TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Verdens mest beroligende musikk

Et britisk band skal sammen med en gruppe forskere ha laget det mest beroligende musikkstykket i menneskets historie.

forfatter
Publisert 27.03.12 - 16:02

Lydterapøyter og det britiske bandet Marconi Union lagde sangen «Weightless».

I sangen brukes spesifikke rytmer, frekvenser og intervaller for å få lytteren til å slappe av. En kontinuerlig rytme på 60 BPM får hjernebølger og hjerterytme til å synkronisere seg med rytmen. Dype underliggende basstoner beroliger lytteren, og en lav svaielyd med en trance-aktig signatur tar lytteren til en enda dypere ro.

I en studie har vitenskapsmenn spilt sangen for førti kvinner og funnet ut at den var mer effektiv i å berolige dem enn sanger fra Enya, Mozart og Coldplay. Sangen skal være enda mer avslappende enn en massasje, og folk advares til og med mot å kjøre bil når de hører på den.

https://youtu.be/UfcAVejslrU

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde