Oppblåsbar konserthall skal turnere Japan

En oppblåsbar konsertarena skal sette ut på turné i Japan, og starter med et av de mest tsunami-rammede områdene.
forfatter

Den mobile konsertarenaen ved navn Ark Nova var utviklet av den britiske skulptøren Anish Kapoor og den japanske arkitekten Arata Isozaki, og skal innvies den 12. oktober i Matsushima, en kystby nordøst i Japan som var ramponert av jordskjelvet med påfølgende flodbølge i mars 2011.

Ark Nova skal brukes av Lucerne Festival for å holde konserter fra internasjonale så vel som japanske orkestre og artister,

Konsertarenaen kan blåses opp og deflateres for enkel transport, og kan huse inntil 700 tilskuere.

– Vi følte at Matsushima, midt i ødeleggelsene av tsunamien, trengte en midlertidig konstruksjon, og en oppblåsbar virket fornuftig, fortalte Kapoor til The Telegraph.

Målet for prosjektet er å gi glede til mennesker som opplevde ekstrem lidelse da Tōhoku-jordskjelvet utløste en tsunami som drepte over 15.000 mennesker og forårsaket lekkasje fra et av verdens største kjernekraftverk i Fukushima i Japan den 11. mars 2011.

Kilde: The Telegraph

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.