Nyhet

Verdens mest beroligende musikk

Et britisk band skal sammen med en gruppe forskere ha laget det mest beroligende musikkstykket i menneskets historie.
forfatter

Lydterapøyter og det britiske bandet Marconi Union lagde sangen «Weightless».

I sangen brukes spesifikke rytmer, frekvenser og intervaller for å få lytteren til å slappe av. En kontinuerlig rytme på 60 BPM får hjernebølger og hjerterytme til å synkronisere seg med rytmen. Dype underliggende basstoner beroliger lytteren, og en lav svaielyd med en trance-aktig signatur tar lytteren til en enda dypere ro.

I en studie har vitenskapsmenn spilt sangen for førti kvinner og funnet ut at den var mer effektiv i å berolige dem enn sanger fra Enya, Mozart og Coldplay. Sangen skal være enda mer avslappende enn en massasje, og folk advares til og med mot å kjøre bil når de hører på den.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.