Apps

De fleste vet at man kan bestille taxi med en app på mobilen, men fra i dag kan du også bestille bil med Uber-tjenesten i Oslo.
Annonse
Annonse
forfatter

Taxi-prisene i hovedstaden har eksplodert de siste årene, og det virker ikke på forbrukerne som at det er reell konkurranse i taxi-markedet. Det kan være en av grunnene til at Uber lanseres i Oslo i dag. Tjenesten ble startet i San Francisco i 2009 og er allerede i bruk i Stockholm, og flere andre storbyer rundt om i verden, og baserer seg på at man bestiller og betaler med en app på mobilen.

Når bestillingen er gjort, dukker bilde og navn på sjåføren opp i appen, og etter at turen er ferdig har man oversikt over reisen med GPS-sporing liggende i appen.

I første omgang er det UberBLACK som er i drift, hvor Uber samarbeider kun med profesjonelle sjåfører med Mercedes, BMW eller Tesla.

Uber app

Uber er ikke uten kontroversjer, og taxi-bransjen ser naturlig nok ikke med blide øyne på konkurransen. Uber har også et prøveprosjekt på gang kalt UberPOP, som skal foregå i seks måneder , hvis ikke taxi-næringen og politikerne setter en stopper for UberPOP.

Annonse

Glenn Tuxen, leder for Norges Taxiforbunds Oslo-avdeling, sier til Dagens Næringsliv at de stiller seg uforstående til at Uber kan drive lovlig. Det kreves nemlig løyve og kjøreseddel for å ha lov til å drive persontransport.

Uber er ikke det eneste alternativet til taxi i hovedstaden. Det finnes flere sjåførtjenester, som privatedriver.no, hvor man bestiller bil – sort Mercedes S-Klasse, på nett og etter hvert også i en app.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.