Nyhet

Philips lanserer MiniLED-TV

Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!

Skrevet av / 27.01.21 - 12:35
Philips lanserer MiniLED-TV

Flere produsenter, deriblant Samsung, LG og TCL, har kunngjort at de slipper LCD TV-er med den nye MiniLED-teknologien i år. Philips vil selvsagt være med på kappløpet de også, og planlegger sine første MiniLED-Tver i løpet av første halvdel av 2021. Begge modellene vil være basert på det nye Android 10 brukergrensesnittet, og kommer med firesidig Ambilight!

Les også TV-nytt fra TCL TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
Philips PUS9636 med MiniLED. (Foto: Philips)

Philips 9636 Premium MiniLED TV

9636 bruker en MiniLED-basert bakgrunnsbelysning med hele 1024 soner kombinert med egen Philips Micro Dimming Premium teknikk, for å kreere imponerende god kontrast. Maks lysstyrke skal være hele 2000 nit!

9636 bruker den nye 5. generasjon P5 AI komplett med filmdeteksjon og ‘intelligent’ lyssensorintegrasjon og for å levere klasseledende bildekvalitet, hevder Philips.

HDMI 2.1-funksjonalitet, inkludert med e-Arc, VRR for 4K fra 48Hz til 120Hz, er også på plass.

I tillegg til kompatibilitet med Dolby Vision, HLG, HDR10 og HDR10 +, støtter 9636 også HDR10 + Adaptive som kombinerer HDR10 + dynamiske metadata med sanntidsinformasjon om omgivende lys, slik at lysstyrken automatisk optimaliseres til visningsmiljøet scenevis.

Les også Samsung lanserer Neo QLED Årets TV-nyheter fra Samsung inneholder MicroLED, "Neo QLED" og en ny versjon av designmodellen The Frame!
Les også QNED: Mer TV-nytt fra LG LG planlegger flere topptrimmede LCD-skjermer med den nye MiniLED-teknologien i 2021.

Lyden tas hånd om av en 3.1.2 Bowers & Wilkins lydplanke, som minner mye om den vi allerede kjenner fra modellen OLED935. Den kombinerer Dolby Atmos Elevation-høyttalere med B&Ws velkjente unike Tweeter-on-Top. Høyttalersystemet fungerer som bordstativet , men kan også settet kan også monteres på veggen hengende fra TV-en. 9636 inkluderer også DTS Play-Fi kompabilitet for høykvalitets multirom audio.

 

Philips PUS9506 med MiniLED. (Foto: Philips)

Philips 9506 Premium MiniLED TV

Lillebroren 9506 må klare seg uten B&W lydplanken, men har ellers mye til felles med storebroren, inkludert MiniLED baklys. Det har også her 1024 soner, men med noe lavere maks lysstyrke på 1500 nits.

Pris og tilgjengelighet

Philips 9636 og 9506 blir tilgjengelig sommeren 2021, begge i 65” og 75” skjermstørrelser. Norske priser er ennå ikke klare. Saken oppdateres!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Philips lanserer MiniLED-TV”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top