Ray Dolby er død

forfatter

Dr Dolby grunnla Dolby Laboratories i 1965 for å utvikle teknologi for å forbedre lyd- og bildekvaliteten innen underholdning og kommunikasjon. Oppfinnelser for støyredusering og surroundlyd har gjrot Dolby til et velkjent navn for alle. Han har mer enn 50 patenter innenfor området.

RD_DolbyBlog-640x360

I 1989 vant han en Oscar for sine bidrag til filmkunsten. I 1995 fikk han en Grammy og han vant Emmy-priser både i 1989 og 2005.

Ray Dolby har i mange år hatt Alzheimers og fikk i sommer diagnosen leukemi. Han gikk i går bort i sitt hjem i San Francisco.

Les mer om hans livsverk på Dolbys minneside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.