Search
Generic filters

Surroundlyd i nye Mercedes SL-klasse

Mercedes-Benz SL Roadster får et kraftig lydanlegg integrert i karosseriet.

Mercedes-Benz SL Roadster er en av verdens mest populære luksus-cabrioleter, og for 2013 ønsker Mercedes å sette standarden igjen. Blant hundrevis av små og store forbedringer på den nye modellen, finner vi flere avanserte lydsystemer.

Mercedes har tydeligvis hatt ganske høye lydmessige ambisjoner på den nye SL-utgaven: I tillegg til skjulte surroundhøyttalere rundt om i kupeen, har de også gjort plass til basshøyttalere i gulvet foran fører og passasjer, hvor de utnytter hulrom i karosseriet som resonanskammer. Dette skal gi en betydelig kraftigere, mer direkte og presis bass enn tradisjonell dørmontering.

Surroundanlegget kommer i to kvalitetsnivåer: Det første levert av Harman/Kardon, med ti høyttalere og totalt 600 watt forsterkereffekt. De som er ekstra kresne på lyd, kan også bestille det enda heftigere Beosound AMG lydanlegget fra Bang & Olufsen, som består av hele 12 høyttalere og 900 watt.
Demo-DVD

Med slik et potent lydanlegg ombord trenger man naturligvis musikk å høre på. For at SL-kjøperne skal få en forsmak på potensialet i det avanserte lydsystemet, har Mercedes derfor laget en spesiell demoplate kalt «Mercedes-Benz Signature Sound», hvor man kan høre kjente artister som Lady Gaga og James Blunt  i glitrende 5.1 surroundlyd. Med på plata er også norske Marianne Thorsen og TrondheimSolistene med klassisk musikk av Mozart, produsert av plateselskapet 2L.
– Dette er et prestisjefylt prosjekt å få være med på, og vi var ekstra fornøyd med tilbakemeldingen om at vårt spor var det eneste innslaget som ikke behøvde å bli «tweaket» av studioteknikerne, forteller Morten Lindberg hos 2L, som er kjent for sine musikkutgivelser på Blu-ray.
Hele plata er mikset og mastret spesielt for SL-serien, med spesiell vekt på at både fører og passasjerer skal få en fullgod lydopplevelse. Og Mercedes har ikke spart på ressursene:  En prototyp av nye SL350 ble nemlig sendt i forseglet container til George Lucas’ sagnomsuste lydstudio Skywalker Sound i San Francisco, slik at masteringen kunne foretas i riktig akustisk miljø.
DVD-en “Mercedes-Benz Signature Sound” følger med alle Mercedes SL Roadstere som bestilles med Surround Sound lydsystem, og blir etter det Lyd & Bilde kjenner til, ikke tilgjengelig i vanlig handel. Litt synd, for dette er sannsynligvis det nærmeste vi kommer lyden av en flunkende ny Mercedes…
Du kan se den komplette spillelisten her: http://mediahyperium.com/news.php
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.