Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2024: Panasonic samarbeider med Amazon Fire TV på nye smart-TVer

Nå blir det fart på sakene.

Skrevet av / 12.01.24 - 13:37
CES 2024: Panasonic samarbeider med Amazon Fire TV på nye smart-TVer

Las Vegas / Lyd & Bilde: Panasonic lanserte sine to nye toppmodeller Z95A og Z93A denne uken, og på CES 2024 fikk vi en demonstrasjon av de nye modellene med Amazon Fire TV operativsystem.

Panasonic TV i mange år benyttet deres eget MyHomeScreen brukergrensesnitt til sine TV-modeller. Det har vært pålitelig og enkelt å bruke, men har samtidig sakket litt etter Google TV, Samsungs Tizen og LGs webOS på en del finesser.

Det var tid for et skifte, men Panasonic har altså ikke snudd seg til Google som “alle andre”, men i stedet inngått et parterskap med Amazon om bruk av deres Fire TV plattform. Det er et interessant grep som kan tilføre et friskt pust i TV-verdenen.

Les også Panasonic skifter gir med nye OLED-modeller Nytt operativsystem, men fortsatt sterkt fokus på bilde- og lydkvalitet.

Panasonic med Fire TV

Software kan som alle vet, våre ressurskrevende å utvikle, og ikke minst holde oppdatert med nye finesser. Panasonics store styrke ligger i kvaliteten på bilde og lyd. Med Amazons ekspertise på software-siden kan det oppstå en interessant synergieffekt.

Vi fikk en liten demo av systemet i Panasonic-monteren på CES 2024, og det nye systemet virker både kvikt og sømløst. TV-ene har også fått en ny fjernkontroll med snarvei-knapper for blant andre Alexa stemmeassistenten.

DSC_1850 DSC_1867 DSC_1846 DSC_1841
<
>
Panasonic med Fire TV kan settes opp til å vise bildegalleri og lignende, når du ikke ser TV. (Foto: Audun Hage)

Samarbeidet innebærer at Panasonic-skjermene får tilgang til Fire TV plattformen, som har et skreddersydd brukergrensesnitt med rikt utvalg av apps og strømmetjenester, direktesendte TV-programmer såvel som personlige anbefalinger. Og ikke minst stemmestyring via Alexa.

Overgangen til Fire TV skjer først med OLED-toppmodellene Z95A og Z93A, men Panasonic kunngjorde på CES at de planlegger å utvide bruken av Amazon-systemet til flere modeller i løpet av året.

«Vi er utrolig glade for å kunngjøre med Panasonic at deres nye smart-TVer vil inkludere Fire TV fra og med 2024,» sa Daniel Rausch, visepresident for Alexa og Fire TV, Amazon. «Dette betyr at kunder over hele verden vil få oppleve alle fordelene med Fire TVs personlige strømmeopplevelse og tilgang til Alexa, kombinert med Panasonics beste-i-sin-klasse smart-TVer.»

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top