TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Panasonic LZ2000

Mesterklasse fra Panasonic

Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Toppmodellen fra Panasonic har fortsatt å imponere gjennom flere generasjoner, og 2022-modellen LZ2000E er intet unntak. Her får du alle kvalitetene som kjennetegner en god OLED-TV – bunnløst svartnivå, god kontrast og nyansert fargegjengivelse. Forskjellen er bare at Panasonic greier tingene enda litt bedre enn de fleste!

Bildekvalitet

I tillegg til et oppgradert «EX» OLED-panel fra LG Display, er LZ2000 er utstyrt med en råsterk videoprosessor (HCX AI) samt en avansert lyssensor, som jobber sammen for å levere et optimalt bilde. Fargegjengivelsen og gråskalaen er så godt justert på forhånd, at det knapt er behov for Calman-kalibrering. Måleresultatene er imponerende gode, rett opp av esken.

På de fleste TV-skjermer må man tåle små ujevnheter i fargebalansen, som gjør bildeopplevelsen bittelitt mindre troverdig. Men på LZ2000 finnes ikke antydning til fargestikk eller overdreven metning noe sted. Fargesjatteringene er jevne og sømløse. Dette gir en realisme som er til å ta og føle på!

Svartnivået er som på OLED-skjermer flest, upåklagelig. Panasonic LZ2000 kan være fullstendig mørk i de områdene det kreves. Men minst like viktig er det at den klarer å bevare detaljnivået i de mørkegrå og nesten-svarte områdene, uten å drukne dem i såkalt «black crush». Alt av bildedetaljer gjengis med en varsom og stødig hånd.

Lydkvalitet

Det er ikke bare på bildesiden at LZ2000 imponerer: Panasonic-skjermen har også en lydgjengivelse som får oss til å trekke på smilebåndet. Høyttalersystemet 360 Soundscape Pro (5.1.2 kanaler og 160 watt) er utviklet i samarbeid med Technics, og er helt klart blant de beste TV-lydsystemene vi har hørt!

Konklusjon

Selv om vi har god erfaring med 55- og 65-tommers versjonene av Panasonic-skjermene fra tidligere tester, er det ingen tvil om at 77-tommeren gir det lille ekstra i form av bildeopplevelse. Endelig kan man nyte Panasonics flotte bildekvalitet i et (relativt) stort format! Vi er i alle fall ikke i tvil: Er du kresen på bildekvalitet og leter etter en skikkelig oppgradering, er det storebror du skal velge.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde