Kringkasting

Har kjøpt inn 130 nye HD-kameraer fra Sony.
forfatter

Norsk rikskringkasting er i ferd med å bli helt ferdig med konverteringen til høyoppløst TV, når de nå har bestilt rundt 130 nye HD-kameraer fra Sony med XDCAM-teknologi. XDCAM lagrer på solid state-media i stedet for bånd eller harddisk med bevegelige deler.

Kameraene skal brukes til å produsere nasjonale og regionale nyheter og sendinger, og dessuten sportssendinger.

Sony PXW-X200
Sony PXW-X200

60 av kameraene er PXW-X200 som fanger oppløsninger inntil 1080/25p og 1080/50i. De resterende 70 kameraene blir PXW-X500, som benytter CCD-sensor i stedet for det mer vanlige XMOS. Fordelen med CCD er global lukker, slik at man slipper rullende lukker (”rolling shutter”), som forvrenger bildet ved raske panoreringer. Derfor vil X500 være bedre egnet til sportssendinger enn X200. For øvrig filmer X500 i 1080p50

Sony PXW-X500
Sony PXW-X500

Når det gjelder 4K Ultra HD-kringkasting, så kan det dermed virke som vi må smøre oss med et godt lag tålmodighet.

Les hele pressemeldingen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.