Search
Generic filters

Publish as kjøper det danske magasinet GEAR!

Publish AS har kjøpt det danske gadgetmagasinet GEAR, samt nettstedet gear‐online.dk fra Mediaprovider Scandinavia AB.

PRESSEMELDING

Selskapet har det siste året konsolidert sin posisjon i markedet, og gjennomført en rekke strategiske oppkjøp. Før jul i fjor kjøpte forlagshuset det norske magasinet Hjemmekino, samt det svenske magasinet, og markedslederen, Ljud & Bild. Med innlemmelsen av GEAR i magasinporteføljen blir Publish skandinavisk markedsleder innefor segmentet hjemmeelektronikk.

For Publish er dette en helt riktig strategisk handel, der vi tar et samlet grep om det felles skandinaviske markedet. Ved kjøp av GEAR vil vi maksimere synergien innenfor firmaet og magasinene/nettstedene, og sikre oss et enda større nedslagsfelt blant de skandinaviske leserne som søker informasjon om hjemmeelektronikk, sier Tor Aavatsmark, daglig leder i Publish AS.

Både magasinet og nettstedet er overtatt av Publish. Forlaget har i dag eksisterende, og markedsledende, magasiner med fokus på test, omtaler og nyheter innenfor hjemmeelektronikk i Norge med Lyd & Bilde/Hjemmekino og i Sverige med Bild & Ljud Hemma/Ljud & Bild. Ved kjøpet av GEAR får Publish en pangstart på det danske markedet.

Salget var helt rett for oss. Vi er Sveriges og Danmarks største medieselskap innenfor det hurtigvoksende mobilsegmentet. En markert kursendring mot disse produkter, samt vårt lønnsomme fotoområde kommer til å skape de nødvendige forutsetningene for å snu selskapets lønnsomhet, sier Patrik Malin, konsernsjef i Mediaprovider.

GEAR har en stor og trofast leserskare i Danmark, og kommer med Publish’ kunnskap og ressurser nok en gang til å bli et lønnsomt magasin. Magasinet har vært utgitt siden januar 2004. Magasinet vil allerede fra og med maiutgaven (nr. 5 2012/101) bytte navn til ”Lyd & Billede/Gear”. Betydelig ressurser vil bli tilført magasinet for å beholde dagens lesere, samt tilføre nye. Den nye profilen vil videreføre det beste fra GEAR, samt innlemme stoff fra Lyd & Bilde/Hjemmekino og Bild & Ljud Hemma/Ljud & Bild.

Magasinet vil vokse betraktelig, fra dagens 76 til 116-132 sider pr. utgave. Den journalistiske staben vil økes fra dagens to dansker til hele 15 journalister fra Danmark, Norge og Sverige. Dagens redaktør, Peter Gotschalk fortsetter i sin stilling.

For mer informasjon, kontakt:

Tor Aavatsmark, daglig leder, telefon +47 413 00 655, mail: tor.aavatsmark@lydogbilde.no

Patrik Mellin, konsernsjef, telefon +46 701 852 691, mail: patrik.mellin@mediaprovider.se


Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.