Nyhet

Philips TV mister Ambilight+Hue integrasjon

Nye Philips Ambilight TV-modeller vil ikke lenger ha direkte fjernstyring av Hue lyspærene, hevdes det.

Skrevet av / 05.07.23 - 11:11
Philips TV mister Ambilight+Hue integrasjon

Philips TV-modeller er kjent for sitt spesielle Ambilight-lys som lyser opp omgivelsene i farger som matcher handlingen på skjermen. En annen velkjent finesse er Ambilight+Hue, som gir muligheten til å fjernstyre og synkroniser med Philips Hue fargelyspærer og lysremser, med innstillingene lett tilgjengelig i TV-menyen.

Men denne finessen kan det nå bli slutt på: 2023 Philips Ambilight TV-er vil ikke lenger ha direkte Hue-integrasjon. Det skriver blant andre HueBlog.com, som skal ha fått nyheten offisielt bekreftet av en talsperson fra Philips TV-avdeling.

Dette skal gjelde alle de nye 2023-modellene som ventes til høsten, inkludert den nye toppmodellen OLED908. Eldre modeller med Ambilight+Hue vil derimot virke som før.

Les også  Philips viser nye OLED-TV-er i Amsterdam Philips har flere spennende TV-modeller på gang i år, inkludert en ny OLED toppmodell med MLA-teknikk og blendende lysstyrke.

Så hvorfor har Philips valgt å droppe en så anerkjent finesse?

Årsaken kan være at TV-modellene og lyspærene produseres av to ulike selskaper. Selv om både TV-er og lyspærene bærer Philips-navnet, produseres TV-modellene av TP Vision, mens lyspærene leveres av selskapet Signify.

De to selskapene har tidligere hatt et tett samarbeid om Hue-funksjonaliteten. Nå kan det tenkes at de ikke har blitt enige om kursen videre. Muligheten for å fjernstyre Hue-produktene har som kjent blitt utvidet til andre merker den siste tiden, deriblant til Samsung TV gjennom appen Philips Hue Sync.

Les også Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?

Du kan likevel fjernstyre Hue-lyspærene

I praksis behøver nok ikke denne nyheten være så ille som den høres ut. Det vil nok likevel finnes muligheter til å fjernstyre Hue-lyspærene, gjennom for eksempel en egen offisiell Hue Sync-app til Android TV. En annen mulighet som allerede i eksisterer i dag er den separate Philips HDMI Sync Box, men denne er ikke like sømløst integrert med TV-ens egne apper.

Uansett: selv om de nye Philips TV-modellene nå skulle miste den unike Ambilight+Hue integrasjonen, vil de fortsatt være alene om å ha integrert Ambilight-lys i selve skjermen og som styres av TV-ens videoprosessor. Vår erfaring er at det fortsatt er dette lyset som fungerer aller best, med tanke på fargegjengivelse og presis synkronisering med handlingen på skjermen.

Les også Helintegrert TV-luksus Den nyeste toppmodellen fra Philips, OLED+937, leverer fenomenal bildekvalitet – krydret med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Les også Flere lysvalg fra Philips Hue Nye lyspaneler og E14-lamper, justering av lysstyrke og tidsintervaller for bevegelsessensorer.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top