TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Philips lanserer Google-konkurrent

Philips TV går egne veier på den nye modellen The Xtra, som vil være basert på en helt ny brukerplattform.

forfatter
Publisert 10.02.23 - 09:00

Philips viste frem sine nye TV-modeller for 2023 denne uken, inkludert nye versjoner av OLED-skjermene OLED+908, OLED808 og LCD-skjermen The One. Men også en helt ny TV-serie som Philips kaller «The Xtra» (Philips PML9308 og PML9008).

Les også Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Philips TV nyheter 2022

Philips The Xtra

Xtra-serien skiller seg fra de andre Philips-modellene ved å bruke såkalt MiniLED-baklys for bedre kontrast. Det loves en lysstyrke opp mot 1000 nits og bedre kontrast enn vanlige LCD-skjermer. Modellene har 7. generasjons P5-prosessor og såkalt Ambient Intelligence – en lyssensor som tilpasser bildet i forhold til omgivelsene.

Begge modellseriene har selvfølgelig også Ambilight, mens PML9308 også kan skilte med et 2.1 lydsystem fra Bowers & Wilkins montert under skjermen. Lillebroren PML9008 har standard stereohøyttalere.

TV-ene kommer også med en helt ny brukerplattform. Mens The One og OLED-skjermene kjører Android 11 med den populære Google TV plattformen, får Xtra-serien altså et annet operativsystem og grafisk brukergrensesnitt enn vi er vant til.  

Nøyaktig hva plattformen skal hete og hva den kan gjøre, hvilke apper som støttes, er for tidlig å si, men Philips har tidligere benyttet et Linux-basert system kalt Saphi på enkelte modeller i den rimelige enden.

Philips holdt en kort demonstrasjon av systemet, som fortsatt er under utvikling, men det virket enkelt og oversiktlig nok. Det kan sikkert være interessant nok for dem som ikke ønsker å involvere Google i alt de strømmer og ser på. Samtidig vet vi jo hvor ressurskrevende det er å holde et slik system oppdatert med apper, tjenester og ny funksjonalitet.

Slik ser det grafiske brukergrensesnittet fra Philips TV ut. (Foto: Audun Hage)

Philips The One

Den populære LCD-TV-en The One kommer også i ny versjon i år, og denne modellen vil være fortsatt Google/Android-basert. Philips forteller at de har hatt stor suksess med modellen, som er spesifisert nettopp for å gi vanlige TV-seere akkurat hva de trenger.

Det vil si, nå er det ikke bare «The One» lengre, men snarere The Two …!

Serien er nemlig fordelt på to modeller (PUS8508 og PUS8808) der den dyreste bruker et mer avansert 4K/120 Hz LCD-panel, mens lillebroren klarer seg med 4K/60Hz.

Vi har tidligere testet The One-serien med godt resultat ved flere anledninger, så dette blir nok en aktuell modell på testbenken i år også.

Les også Mye lys, mye farger Philips The One leverer imponerende skarp bildekvalitet, og har dessuten en særegen finesse i ermet – Ambilight!
Philips The One kommer i to versjoner, der den mer påkostede utgaven har høyttalere fra Bowers & Wilkins. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgjengelighet

Philips «The One» kommer i henholdsvis 43/50/55/65/75/85 (PUS8808) og 43/50/55/65 (PUS8508). Begge seriene slippes i butikkene i løpet av våren 2023.

Philips «The Xtra» kommer i henholdsvis 55/65 tommer (PML9308) og 55/65/75 tommer (PML9008), med lansering i løpet av sommeren.

Les også Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?
Les også Offisielt: Google vil lansere en konkurrent til ChatGPT Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.

 

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde