TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Philips lanserer nye OLED og Mini-LED TV-er

Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.

forfatter
Publisert 31.08.22 - 11:27

Philips er ikke til stede inne på selve IFA-messen i år, men benytter likevel anledningen til å holde en egen presentasjon i Berlin, hvor de viser frem kommende produkter for høsten 2022. Blant nyhetene er en trio med TV-er som har et bredt spekter av finesser å skilte med – inkludert Ambilight-lys og Android brukergrensesnitt. Philips slapp noen små “drypp” av info om disse tidligere i år, men nå er de altså offisielle!

Philips OLED937 RFT 65 RGB copy
Philips OLED+937. Foto: Philips

Philips OLED+937 (55”, 65”, 77”)

Helt på toppen av Philips-sortimentet finner vi den nye flaggskipmodellen OLED+937, arvtageren til OLED+936 som Lyd & Bilde tidligere har testet med godt resultat.

Nykommeren har mange likhetstrekk med forgjengeren, men er oppgradert med det nyeste “EX” OLED-panelet fra LG Display som klarer en lysstyrke opp til 1300 nits. Den har fått ny videoprosessor (P5 AI 6th gen) og kommer nå i skjermstørrelser opp til 77 tommer. OLED+937 bruker også en mer avansert versjon av Philips Ambilight-lys, som følger handlingen på skjermen mer presist enn tidligere generasjoner.

Les også Nye OLED toppmodeller fra Philips Toppmodellene fra Philips ventes til høsten - med lyd fra Bowers & Wilkins.

Den integrerte lydplanken fra Bowers & Wilkins har også fått en oppgradering i form av sidemonterte høyttalerenheter, som øker kanal-konfigurasjonen til 5.1.2. Utgangseffekten har også økt til 95 watt. Basert på erfaringene med forgjengeren, kan vi nok forvente oss saftig lyd!

Philips OLED907 BOWERS WILKINS Feature RGB
Philips OLED+907. Foto: Philips

Philips OLED+907 (55”, 65”)

I tillegg til flaggskipmodellen OLED+937, lanserer Philips en ny lillebror kalt OLED+907. Dette er teknisk sett en arvtager til den eldre OLED+903, som i sin tid var den første Philips-skjermen med lyd fra Bowers & Wilkins.

Her er høyttalerne integrert i selve TV-en for å gi et mer diskré og kompakt utseende. Til tross for dette har B&W klart å integrere et 3.1 lydsystem med 6 høyttalere og 80W utgangseffekt.

Les også På jakt etter ny TV? Sjekk vår topp 10 liste. Ny TV til jul? Her finner du de 10 beste TV-modellene akkurat nå!

Bildepanelet er også her av beste sort – OLED EX med opptil 1300 nits lysstyrke, som kommer i enten 55 eller 65 tommers skjermstørrelse. OLED+907 har også tresidig Ambilight omgivelseslys av typen “Next Generation”.

Philips 9507 55 65 75 F1
Philips 9507. Foto: Philips

Philips PML9507 (55”, 65”, 75”)

Selv om Philips fortsatt regner OLED som den overlegne bildeteknologien, utvider de også sortimentet med en ny og avansert MiniLED LCD-TV.

Modellen heter PM9507 og kommer i 55, 65 og 75 tommer. Den bruker et 4K/120 hz VA LCD-panel med MiniLED-baklys for best mulig kontrast. Den maksimale lysstyrken skal være hele 1500 nits.

PML9507 kan også skilte med firesidig Ambilight-lys, og det hele styres av selskapets beste videoprosessor, sjette generasjons P5 AI.

Philips OLED937 65 Aurora LIFESTYLE 03 RGB
Ny standby-modus: Ambilight Aurora. Foto: Philips

Ambilight Aurora: Ny standby-modus

Philips introduserer også en ny finesse som utnytter Ambilight-lyset når selve TV-en er i pausemodus. Skjermen kan da vise utvalgte bilder og videosekvenser i kombinasjon med Ambilight-lyset, og bidra med stemningsfylt lys og lyd i bakgrunnen.

Pris og tilgjengelighet

Philips OLED+937, OLED+907 og PML9507 blir tilgjengelig høsten 2022.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Hvilken TV er best til gaming? En TV behøver ikke være kjempestor for å gi deg gåsehud på film, serier og sport. Disse kompakte 42- og 43-tommerne fungerer også glimrende til gaming!
lbpluss
Nye lydformater i LG TV fra 2023 LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023
lbpluss
Nå kan du se TikTok på Samsung TV Nå er TikTok-appen tilgjengelig på norske Samsungs-skjermer.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
Følg Lyd & Bilde