TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Bard er Googles motsvar på ChatGPT

Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.

forfatter
Publisert 07.02.23 - 17:35

Chatbotten ChatGPT, som er basert på kunstig intelligens (AI), tok verden med storm da verktøyet ble tilgjengelig i begynnelsen av desember 2022.

Vi nølte ikke med å kalle ChatGPT “det mest revolusjonerende teknologiske fremskrittet verden har sett på mange år”, og allerede etter vårt første møte med det dialogbaserte, kunstig intelligente chatteverktøyet følte vi at ChatGPT hadde potensial til å “fundamentalt endre måten millioner av mennesker jobber på”.

Mye tyder på at søkemotorgiganten Google har tenkt det samme. I dag – bare to måneder og noen få dager etter den offisielle lanseringen av ChatGPT – kunngjorde Google at de er klare med den nye “eksperimentelle, dialogbaserte AI-tjenesten Bard”.

Det forteller Googles toppsjef Sundar Pichai i et blogginnlegg som nettopp er publisert.

Les også ChatGPT er det mest imponerende teknologiske fremskrittet i nyere tid En banebrytende utvikling innen AI-teknologi eller et trusselsscenario?

Ifølge pressemeldingen fra Google kombinerer Bard “kunnskapen om nettet med intelligensen og kreativiteten til Googles språkmodeller”. Med det kan den for eksempel bidra til å forklare nye oppdagelser fra NASAs James Webb-teleskop til en 9-åring – eller lære om de beste spissene i fotball akkurat nå og foreslå treningsøvelser.”

Lanseringen vil i første omgang være en “light”-versjon av LaMDA, da denne mindre modellen krever vesentlig mindre datakraft og derfor lettere kan rulles ut til flere brukere. Dette gir flere tilbakemeldinger fra brukerne, som kombinert med intern testing sikrer at Bards svar oppfyller et høyt krav til kvalitet, sikkerhet og grundighet, forsikrer Google.

Bard
(Foto: Google)

Snart vil Googles søkemotor ha funksjoner som bryter ned kompleks informasjon og ulike perspektiver og omdanner den til et format som er lett tilgjengelig, loves det.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
ChatGPT på randen av et nervesammenbrudd Microsoft har integrert ChatGPT i søkemotoren Bing. Nå får brukerne merkelige svar, samtidig med at chatroboten også er midt i en eksistensiell krise.
Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?
Offisielt: Google vil lansere en konkurrent til ChatGPT Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
Belkin satser hardt på gjenvinning Belkin produserer et berg med tilbehør, og sånt blir det mye plast av. Nå skal det resirkuleres!
Følg Lyd & Bilde