Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Surroundlyd i nye Mercedes SL-klasse

Mercedes-Benz SL Roadster får et kraftig lydanlegg integrert i karosseriet.

Skrevet av / 25.08.12 - 16:17
Surroundlyd i nye Mercedes SL-klasse

Mercedes-Benz SL Roadster er en av verdens mest populære luksus-cabrioleter, og for 2013 ønsker Mercedes å sette standarden igjen. Blant hundrevis av små og store forbedringer på den nye modellen, finner vi flere avanserte lydsystemer.

Mercedes har tydeligvis hatt ganske høye lydmessige ambisjoner på den nye SL-utgaven: I tillegg til skjulte surroundhøyttalere rundt om i kupeen, har de også gjort plass til basshøyttalere i gulvet foran fører og passasjer, hvor de utnytter hulrom i karosseriet som resonanskammer. Dette skal gi en betydelig kraftigere, mer direkte og presis bass enn tradisjonell dørmontering.

Surroundanlegget kommer i to kvalitetsnivåer: Det første levert av Harman/Kardon, med ti høyttalere og totalt 600 watt forsterkereffekt. De som er ekstra kresne på lyd, kan også bestille det enda heftigere Beosound AMG lydanlegget fra Bang & Olufsen, som består av hele 12 høyttalere og 900 watt.
Demo-DVD

Med slik et potent lydanlegg ombord trenger man naturligvis musikk å høre på. For at SL-kjøperne skal få en forsmak på potensialet i det avanserte lydsystemet, har Mercedes derfor laget en spesiell demoplate kalt «Mercedes-Benz Signature Sound», hvor man kan høre kjente artister som Lady Gaga og James Blunt  i glitrende 5.1 surroundlyd. Med på plata er også norske Marianne Thorsen og TrondheimSolistene med klassisk musikk av Mozart, produsert av plateselskapet 2L.
– Dette er et prestisjefylt prosjekt å få være med på, og vi var ekstra fornøyd med tilbakemeldingen om at vårt spor var det eneste innslaget som ikke behøvde å bli «tweaket» av studioteknikerne, forteller Morten Lindberg hos 2L, som er kjent for sine musikkutgivelser på Blu-ray.
Hele plata er mikset og mastret spesielt for SL-serien, med spesiell vekt på at både fører og passasjerer skal få en fullgod lydopplevelse. Og Mercedes har ikke spart på ressursene:  En prototyp av nye SL350 ble nemlig sendt i forseglet container til George Lucas’ sagnomsuste lydstudio Skywalker Sound i San Francisco, slik at masteringen kunne foretas i riktig akustisk miljø.
DVD-en “Mercedes-Benz Signature Sound” følger med alle Mercedes SL Roadstere som bestilles med Surround Sound lydsystem, og blir etter det Lyd & Bilde kjenner til, ikke tilgjengelig i vanlig handel. Litt synd, for dette er sannsynligvis det nærmeste vi kommer lyden av en flunkende ny Mercedes…
Du kan se den komplette spillelisten her: http://mediahyperium.com/news.php
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top