Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

De beste TV-ene fra CES 2024

Din neste TV-skjerm skal være kolossal, sylskarp, blendende lyssterk og – gjennomsiktig?

Skrevet av / 17.01.24 - 13:01
De beste TV-ene fra CES 2024

CES 2024 er over for denne gang: Her er noen høydepunktene blant TV-nyhetene vi fikk se i Las Vegas!

Redaksjonens utsendte er tilbake på kontoret, og jetlag-en har avtatt –  men inntrykkene sitter fortsatt igjen. I løpet av CES-messen besøkte vi mange av de store TV-produsentenes utstillinger, og fikk se deres ferske nyheter. Det varierte mellom alt fra prototyper og ekstravagante flaggskipmodeller – til mer «normale» TV-nyheter, som også vil gjøre seg kjent på det nordiske markedet i løpet av året.

Blant de mange TV-skjermer vi fikk se, var det selvfølgelig noen som blinket seg ut som ekstra spennende og imponerende.

Her de beste TV-ene fra CES 2024!

Hisense 110 UX: Knivskarp koloss

Hisense 110UX @ CES 2024. (Foto: Audun Hage)

Toppmodellen fra kinesiske Hisense var en av de råeste vi fikk se på messegulvet i Las Vegas Convention Center (LVCC. Den var ikke den aller største TV-en på messen – den utmerkelsen går til 115-tommeren fra TCL – men trolig den lyseste og skarpeste. Med en blendende lysstyrke på 10.000 nits, og hele 40.000 dimmingsoner, klarer den å tegne opp et mektig kontrastrikt, skarpt og sømløst bilde. Hisense UX har også et kraftig lydsystem integrert i den stilige sokkelen. Prislappen vet vi ikke ennå, men med tanke på spesifikasjonene blir den garantert sekssifret! Det ventes også mindre 98 og 75 tommers versjoner.

LG G4: Ny OLED-generasjon fra LG

Dette blir arvtageren til en av fjorårets beste OLED TV-er – LG G3, som blant annet imponerte med den nye «MLA» OLED-teknikken. 2024-utgaven OLED G4 har fått en ny superintelligent videoprosessor (Alpha 11), nytt operativsystem (webOS 24) og nytt av året er at også 83″ utgaven har fått panel med høyere lysstyrke(Brightness Booster Max). Med slike forbedringer under panseret, kan LG-skjermen peke seg ut som en av de mest spennende nykommerne i år.

LG OLED Signature T4: «T» for Transparent

LG OLED Signature T. Fra LGs suite oå Mandalay Bay hotel i Las Vegas. (Foto: Audu Hage)

Gjennomsiktige OLED-skjermer er ikke nytt i seg selv, men LG OLED T er kanskje den mest overbevisende vi har sett ftil nå – og den er skreddersydd for hjemmebruk. Den stilige OLED-skjermen har en motorisert duk bak panelet, som tillater den å veksle mellom gjennomsiktig og svart bakgrunn. Designen er gjennomtenkt, med en egen hylleløsning som kan stå på gulvet eller henges på veggen. TV-en har dessuten trådløs video-overføring for å mimimere kabelkluss.

Les også Vi tar en titt på LGs transparente OLED-TV Er en gjennomsiktig OLED-TV genialt, eller bare en gimmick?

Panasonic Z95A: OLED i mesterklasse

Panasonic Z95A (Foto: Audun Hage)

Panasonics nye toppmodell Z95A er arvtageren til MZ2000E, som var en av de beste OLED-skjermene vi testet i fjor. Den bruker (i likhet med LG G4) det nyeste MLA OLED-panelet fra LG Display, kombinert med en oppgradert videoprosessor (HCX AI). Med Panasonics velrenommerte bildebehandling, og et 360 graders lydsystem fra Technics ombord, blir dette en potent TV.

PS! Panasonic Z95A får også selskap av Z93 i 77 tommer(uten MLA). Disse Panasonic modellene blir de første til å ta i bruk det nye operativsystemet Fire TV som er utviklet i samarbeid med Amazon.

Samsung QN900D: Holder liv i 8K-flammen

Samsung QN900D. (Foto: Audun Hage)

Samsungs 8K-flaggskipmodell i QN900-serien har fått en saftig oppgradering i år, i form av en ny videoprosessor med AI-teknologi. Den har fått råsterk bildebehandling og fingerspiss-kontroll over MiniLED-baklyset. Vi fikk et glimt av QN900D under Samsungs «First Look» event i Las Vegas, hvor den imponerte med en sylskarp og superglatt bildegjengivelse.

Samsung MicroLED: Smellvakker TV for de superrike

Samsung MicroLED. (Foto: Audun Hage)

Samsung fortsetter å utvikle den eksotiske MicroLED-teknikken, en helt egen panelteknikk som kombinerer de fremste fordelene fra OLED og LCD. Skjermene er modulbaserte og skalerbare, slik at man spesifisere en lang rekke skjermstørrelser. Nytt av året er en ny 76 tommers skjermstørrelse. Bildekvaliteten er svært imponerende, men prislappen er fortsatt i millionklassen.

Samsung S95D: Enda bedre kontrast?

Samsung S95D. (Foto: Audun Hage)

Dette er toppmodellen med QD-OLED-teknikk, som har fått noen små men interessante forbedringer i år. OLED-panelet skal ha oppnådd enda høyere lysstyrke, men kanskje vel så viktig er det at skjermen har fått et nytt antirefleksfilter som reduserer speiling av omgivelsene. Vi fikk en lovende demonstrasjon av TV-en i Las Vegas.

Sony Bravia Z95M/ X95M (?) – MiniLED-prototype

Sonys nye MiniLED-baklys i aksjon oppe til høyre. (Foto: Sony)

Denne modellen er ikke offisiell enda, men vi fikk en sniktitt under CES-messen som virket lovende: Sony har utviklet en ny driver for MiniLED-diodene, som vil tas i bruk på en kommende toppmodell for 2024. Det er foreløpig usikkert nøyaktig hva den skal hete. Det lille vi fikk se i Las Vegas virket lovende: Enkelte scener så skummelt livaktige ut, takket være en imponerende presis og baklyskontroll, som følger detaljene i bildet til punkt og prikke.

TCL 115″ X955: Think big!

Go big or go home: Marek Maciejewski, TCL’s direktør for produktutvikling i Europa ved siden av 115-tommeren TCL QM891 (X955). (Foto: Audun Hage)

Det gjelder å tenke stort dersom man vil lykkes på det amerikanske markedet, og det ser ut til å fungere bra for storskjerm-produsenten TCL. 115-tommeren QM891 (også kjent som X955 her i Europa) er en av de største TV-ene som noensinne har vært tilgjengelig til vanlige forbrukere. Vi kan ikke si så mye fornuftig om bildekvaliteten enda, annet enn at skjermen er STOR! Denne håper vi å kunne teste etter hvert, da den ventes til Norden på vårparten.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “De beste TV-ene fra CES 2024”

  1. Audun Hage

   Hei Rolf!

   Philips har ikke lansert sine 2024-nyheter enda, men de er like rundt hjørnet, så stay tuned! 🙂 mvh Audun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top