TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Disney+ på Panasonic TV får Dolby Atmos-lyd

Panasonic har oppdatert Disney-appen sin med det populære Atmos-formatet.

Eiere av Panasonic TV måtte vente lenge på Disney+, og når Panasonic endelig slapp Disney-appen til sine modeller, var den dessverre uten støtte for Atmos 3D-lyd. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves…

Panasonic har nå oppdatert Disney-appen, med en ny utgave som støtter Dolby Atmos. Oppdateringen er tilgjengelig umiddelbart, og gjelder fra 2017-modeller og nyere.

Dolby Atmos på Panasonic TV (Disney+)

Lyd & Bilde har for ordens skyld sjekket oppdateringen på en Panasonic JZ1000 OLED-TV som vi har stående på testbenken, og kan bekrefte at Panasonic-skjermen nå sender ut korrekte Dolby Atmos lydsignaler fra Disney+. I dette tilfellet brukte vi en JBL Bar 5.0 Multibeam som umiddelbart ga riktig respons. Så da er det bare å fyre opp med Mandalorian og andre serier med god lyd!

<
>
Panasonic og Disney+ sender nå ut Dolby Atmos via HDMI. (Foto: Audun Hage)

Hva er Dolby Atmos?

Det objektbaserte lydformatet fra Dolby blir stadig mer utbredt både på film, serier såvel som spill, og benyttes blant annet på populære Star Wars-produksjoner som The Mandalorian og Marvel-serier som Shang-Chi for å gi et mer omsluttende og tredimensjonalt lydbilde. Det finnes noen TV-er med innebygd Atmos-lyd, men for å få full glede av lydformatet anbefaler vi å bruke en kompatibel Atmos-lydplanke,  eller et fullblods, separat surroundsystem!

Fet lyd i TV-stua er lett Atmos eller ikke Atmos? Det er spørsmålet. Fem lydplanker til ulike pris viser hva de er gode for.
Soundbar Dolby Atmos

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.