SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Nå er sjåførtjenesten Uber her

De fleste vet at man kan bestille taxi med en app på mobilen, men fra i dag kan du også bestille bil med Uber-tjenesten i Oslo.

Taxi-prisene i hovedstaden har eksplodert de siste årene, og det virker ikke på forbrukerne som at det er reell konkurranse i taxi-markedet. Det kan være en av grunnene til at Uber lanseres i Oslo i dag. Tjenesten ble startet i San Francisco i 2009 og er allerede i bruk i Stockholm, og flere andre storbyer rundt om i verden, og baserer seg på at man bestiller og betaler med en app på mobilen.

Når bestillingen er gjort, dukker bilde og navn på sjåføren opp i appen, og etter at turen er ferdig har man oversikt over reisen med GPS-sporing liggende i appen.

I første omgang er det UberBLACK som er i drift, hvor Uber samarbeider kun med profesjonelle sjåfører med Mercedes, BMW eller Tesla.

Uber app

Uber er ikke uten kontroversjer, og taxi-bransjen ser naturlig nok ikke med blide øyne på konkurransen. Uber har også et prøveprosjekt på gang kalt UberPOP, som skal foregå i seks måneder , hvis ikke taxi-næringen og politikerne setter en stopper for UberPOP.

Glenn Tuxen, leder for Norges Taxiforbunds Oslo-avdeling, sier til Dagens Næringsliv at de stiller seg uforstående til at Uber kan drive lovlig. Det kreves nemlig løyve og kjøreseddel for å ha lov til å drive persontransport.

Uber er ikke det eneste alternativet til taxi i hovedstaden. Det finnes flere sjåførtjenester, som privatedriver.no, hvor man bestiller bil – sort Mercedes S-Klasse, på nett og etter hvert også i en app.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."