Teknologi

På kassettbånd!
forfatter

Mange vet det ikke, men magnetisk kassettbånd, som mange av oss anses som forhistorisk, brukes fortsatt av blant annet myndigheter og forskningslaboratorier til arkivering av data. Gitt høy nok tetthet er magnetiske bånd billigere, og de er dessuten både mer energibesparende og ikke minst mer pålitelig til lagring over tid, enn optiske disker.

Nå har Sony med sine nye magnetbånd knust den forrige lagringsrekorden satt i 2010 av IBM, med en utrolig lagringskapasitet på 18,5 GB pr. kvadrattomme (6,45 kvadratcentimeter). Det er over fem ganger så høy lagringstetthet, og dessuten 74 ganger høyere tetthet enn den som typisk brukes til arkivering i dag. Supertettheten gjør at en liten kassett kan romme gigantiske 185 terabyte med data! Ganske syke greier fra et mer enn 60 år gammelt lagringsmedium.

Sony har ennå ikke lansert teknologien på markedet.

Kilde: TheVerge

(Artikkelbilde: Andrew «FastLizard4» Adams, Flickr)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.