Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2023: Her er Panasonics nye OLED toppmodell, MZ2000

Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.

Skrevet av / 04.01.23 - 16:00
CES 2023: Her er Panasonics nye OLED toppmodell, MZ2000

CES-messen i Las Vegas har akkurat begynt, og Panasonic benytter anledningen til å avsløre årets første TV-nyheter. Aller først ut er OLED-toppmodellen MZ2000, som blir oppfølgeren til LZ2000 fra 2021.

Panasonics toppmodeller har nesten alltid imponert oss med svært presis og naturlig bildekvalitet, og ikke minst potent lyd fra det Technics-signerte høyttalersystemet. Forgjengeren ble kåret til året beste TV i high-end klassen i 2022, dermed er det lov å si at forventningene står i taket… !

Panasonic MZ2000: Tilgjengelig i 55, 65 og 77 tommer

Panasonics flaggskipmodell pleier tradisjonelt å være i toppsjiktet når det kommer til teknologi, og MZ2000 følger i samme spor. Designmessig ser den til forveksling lik ut som fjoråret, men den tar nå i bruk den nyeste generasjonen OLED-panel fra LG Display, med såkalt Micro Lens Array teknikk. Det borger for høyere lysstyrke, og forbedret kjøling av panelet – slik vi også finner på den nylig lanserte 2023 OLED-generasjonen fra LG.

Les også LG smeller i bordet med nye OLED-TV Lover uovertruffen bildekvalitet og banebrytende brukervennlighet, med C3, G3 og Z3.

Panasonic erkjenner at lysstyrke er viktig når det kommer til å levere et bra HDR-bilde, og ikke overraskende er det nettopp dette ingeniørene har søkt å forbedre fra fjorårsmodellen. Med en egen varmestyring utviklet av Panasonic-ingeniører, skal de ha oppnådd en vesentlig forbedring i både topp- og vedvarende lysstyrke på OLED-panelet. Noe som antageligvis vil resultere i enda mer imponerende og kontrastrike HDR-bilder.

Obs! Dette skal primært gjelde 55″ og 65″ modellene som får såkalt Luminance Booster Ultimate, mens 77″ utgaven må nøye seg med Luminance Booster Pro. 

Panasonic TX-77MX2000. (Foto: Panasonic)

Bildebehandlingen håndteres av Panasonics HCX Pro AI prosessor, med flere nye finesser om bord. Blant annet har det kommet en ny, forbedret Filmmaker Mode, som tar hensyn til lysforhold i rommet når den ivaretar nøytral bildekvalitet. Hensikten er å nyte innholdet akkurat slik produsentene hadde tenkt – enten du sitter i et mørklagt kinorom eller en lys stue.

Panasonic har som vanlig samarbeidet med den anerkjente Hollywood-koloristen Stefan Sonnenfeld, til å fin-tune fargegjengivelsen på OLED-skjermen. Sonnenfeld har vært med å sette fargepaletten til kjente storfilmer som Top Gun: Maverick, A Star is Born, Wonder Woman, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 og mange flere.

I tillegg støtter MZ2000 et bredt spekter av HDR-formater, inkludert Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive og HLG Photo (HDR stillbilder).

På tilkoblingene har MZ2000 selvfølgelig støtte for HDMI 2.1 og 4K/120 Hz, samt viktige finesser som VRR, AMD Freesync Premium, og NVIDIA G-Sync. Når TV-en kobles til en spillkonsoll, eller PC med NVIDIA RTX grafikkort, vil den automatisk optimalisere forsinkelse og skjermfrekvens for å sikre glatte bevegelser.

Panasonic MZ2000 har også fått noen nye finesser på gamingfronten, deriblant en egen, optimalisert bildemodus for spill. Den såkalte True Game Mode bildemodusen sikrer nøytrale, korrekte farger og optimal HDR-gjengivelse også i gaming-sammenheng. Panasonic-skjermen støtter Dolby Vision HDR-formatet for gaming.

MZ2000 bruker ellers siste versjon av Panasonics eget Smart TV operativsystem, myHomescreen 8.0  som nå støtter de viktigste strømmetjenestene. En ny finesse kalt myScenery skal sørge for stemningsfulle bilder og lyd i bakgrunnen, når TV-en står i standby/pausemodus.

Technics høyttalere med Dolby Atmos-lyd

Panasonic MZ2000 bruker som før et Dolby Atmos-kompatibelt høyttalersystem fra Technics, med dedikerte høyttalere under, over og på sidene. Høyttalersystemet ser ut til å være stort sett uforandret fra forgjengeren (som for øvrig låter meget bra), men Panasonic hevder å ha oppnådd bedre bass, gjennom noen DSP-triks slik vi tolker pressemeldingen.

Panasonic MZ2000 (her sett fra siden) får høyttalere fra Technics. (Foto: Panasonic)

Pris og tilgjengelighet

Panasonic MZ2000 ventes i butikk i løpet av sommeren/høsten 2023. Panasonic har ikke kunngjort noen offisielle priser enda, men vi jakter mer info på CES!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top