Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Philips lanserer Google-konkurrent

Philips TV går egne veier på den nye modellen The Xtra, som vil være basert på en helt ny brukerplattform.

Skrevet av / 10.02.23 - 09:00
Philips lanserer Google-konkurrent

Philips viste frem sine nye TV-modeller for 2023 denne uken, inkludert nye versjoner av OLED-skjermene OLED+908, OLED808 og LCD-skjermen The One. Men også en helt ny TV-serie som Philips kaller «The Xtra» (Philips PML9308 og PML9008).

Les også Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.

Philips The Xtra

Xtra-serien skiller seg fra de andre Philips-modellene ved å bruke såkalt MiniLED-baklys for bedre kontrast. Det loves en lysstyrke opp mot 1000 nits og bedre kontrast enn vanlige LCD-skjermer. Modellene har 7. generasjons P5-prosessor og såkalt Ambient Intelligence – en lyssensor som tilpasser bildet i forhold til omgivelsene.

Begge modellseriene har selvfølgelig også Ambilight, mens PML9308 også kan skilte med et 2.1 lydsystem fra Bowers & Wilkins montert under skjermen. Lillebroren PML9008 har standard stereohøyttalere.

TV-ene kommer også med en helt ny brukerplattform. Mens The One og OLED-skjermene kjører Android 11 med den populære Google TV plattformen, får Xtra-serien altså et annet operativsystem og grafisk brukergrensesnitt enn vi er vant til.  

Nøyaktig hva plattformen skal hete og hva den kan gjøre, hvilke apper som støttes, er for tidlig å si, men Philips har tidligere benyttet et Linux-basert system kalt Saphi på enkelte modeller i den rimelige enden.

Philips holdt en kort demonstrasjon av systemet, som fortsatt er under utvikling, men det virket enkelt og oversiktlig nok. Det kan sikkert være interessant nok for dem som ikke ønsker å involvere Google i alt de strømmer og ser på. Samtidig vet vi jo hvor ressurskrevende det er å holde et slik system oppdatert med apper, tjenester og ny funksjonalitet.

Slik ser det grafiske brukergrensesnittet fra Philips TV ut. (Foto: Audun Hage)

Philips The One

Den populære LCD-TV-en The One kommer også i ny versjon i år, og denne modellen vil være fortsatt Google/Android-basert. Philips forteller at de har hatt stor suksess med modellen, som er spesifisert nettopp for å gi vanlige TV-seere akkurat hva de trenger.

Det vil si, nå er det ikke bare «The One» lengre, men snarere The Two …!

Serien er nemlig fordelt på to modeller (PUS8508 og PUS8808) der den dyreste bruker et mer avansert 4K/120 Hz LCD-panel, mens lillebroren klarer seg med 4K/60Hz.

Vi har tidligere testet The One-serien med godt resultat ved flere anledninger, så dette blir nok en aktuell modell på testbenken i år også.

Les også Mye lys, mye farger Philips The One leverer imponerende skarp bildekvalitet, og har dessuten en særegen finesse i ermet – Ambilight!
Philips The One kommer i to versjoner, der den mer påkostede utgaven har høyttalere fra Bowers & Wilkins. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgjengelighet

Philips «The One» kommer i henholdsvis 43/50/55/65/75/85 (PUS8808) og 43/50/55/65 (PUS8508). Begge seriene slippes i butikkene i løpet av våren 2023.

Philips «The Xtra» kommer i henholdsvis 55/65 tommer (PML9308) og 55/65/75 tommer (PML9008), med lansering i løpet av sommeren.

Les også Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?
Les også Offisielt: Google vil lansere en konkurrent til ChatGPT Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.

 

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Scroll to Top