TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Sony lagrer 185 terabyte

På kassettbånd!

forfatter
Publisert 05.05.14 - 12:18

Mange vet det ikke, men magnetisk kassettbånd, som mange av oss anses som forhistorisk, brukes fortsatt av blant annet myndigheter og forskningslaboratorier til arkivering av data. Gitt høy nok tetthet er magnetiske bånd billigere, og de er dessuten både mer energibesparende og ikke minst mer pålitelig til lagring over tid, enn optiske disker.

Nå har Sony med sine nye magnetbånd knust den forrige lagringsrekorden satt i 2010 av IBM, med en utrolig lagringskapasitet på 18,5 GB pr. kvadrattomme (6,45 kvadratcentimeter). Det er over fem ganger så høy lagringstetthet, og dessuten 74 ganger høyere tetthet enn den som typisk brukes til arkivering i dag. Supertettheten gjør at en liten kassett kan romme gigantiske 185 terabyte med data! Ganske syke greier fra et mer enn 60 år gammelt lagringsmedium.

Sony har ennå ikke lansert teknologien på markedet.

Kilde: TheVerge

(Artikkelbilde: Andrew «FastLizard4» Adams, Flickr)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hi-fi-oppfinneren - Oskar Heil Oskar Heil kjennes kun av de få, men hans oppfinnelse har satt fingeravtrykk på hi-fi verdenen, og hans diskantenheter brukes overalt.
Se de kuleste dingsene fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet man finner teknologiske nyheter. Både de store og nyskapende - og de litt mer snodige
Denne projektoren går på batteri Nå kan du ta med storskjermen hvor som helst!
CES 2022: Hva får vi se på årets største elektronikkmesse? Mens CES ble en ren digital affære i 2021, satses det fremdeles på at CES 2022 blir en fysisk messe. Her er noe av det vi får se.
Forbrukere vil ikke betale selv for grønn teknologi Vi er positive til grønn teknologi – men kun hvis arbeidsgiveren tar regningen.
Se roboten Ameca gjøre grimaser som et menneske Ny video viser prototype av en ekstremt menneskelignende robot, som gjør grimaser og rynker øyebrynene, så man får frysninger nedover ryggen
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend