TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nordmenn kjøper flatskjermer for 4 milliarder

Omsetningstallene for 2009 er klare, og informasjonssjef i Elektronikkbransjen Erik Andersen, forteller om et fall i totalomsetningen på 11,5 prosent, til 25,95 milliarder.

forfatter
Publisert 02.02.10 - 12:49

Informasjonssjef i Elektronikkbransjen Erik Andersen, presenterte i dag omsetningstallene for en samlet elektronikkbransje. Sammenlignet med året før, falt totalomsetningen med 11,5 prosent til 25,95 milliarder, av dette beløpet omsatte bransjen for 8,76 milliarder i flatskjermer, musikkanlegg og såkalte brunevarer.

De er en markert nedgang på 20,2 prosent for brunevarer, sammenlignet med foregående år.
Men nordmenn kjøper fortsatt flatskjermer, bransjen solgte 601.000 apparater og omsatte for 4 milliarder bare i tv, nesten halvparten av totalmarkedet for brunevarer. Blant disse er 80 prosent av flatskjermene rene LCD-skjermer, men 10 prosent av dem har LED-belyste LCD-skjermer.

Totalt økte omsetningen av musikkanlegg med 13 prosent til 161.000 stykker, hvor mikroanleggene i en eller annen form er den største gruppen, og hele 42 prosent av anleggene hadde iPod-dokking eller tilkobling.
I 2009 vokste også omsetningen av Blu-ray-spillere med hele 170 prosent til 81.000 solgte BD-spillere. Og siste kvartal 2009 ble det omsatt flere BD-spillere enn DVD-spillere. Tallene inneholder ikke omsetningen av spillkonsoller som Playstation 3, som også her integrert BD-spiller.
Forøvrig kan det nevnes at omsetningen av radioer med DAB økte med 57 prosent og endte på 66.000, som fører totalomsetningen for DAB opp i 290.000 solgte apparater. Tallene inkluderer bilstereo med DAB og 3000 omsatte Mini-TV-er med DMB/DAB-mottak.
Elektronikkbransjen

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde