TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2021: TCL presenterer nye TV-er med MiniLED-teknologi

TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.

forfatter
Publisert 11.01.21 - 17:30

Den digitale CES-messen går av stabelen i dag, og bringer som vanlig med seg en masse godsaker for TV-interesserte! Flere produsenter viser frem nye TV-modeller basert på MiniLED-teknologi, og en av dem er kinesiske TCL. Under en live-strømmet pressekonferanse kl 1700 norsk tid, kunngjorde de satsingen på med flere modellserier med MiniLED, hvorav noen kan bli relativt prisgunstige.

En MiniLED-TV består av en LCD-skjerm med en ny type LED-baklys, som inneholder et tusentalls individuelle LED-soner med lokal dimming. Det er ikke helt på nivå med OLED-skjermer, men stort løft sammenlignet med nåværende LCD-skjermer. (Foto: TCL)

 

Ny generasjon MiniLED-TV

TCL OD Zero MiniLED Technology TCL OD Zero MiniLED technology TCL OD Zero
<
>
OD Zero er en ny MiniLED-teknikk fra TCL. (Foto: TCL)

Dette er ikke første gangen TCL viser frem MiniLED: de har tidligere tatt I bruk teknologien på high-end modellen X10, såvel som en rimeligere modell til det amerikanske markedet, C-serien. Nå hevder de imidlertid å ha forbedret teknikken. I 2021 får vi blant annet se en ny high-end modell med tilnavnet OD Zero. Det henvises til at at TCL angivelig har klart å redusere avstanden mellom LCD-panelet og MiniLED baklyset på innsiden til rekordlave 0 millimeter. Ja du leste riktig: Ved å pakke bildepanelet og lyskilden tett inntil hverandre, skal TCL ha klart å oppnå vesentlig bedre kontrast og lysuniformitet enn på tidligere modeller.

Ultratynn

En annen fordel ved å montere bildepanel og baklys tettest mulig er selvfølgelig at man oppnår en TV med slankere formfaktor. TCL nevner ikke nøyaktig hvor tynn/tykk TV-en kan bli, annet enn “ultratynn”. La oss håpe den ikke forsvinner helt, da…

Google-TV

Flere av TCLs 2021-modeller kommer med Google TV. (Foto: TCL)

TCL kunngjorde også at flere av deres Android-TV-er (I likhet med blant andre Sony) tar i bruk den nyeste Android 11 versjonen, også kjent som Google TV. Det nye brukergrensesnittet byr blant annet på nye , mer oversiktlige menyer og oppdatert system for anbefalt innhold, basert på brukerens egne preferanser og seervaner.

 

TCL 2021 TV-modeller

 

TCL C825, C725 og P725 er noen av årets nye modeller. (Foto: TCL)

TV-modellene med OD Zero Mini-LED-teknologi som er tilgjengelige for det nordiske markedet vil presenteres senere i vår.

Her er litt info om TCLs kommende modeller for året:

TCL C825 (55”, 65”)

Arvtageren til dagens C815 som vi allerede har testet. Årets modell blir blant annet oppgradert med MiniLED-teknologi(!), og et nytt antirefleksfilter foran skjermen.

TCL C725/728 (55”, 65”, 75”)

Denne rimeligere modellen må klare seg med tradisjonell LCD/QLED og LED-baklys. Den er imidlertid oppdatert med aktuelle finesser som HDMI 2.1, 4k 120hz, VRR, ALLM, og eARC.

TCL P725 (43-65″)

Arvtargeren til budsjettmodellen P715 har et 60 Hz LCD-panel, støtter HDMI 2.1 med ALLM/eARC, og får lyd fra Onkyo.

Priser og tilgjengelighet for Norden er ikke bekreftet enda. Saken oppdateres

youtu.be/nt1LRnq66bo

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Mini-led høres interessant ut! Håper prisen gjør den aktuell!

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend