TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Wi-Fi på sprayboks

Er dette løsningen på et stadig mer belastet internett?

forfatter
Publisert 08.04.13 - 15:05

Med det eksploderende salget av smartmobiler og nettbrett, blir belastningen på de trådløse internett-aksesspunktene tilsvarende mer belastet.

Innen år 2020 forventes det at trådløs teknologi vil ha en omsetning på nesten 30 billioner kroner på verdensbasis. Med så mange trådløse produkter er det pokka nødvendig å skalere opp tilgangen, slik at alle med Wi-Fi-kommuniserende duppeditter kan få tilgang til det fantastiske internettet.

Det amerikanske selskapet Chamtech Enterprise har funnet opp en frekk løsning: nemlig Wi-Fi-hotspots på sprayboks! Det dreier seg om en væske fylt med millioner av kondensatorer i nanostørrelse. Spray væsken på en hvilken som helst overflate, og du har en mottaker som kan motta radiosignaler bedre enn en vanlig metallantenne. Sammen med en router kan Chamtechs antenner kommunisere med et fiberoptisk nettverk, motta signaler fra satellitter og sette opp en seriekobling av nærliggende knutepunkter, og dermed kunne lage et nettverk av rimelige Wi-Fi-hotspots.

Tenk hvor deilig det hadde vært å bli kvitt de mobile signalmastene!

Kilde: wired.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde