TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Ny Philips Hue Sync TV-app til Samsung TV

Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?

forfatter
Publisert 05.01.23 - 02:44

Den nye appen Philips Hue Sync gjør det nå mulig å styre Philips Hue lysprodukter direkte gjennom Samsung-skjermen. Appen kommer som resultat av et nytt samarbeid mellom Samsung og Signify, selskapet bak Philips Hue belysning.

Philips Hue Sync app til nyere Samsung TV-er

Ambilight er et velkjent varemerke som de fleste forbinder med Philips TV, og slik vil det nok fortsatt være i fremtiden. Men nå kan det altså bli mulig å oppnå en lignende effekt med nyere Samsung TV.

– Dette er en utrolig milepæl i Philips Hues hjemmeunderholdningsreise og vårt stadig utviklende samarbeid med Samsung. Vi er stolte av å tilby mer oppslukende og personlig tilpassede opplevelser med vår nye Philips Hue Sync TV-app og ser frem til å bringe denne nye måten å aktivere surround-belysning til stuer over hele verden.» sier Jasper Vervoort, sjef for Philips Hue hos Signify.

Philips selger i dag en separat enhet, HDMI Sync Box som gjør det mulig å synkronisere fargene fra Hue-lyspærer, lysremser og lamper opp mot handlingen på TV-skjermen. Men denne har kun vært brukbar med eksterne videokilder slik som Blu-ray, Playstation og lignende.

Med integrert app-funksjonalitet i TV-en, kan man også utnytte lyseffekten til innebygde apper som Netflix, Youtube, Disney+ og lignende. Systemet skal i prinsippet fungere med alle typer innhold på skjermen, inkludert film og spill i 4K, 8K og HDR-kvalitet.

Den nye Philips Hue Sync appen til Samsung TV gjør det mulig å lyse opp veggen eller til og med hele rommet, med stemningslys som skifter i takt med fargene på TV-skjermen. (Foto: Signify)

Den nye Philips Hue Sync TV-appen tilbyr flere justeringsmuligheter: brukere kan stille inn hvor dynamisk og raskt lyset skal skifte med handlingen, justere lysstyrken på lysene, velge video- eller spillmodus etc. Man kan gjøre ytterligere tilpasninger ved hjelp av Philips Hue appen, og definere hvilke lamper som skal styres av TV-en, hvor de er lokalisert i forhold til TV-skjermen.

– Vi er glade for å bringe Philips Hue Sync TV-appen til Samsung TVer sammen med Philips Hue,» sier James Pi, leder for Experience Planning Group, Visual Display Business hos Samsung Electronics. «Denne innovative appen tilbyr brukerne våre en ny måte å oppleve TV-innhold på ved å fordype seg i favorittfilmen eller -spillet. Det bringer underholdning via TV-ene våre til et helt nytt nivå.

Pris og tilgjengelighet: Kun for nyere Samsung TV – og koster penger

Den nye appen heter Philips Hue Sync App og skal være nedlastbar til nye Samsung TV-er (modellnummer Q60B og høyere) fra og med i dag torsdag 5. januar. Appen blir imidlertid ikke gratis – den skal faktisk koste 130 euro eller nærmere 1400 kroner. Men det er da billigere enn en Sync Box, i det minste.

Les også Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Les også Få en stripete lyssabel i stuen Philips Hue Signe Gradient gulvlampe er det morsomste og mest allsidige Hue-produktet vi har testet hittil.
Philips Hue Signe Gradient gulvlampe
Les også Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde