Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Svevesykkel flys av drone

Men den ferdige modellen skal flys av mennesker.

Skrevet av / 26.08.14 - 10:31
Svevesykkel flys av drone

Et sted over landsbygda i England kunne man nylig se en hvit robot av plast ri på en såkalt svevesykkel – en sykkel som svever over bakken takket være fire motoriserte vifter som blåser nedover. Roboten var 3D-printet i meget lett plast, og i stedet for et ansikt har den fått påmontert et GoPro action-videokamera, for å filme turen.

Sykkelen er bare litt over en meter lang, og totalvekten på sykkelen og roboten er bare 7 kilo.

Stuntet er gjort for å demonstrere svevesykkelen i praksis. Drone 3, som den er kalt, er nøyaktig 1/3 skala av en større modell som oppfinner Chris Malloy og Malloy Aeronautics ønsker å tilby markedet.

Sykkelen kalles Hoverbike og folkefinansieres gjennom Kickstarter. Allerede har prosjektet fått inn mer enn beløpet som er bedt om (i skrivende stund over 48.000 britiske pund, mot målet på 30.000), hvilket betyr at prosjektet vil settes ut i praksis.

Flys av menneske
Den ferdige modellen skal kunne flys av et menneske, og Malloy Aeronautics ser for seg at svevesykkelen kan dele luften sammen med helikoptre, på samme måte som motorsykler og biler deler veiene på bakken. Man tenker seg for eksempel at sykkelen kan erstatte helikopter til mindre oppgaver i landlige strøk, for eksempel til kveggjeting, og oppmåling av små landområder.

Den første svevesykkelen Malloy Aeronautics lagde, brukte to store kanalvifter til oppdrift, til felles med andre, tidligere svevesykkelkreasjoner. Den siste utgaven er i stedet et kvadrokopter med fire rotorer, antakelig inspirert av fjernstyrte smådroner som for eksempel den lille AR.Drone og andre.

Hoverbike i sin seneste drakt har vifter som delvis overlapper hverandre, og hele dronen kan legges sammen til å passe i en spesiell bæreanordning man har på ryggen.

Mens Drone 3 er fjernstyrt, kan Hoverbike flys både bemannet og ubemannet.

Ulike finaniseringsmuligheter
Som vanlig hos Kickstarter finnes det ulike varianter av finanisering. For eksempel kan du for 1.050 pund (10.700 kr) kjøpe den mindre droneutgaven av Hoverbike, ferdig flyklar (men trenger radiostyring).  Utgaven i fullstørrelse er derimot ikke tilgjengelig i finaniseringsperioden av prosjektet.

Se Drone 3 i aksjon under.

Kilde: Popsci.com

Kickstarter.com
hover-bike.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top