Offisielt: Her er Samsungs 2021 TV-modeller

Årets TV-nyheter fra Samsung inneholder MicroLED, "Neo QLED" og en ny versjon av designmodellen The Frame!
Annonse
Annonse
forfatter

Nytt år betyr selvfølgelig nyheter på TV-fronten: Under en livestreamet First Look event i dag avslørte Samsung sine første offisielle TV-modeller for 2021. Nyhetene inkluderer ultra high-end skjermer med MicroLED-teknologi, en slankere versjon av design-TV-en The Frame, og – kanskje mest interessant – helt nye modeller i QLED-familien, døpt Neo QLED.

Mer miljøvennlige TV-er?

Den koreanske TV-produsenten innledet konferansen med å understreke at de vil oppnå en “grønnere” profil de neste årene, blant annet gjennom økt bruk av resirkulerbare materialer, og mer miljøvennlig innpakning. De setter seg også mål om å redusere strømforbruket på sine modeller, og i år introduserer de en ny oppladbar fjernkontroll med solcellelading, for å eliminere behovet for utskiftbare batterier.

 

Neo QLED: Nye QLED-modeller med MiniLED-teknologi

Neo QLED Lifestyle_4 Neo QLED Lifestyle_2 Neo QLED Samsung Neo QLED 2021
<
>

Samsungs velkjente QLED-modeller består også i 2021 – men i år introduserer de tilnavnet Neo QLED på noen av toppmodellene. Disse tar i bruk den ettertraktede MiniLED-teknologien som mange har ventet på.

MiniLED er en videreutvikling av LCD-TV med direkte LED-baklys slik vi er vant til – forskjellen ligger i selve baklysteknikken,  som er vesentlig mer avansert, eller rettere sagt krympet en hel del! Samsungs såkalte Quantum Matrix MiniLED lysdioder er angivelig bare 1/40 av størrelsen til konvensjonelle lysdioder, og gir plass til vesentlig flere lyskilder på samme skjermareal.

I stedet for noen hundre individuelle soner med lokal dimming, kan det nå være tusenvis av lysdioder på innsiden av skjermen: Det åpner for langt mer presis lyskontroll, med mindre lysblødning og ujevnheter. Den nye MiniLED-teknikken brukes i første rekke på flaggskipmodellen QN900A med 8K-oppløsning, og QN90A som blir toppmodellen med 4K-oppløsning. På innsiden sitter også en Neo Quantum Processor med forbedret bildebehandling og AI oppskalering.

Infinity design

Samsungs Neo QLED får samme syltynne form som forgjengeren Q950TS, men i år står den rakt oppreist. Legg også merke til den diskré koblingsboksen festet på baksiden av sokkelen. (Foto: Samsung)

 

Neo QLED modellene viderefører den sylslanke Infinity Design som vi kjenner fra fjorårets toppmodell Q950TS. Forskjellen er at de nå står rett opp og ned vertikalt, i stedet for å lene seg svakt bakover. I tillegg bruker den nye toppmodellen (QN900A) en ny Slim One Connect boks. Denne kan nå festes direkte til baksiden av sokkelen på TV-apparatet, og medfører angivelig mindre kabelkluss enn tidligere. Rent og pent!

På lydsiden satser Samsung fortsatt på systemet Object Tracking Sound Pro, med små høyttalere fordelt rundt om på baksiden av skjermen. Den nye finessen Spacefit Sound bidrar med å tilpasse lyden til de fysiske omgivelsene.

Nye gaming-finesser

Samsungs 2021-modeller får en ny dedikert «Game bar» med spillrelaterte innstillinger samlet på ett sted. (Skjermdump: Youtube/Samsung)

Samsung introduserer også noen interessante nye finesser på gaming-fronten. En av disse er Super Ultrawide GameView, som gir muligheten til å spille i enten 21:9 eller 32:9 bredformat på PC-spill som støtter dette. For å oppnå dette har Samsung rett og slett endret bildeformatet ved å slukke den nederste delen av 16:9 skjermen. I tillegg tilbyr de nå en såkalt Game Bar, en ny hovedmeny med alt av gamingrelaterte funksjoner og innstillinger samlet på ett sted. Sikkert veldig nyttig!

Micro LED

Samsung brukte også deler av seansen til å snakke om deres nye ultra high-end modeller med MicroLED-teknologi. Disse har tidligere vært sett i form av den moduloppbygde The Wall, men årets nye MicroLED-modeller kommer i ferdigmonterte størrelser på henholdsvis 99 og 110 tommer. Mindre størrelser vil også lanseres i løpet av året, forteller Samsung.

Les også
Samsung lanserer 110” storskjerm med MicroLED-teknologi Her er siste nytt på TV-fronten fra Samsung: En 110-tommers MicroLED-TV!

Nye lifestyle-modeller: Samsung The Frame 2021

Samsungs populære “bilderamme-TV” The Frame får også en ansiktsløfting i år. 2021-modellen skal visstnok bare være halvparten så tykk som forgjengeren. Dette gjør det også mulig å få en slankere estetikk på selve innrammingen, med nye designvarianter kalt Modern og Beveled (med skråskjært kant). Nye fargevalg på rammene skal også bli tilgjengelig. Samsung har ikke røpet så mye om bildekvaliteten enda, men vi antar den ligner mye på forgjengeren. Uansett ser de riktig lekre ut!

Pris og tilgjengelighet

Samsung har foreløpig ikke kunngjort detaljert info om nordiske modeller, priser og lanseringsdatoer. Vi oppdaterer fortløpende!

Sjekk ut Samsungs live stream i videoen under:

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
Skal utfordre Volkswagen og Skoda
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.