Surroundlyd i nye Mercedes SL-klasse

Mercedes-Benz SL Roadster får et kraftig lydanlegg integrert i karosseriet.
Annonse
Annonse
forfatter

Mercedes-Benz SL Roadster er en av verdens mest populære luksus-cabrioleter, og for 2013 ønsker Mercedes å sette standarden igjen. Blant hundrevis av små og store forbedringer på den nye modellen, finner vi flere avanserte lydsystemer.

Mercedes har tydeligvis hatt ganske høye lydmessige ambisjoner på den nye SL-utgaven: I tillegg til skjulte surroundhøyttalere rundt om i kupeen, har de også gjort plass til basshøyttalere i gulvet foran fører og passasjer, hvor de utnytter hulrom i karosseriet som resonanskammer. Dette skal gi en betydelig kraftigere, mer direkte og presis bass enn tradisjonell dørmontering.

Surroundanlegget kommer i to kvalitetsnivåer: Det første levert av Harman/Kardon, med ti høyttalere og totalt 600 watt forsterkereffekt. De som er ekstra kresne på lyd, kan også bestille det enda heftigere Beosound AMG lydanlegget fra Bang & Olufsen, som består av hele 12 høyttalere og 900 watt.
Demo-DVD

Med slik et potent lydanlegg ombord trenger man naturligvis musikk å høre på. For at SL-kjøperne skal få en forsmak på potensialet i det avanserte lydsystemet, har Mercedes derfor laget en spesiell demoplate kalt «Mercedes-Benz Signature Sound», hvor man kan høre kjente artister som Lady Gaga og James Blunt  i glitrende 5.1 surroundlyd. Med på plata er også norske Marianne Thorsen og TrondheimSolistene med klassisk musikk av Mozart, produsert av plateselskapet 2L.
– Dette er et prestisjefylt prosjekt å få være med på, og vi var ekstra fornøyd med tilbakemeldingen om at vårt spor var det eneste innslaget som ikke behøvde å bli «tweaket» av studioteknikerne, forteller Morten Lindberg hos 2L, som er kjent for sine musikkutgivelser på Blu-ray.
Hele plata er mikset og mastret spesielt for SL-serien, med spesiell vekt på at både fører og passasjerer skal få en fullgod lydopplevelse. Og Mercedes har ikke spart på ressursene:  En prototyp av nye SL350 ble nemlig sendt i forseglet container til George Lucas’ sagnomsuste lydstudio Skywalker Sound i San Francisco, slik at masteringen kunne foretas i riktig akustisk miljø.
DVD-en “Mercedes-Benz Signature Sound” følger med alle Mercedes SL Roadstere som bestilles med Surround Sound lydsystem, og blir etter det Lyd & Bilde kjenner til, ikke tilgjengelig i vanlig handel. Litt synd, for dette er sannsynligvis det nærmeste vi kommer lyden av en flunkende ny Mercedes…
Du kan se den komplette spillelisten her: http://mediahyperium.com/news.php
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde