TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Enda bedre OLED-TV-er fra LG

Lover uovertruffen bildekvalitet og banebrytende brukervennlighet, med C3, G3 og Z3.

forfatter
Publisert 03.01.23 - 10:24

LG lanserer sine mest avanserte OLED-TV-er hittil, på CES i Las Vegas. Vi loves den beste bildekvaliteten i sin klasse, svært avansert bildebehandling og en forbedret webOS-plattform med enda smartere funksjoner og tjenester. Kort sagt: en enda bedre seeropplevelse.

Det har allerede gått ti år siden LG først lanserte verdens første OLED-TV (A980W), og produsenten dominerer nå TV-markedet der hvor perfekt svartnivå gjelder. Det er nemlig OLEDs største fordel i forhold til LCD-teknologien.

Les også Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!

OLED-teknologien blir stadig bedre, ikke minst klarer man å skvise ut enda litt mer lysstyrke for hver generasjon. Det er nemlig teknologiens største utfordring, da den er gjenstand for utbrenning av fargene ved for høy lysintensitet. Og ikke minst kan bildet i verste fall brenne seg fast i skjermen (innbrenning). Det gjelder derfor å finne den perfekte balansen, samtidig som man stadig forbedrer teknologien.

LG OLED-EVO_02 copy
LG OLED evo G3 går i ett med veggen, uten gliper. Foto: LG

Årets OLED-serier

Årets serier heter C3, G3 og Z3, hvor C-serien som vi vet ligger i den mer folkelige prisklassen, og vi forventer at denne som tidligere blir skikkelig «high-end for massene». G3 er mer designorientert, men likevel med noe mer avansert bildebehandling. Mens Z3 er toppmodellen, hvor vi blant annet forventer 8K oppløsning.

LG bruker sin nyeste OLED-teknologi som de kaller OLED evo, og den nye α9 Gen6 4K AI-prosessoren står for selve bildemagien. Vi loves høyere lysstyrke og bedre fargenøyaktighet enn før, kombinert med et utall detaljer i et superskarpt bilde.

LG OLED-EVO_Product_03-1 copy
LG OLED evo C3. Foto: LG

Ny prosessor

Den nyeste prosessoren i Alpha-serien bruker såkalt dyplærling for å forbedre bildekvaliteten, men også lyden. AI Picture Pro gir bedre oppskalering av bildemateriale med lavere oppløsning, og med en forbedret Dynamic Tone Mapping vises HDR-innhold med flere detaljer i hvert bilde. Med OLEDs begrensede lysstyrke i forhold til LCD må man nemlig trylle litt med HDR-innholdet for å vise flere detaljer i hvitt, uten at det brenner ut.

Les også Blant de beste OLED TV-ene vi har testet LGs stilfulle OLED-TV med galleridesign er tilbake i ny 2022-årgang. OLED G2 gir gnistrende god bildekvalitet!
LG OLED G2 Max Verstappen F1 Champion

AI Picture Pro gjenkjenner dessuten objekter og ansikter for å gjengi disse med mer naturtro HDR-kvalitet.

På lydsiden sørger prosessoren for en virtuell 9.1.2 surroundlyd gjennom TV-ens innebygde høyttalersystem. Med andre ord er det ikke sikkert du går glipp av så mye selv om du ikke investerer i en lydplanke eller eksternt lydanlegg.

Sømløst bytte av bildeinnhold

LG OLED-TV-ene støtter flere HDMI 2.1a-funksjoner, og er blant annet de første TV-ene som er sertifisert av HDMI-organisasjonen for Quick Media Switching VRR (QMS-VRR), som rett og slett eliminerer den midlertidige svarte skjermen når innhold byttes. Det virker med andre ord som det nå skal gå superraskt å bytte mellom innhold i TV-menyen.

Lynrask responstid for spilling

Spillere bør dessuten legge merke til en responstid på bare 0,1 millisekund! Vi loves også lav inngangsforsinkelsen, og opptil fire HDMI 2.1a-kompatible porter.  Game Optimizer lar brukere raskt velge og bytte mellom spillfunksjoner som for eksempel forhåndsinnstillinger for spillsjanger, samt innstillinger for Nvidia G-Sync, FreeSync Premium og variabel oppdateringsfrekvens (VRR).

LG OLED-EVO_Product_04 copy
LG OLED evo Z3. Foto: LG

Dolby Vision og Atmos

Det er en selvfølge at moderne TV-er støtter HDR-innhold som Dolby Vision, og de senere år forventes også Dolby Atmos på lydsiden. Med lyd fra oven. Dette gjelder selvsagt også for de nye TV-ene. TV-ene har også såkalt IMAX Enhanced, som er litt mer obskurt men i hvert fall betyr DTS:X på lydsiden, og sammen med en lydplanke fra LG skal vi være garantert en sømløs opplevelse. Du kan i denne sammenheng selvsagt benytte IMAX Enhanced- eller DTS:X-kompatible lydplanker og lydanlegg fra andre merker.

Bedre lys med G3-serien

En viktig oppgradering for årets G3-serie er Brightness Booster Max-teknologien. Denne skal ha en mye bedre kontroll over lyset, og kan øke lysstyrken med opptil 70 prosent. Lysstyrken kontrolleres piksel for piksel, for skarpere og mer realistiske bilder. Vi får også en estetisk oppgradering, med det såkalte One Wall-designet som går i ett med veggen. Ingen glipe mellom TV og vegg etter montering.

Les også Det beste OLED-kjøpet? LGs populære OLED-TV i C-serien har fått en kraftig overhaling i år. Det har bidratt til å gjøre en god TV enda bedre!
LG OLED C2 Netflix F1 Drive to survive

Bedre brukervennlighet

Årets TV-modeller har selvsagt også fått den nyeste webOS-versjonen, med redesignet All New Home-brukergrensesnitt. Vi får flere muligheter for personalisering, og hurtigikoner som gir enkel tilgang til innhold og tjenester som brukes ofte. webOS gir også personlige anbefalinger skreddersydd etter brukerens preferanser.

Du får også en liste over innhold basert på tidligere bruk og søk.

Bærekraft?

Vi kan selvsagt heller ikke få nye produkter uten en liten grønnvask. Mye av plasten er resirkulert, og emballasjen er gjort i resirkulerbare materialer. LG hevder også OLED er mer miljøvennlig enn LCD, siden man ikke trenger bakgrunnsbelysning og det dermed trengs færre materialer i produksjonen.

Om pris og tilgjengelighet

Vi kommer tilbake med priser og lanseringstidspunkt når disse foreligger. LGs nye OLED-serier vil vises frem første gang den 5. januar på CES i Las Vegas.

Kilde: LGs pressemelding (tysk)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Siste artikler:

3 kommentarer om “CES 2023: Enda bedre OLED-TV-er fra LG”

  1. Noen som kan anbefale idealinnstillinger til LG C2 77’’ ?

    Har fått calibrert ,men er ikke fornøyd med betalt resultat av fagperson

    Tips ??

    Svar
  2. Var det ikke snakk om at produsentene skulle droppe 8k pga miljø/strømkrav fra eu? Eller har de brukt Volkswagen ingenører til å få ned forbruket litt 😅

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde