Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2021: TCL presenterer nye TV-er med MiniLED-teknologi

TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.

Skrevet av / 11.01.21 - 17:30
CES 2021: TCL presenterer nye TV-er med MiniLED-teknologi

Den digitale CES-messen går av stabelen i dag, og bringer som vanlig med seg en masse godsaker for TV-interesserte! Flere produsenter viser frem nye TV-modeller basert på MiniLED-teknologi, og en av dem er kinesiske TCL. Under en live-strømmet pressekonferanse kl 1700 norsk tid, kunngjorde de satsingen på med flere modellserier med MiniLED, hvorav noen kan bli relativt prisgunstige.

En MiniLED-TV består av en LCD-skjerm med en ny type LED-baklys, som inneholder et tusentalls individuelle LED-soner med lokal dimming. Det er ikke helt på nivå med OLED-skjermer, men stort løft sammenlignet med nåværende LCD-skjermer. (Foto: TCL)

 

Ny generasjon MiniLED-TV

TCL OD Zero MiniLED Technology TCL OD Zero MiniLED technology TCL OD Zero
<
>
OD Zero er en ny MiniLED-teknikk fra TCL. (Foto: TCL)

Dette er ikke første gangen TCL viser frem MiniLED: de har tidligere tatt I bruk teknologien på high-end modellen X10, såvel som en rimeligere modell til det amerikanske markedet, C-serien. Nå hevder de imidlertid å ha forbedret teknikken. I 2021 får vi blant annet se en ny high-end modell med tilnavnet OD Zero. Det henvises til at at TCL angivelig har klart å redusere avstanden mellom LCD-panelet og MiniLED baklyset på innsiden til rekordlave 0 millimeter. Ja du leste riktig: Ved å pakke bildepanelet og lyskilden tett inntil hverandre, skal TCL ha klart å oppnå vesentlig bedre kontrast og lysuniformitet enn på tidligere modeller.

Ultratynn

En annen fordel ved å montere bildepanel og baklys tettest mulig er selvfølgelig at man oppnår en TV med slankere formfaktor. TCL nevner ikke nøyaktig hvor tynn/tykk TV-en kan bli, annet enn “ultratynn”. La oss håpe den ikke forsvinner helt, da…

Google-TV

Flere av TCLs 2021-modeller kommer med Google TV. (Foto: TCL)

TCL kunngjorde også at flere av deres Android-TV-er (I likhet med blant andre Sony) tar i bruk den nyeste Android 11 versjonen, også kjent som Google TV. Det nye brukergrensesnittet byr blant annet på nye , mer oversiktlige menyer og oppdatert system for anbefalt innhold, basert på brukerens egne preferanser og seervaner.

 

TCL 2021 TV-modeller

 

TCL C825, C725 og P725 er noen av årets nye modeller. (Foto: TCL)

TV-modellene med OD Zero Mini-LED-teknologi som er tilgjengelige for det nordiske markedet vil presenteres senere i vår.

Her er litt info om TCLs kommende modeller for året:

TCL C825 (55”, 65”)

Arvtageren til dagens C815 som vi allerede har testet. Årets modell blir blant annet oppgradert med MiniLED-teknologi(!), og et nytt antirefleksfilter foran skjermen.

TCL C725/728 (55”, 65”, 75”)

Denne rimeligere modellen må klare seg med tradisjonell LCD/QLED og LED-baklys. Den er imidlertid oppdatert med aktuelle finesser som HDMI 2.1, 4k 120hz, VRR, ALLM, og eARC.

TCL P725 (43-65″)

Arvtargeren til budsjettmodellen P715 har et 60 Hz LCD-panel, støtter HDMI 2.1 med ALLM/eARC, og får lyd fra Onkyo.

Priser og tilgjengelighet for Norden er ikke bekreftet enda. Saken oppdateres

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “CES 2021: TCL presenterer nye TV-er med MiniLED-teknologi”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top