Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Bard er Googles motsvar på ChatGPT

Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.

Skrevet av / 07.02.23 - 17:35
Bard er Googles motsvar på ChatGPT

Chatbotten ChatGPT, som er basert på kunstig intelligens (AI), tok verden med storm da verktøyet ble tilgjengelig i begynnelsen av desember 2022.

Vi nølte ikke med å kalle ChatGPT «det mest revolusjonerende teknologiske fremskrittet verden har sett på mange år», og allerede etter vårt første møte med det dialogbaserte, kunstig intelligente chatteverktøyet følte vi at ChatGPT hadde potensial til å «fundamentalt endre måten millioner av mennesker jobber på».

Mye tyder på at søkemotorgiganten Google har tenkt det samme. I dag – bare to måneder og noen få dager etter den offisielle lanseringen av ChatGPT – kunngjorde Google at de er klare med den nye «eksperimentelle, dialogbaserte AI-tjenesten Bard».

Det forteller Googles toppsjef Sundar Pichai i et blogginnlegg som nettopp er publisert.

Les også ChatGPT er det mest imponerende teknologiske fremskrittet i nyere tid En banebrytende utvikling innen AI-teknologi eller et trusselsscenario?

Ifølge pressemeldingen fra Google kombinerer Bard «kunnskapen om nettet med intelligensen og kreativiteten til Googles språkmodeller». Med det kan den for eksempel bidra til å forklare nye oppdagelser fra NASAs James Webb-teleskop til en 9-åring – eller lære om de beste spissene i fotball akkurat nå og foreslå treningsøvelser.»

Lanseringen vil i første omgang være en «light»-versjon av LaMDA, da denne mindre modellen krever vesentlig mindre datakraft og derfor lettere kan rulles ut til flere brukere. Dette gir flere tilbakemeldinger fra brukerne, som kombinert med intern testing sikrer at Bards svar oppfyller et høyt krav til kvalitet, sikkerhet og grundighet, forsikrer Google.

Bard
(Foto: Google)

Snart vil Googles søkemotor ha funksjoner som bryter ned kompleks informasjon og ulike perspektiver og omdanner den til et format som er lett tilgjengelig, loves det.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top