Wi-Fi på sprayboks

Er dette løsningen på et stadig mer belastet internett?
forfatter

Med det eksploderende salget av smartmobiler og nettbrett, blir belastningen på de trådløse internett-aksesspunktene tilsvarende mer belastet.

Innen år 2020 forventes det at trådløs teknologi vil ha en omsetning på nesten 30 billioner kroner på verdensbasis. Med så mange trådløse produkter er det pokka nødvendig å skalere opp tilgangen, slik at alle med Wi-Fi-kommuniserende duppeditter kan få tilgang til det fantastiske internettet.

Det amerikanske selskapet Chamtech Enterprise har funnet opp en frekk løsning: nemlig Wi-Fi-hotspots på sprayboks! Det dreier seg om en væske fylt med millioner av kondensatorer i nanostørrelse. Spray væsken på en hvilken som helst overflate, og du har en mottaker som kan motta radiosignaler bedre enn en vanlig metallantenne. Sammen med en router kan Chamtechs antenner kommunisere med et fiberoptisk nettverk, motta signaler fra satellitter og sette opp en seriekobling av nærliggende knutepunkter, og dermed kunne lage et nettverk av rimelige Wi-Fi-hotspots.

Tenk hvor deilig det hadde vært å bli kvitt de mobile signalmastene!

Kilde: wired.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.