Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung fortsetter samarbeidet med Philips Hue

CES 2024 nærmer seg - får vi se Hue-belysningen på flere Samsung-modeller til neste år?

Skrevet av / 07.12.23 - 14:46
Samsung fortsetter samarbeidet med Philips Hue

Samsung og Signify(tidligere Philips Lighting) vakte oppsikt under CES 2023 i Las Vegas, da de i felleskap lanserte appen Philips Hue Sync App til Samsung TV-er. Denne appen gjør det mulig å styre og synkronisere Hue fargelys opp mot handlingen på TV-skjermen.

Les også Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?

Samarbeidet mellom Samsung og Signify går tilbake til 2020, etter at Philips Hue hadde lansert deres Play HDMI Sync Box året før.

«Vi la merke til hvordan Philips Hue Play HDMI Sync Box kunne synkronisere lysstyrken og fargen i henhold til innholdet som spilles av på skjermen. Dette forbedret seeropplevelsen betydelig på en måte vi aldri hadde sett før,» sier AJ Cho fra Visual Display Business hos Samsung Electronics, i et intervju.

De hadde muligens ikke sett en Philips Ambilight-TV før …

Uansett: I 2020 var samarbeidet et faktum, og på CES 2023 lanserte Samsung de første TV-ene som støttet Philips Hue Sync TV-applikasjonen.

Philips Hue Sync-appen koster 130 euro, og er tilgjengelig på Samsung TV-modeller fra Q60B og nyere utgitt etter 2022. Appen er også lansert til Samsungs Smart-monitorer.

«Samarbeidet med Samsung, en markedsleder innen TV-produksjon, gjorde at vi kunne dra full nytte av vårt avanserte lyssystem. Det var klart for meg at dette samarbeidet ville føre til innovative løsninger innen hjemmeunderholdning», sier Yoojin Hong fra Signify Korea.

Philips Hue Sync app til Samsung TV. (Foto: Samsung)
Les også Slutt for Philips Ambilight+Hue? Nye Philips Ambilight TV-modeller vil ikke lenger ha direkte fjernstyring av Hue lyspærene, hevdes det.
Les også Philips Hue-boks nå også med HDR10+ og Dolby Vision Boksen får bl.a. støtte av HDR10+ og Dolby Vision-innhold samt infrarød fjernbetjening og stemmekontroll.

Philips Hue Sync app til Samsung TV

Philips Hue-appen har en fordel ved at lysene da kan pares direkte med TV-en uten behov for en separat synk-boks. Det betyr også at alt videoinnhold kan synkes med lysene. Sync Box fungerer som kjent bare med eksterne HDMI-kilder.

TV-appen byr på en rekke innstillinger, inkludert både spill- og videomodus. Appen vil automatisk bruke belysning optimalisert for spillet du spiller eller videoen du ser på, synkronisert i sanntid med innholdet.

«Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke lysene i spillmodus, som gir oppslukende belysning basert på sjangeren til spillet du spiller,» sa Cho. «Enten det er en simulering, FPS (First-Person Shooting) eller racingspill, den ekstra belysningen trekker deg inn. Spillere kan justere intensiteten på lyset basert på deres preferanser også for en svært tilpasset opplevelse.»

CES 2024 i Las Vegas går av stabelen i starten av januar: Da kan vi nok regne med å se ferske resultater av samarbeidet mellom Samsung og Signify, selskapet bak Philips Hue.

 I videoen under kan du se hvordan Philips Hue Sync (Game Mode) fungerer på en Samsung QLED TV. (Video: Samsung)

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Samsung fortsetter samarbeidet med Philips Hue”

  1. Adrian 87

    separat synk-boks funker ikke på TV’ens apper og vil bare fungere ved å sende signal igjennom sync-box’n, exe en xbox. Selv om man geimer en del, så ser man jo på mye film/serier på TV’s apper!!!

    Det er en løsning på dette:
    Om samsung kunne ha oppdatert TVene (Dem som er laget før 2022), slik at du kan sende (kopiere) tv signalet for å sende det ut av en av HDMI inngangene, så kunne man ha koblet på en philips sync-boks via denne.

    Jeg betalte 50k for en 8k tv, den er ett år for gammel for å få Hue appen. Kjipt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top