TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

NRK utvider HD-avdelingen

Har kjøpt inn 130 nye HD-kameraer fra Sony.

forfatter
Publisert 26.11.14 - 14:35

Norsk rikskringkasting er i ferd med å bli helt ferdig med konverteringen til høyoppløst TV, når de nå har bestilt rundt 130 nye HD-kameraer fra Sony med XDCAM-teknologi. XDCAM lagrer på solid state-media i stedet for bånd eller harddisk med bevegelige deler.

Kameraene skal brukes til å produsere nasjonale og regionale nyheter og sendinger, og dessuten sportssendinger.

Sony PXW-X200
Sony PXW-X200

60 av kameraene er PXW-X200 som fanger oppløsninger inntil 1080/25p og 1080/50i. De resterende 70 kameraene blir PXW-X500, som benytter CCD-sensor i stedet for det mer vanlige XMOS. Fordelen med CCD er global lukker, slik at man slipper rullende lukker (”rolling shutter”), som forvrenger bildet ved raske panoreringer. Derfor vil X500 være bedre egnet til sportssendinger enn X200. For øvrig filmer X500 i 1080p50

Sony PXW-X500
Sony PXW-X500

Når det gjelder 4K Ultra HD-kringkasting, så kan det dermed virke som vi må smøre oss med et godt lag tålmodighet.

Les hele pressemeldingen her.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde