Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nå er sjåførtjenesten Uber her

De fleste vet at man kan bestille taxi med en app på mobilen, men fra i dag kan du også bestille bil med Uber-tjenesten i Oslo.

Taxi-prisene i hovedstaden har eksplodert de siste årene, og det virker ikke på forbrukerne som at det er reell konkurranse i taxi-markedet. Det kan være en av grunnene til at Uber lanseres i Oslo i dag. Tjenesten ble startet i San Francisco i 2009 og er allerede i bruk i Stockholm, og flere andre storbyer rundt om i verden, og baserer seg på at man bestiller og betaler med en app på mobilen.

Når bestillingen er gjort, dukker bilde og navn på sjåføren opp i appen, og etter at turen er ferdig har man oversikt over reisen med GPS-sporing liggende i appen.

I første omgang er det UberBLACK som er i drift, hvor Uber samarbeider kun med profesjonelle sjåfører med Mercedes, BMW eller Tesla.

Uber app

Uber er ikke uten kontroversjer, og taxi-bransjen ser naturlig nok ikke med blide øyne på konkurransen. Uber har også et prøveprosjekt på gang kalt UberPOP, som skal foregå i seks måneder , hvis ikke taxi-næringen og politikerne setter en stopper for UberPOP.

Annonse

Glenn Tuxen, leder for Norges Taxiforbunds Oslo-avdeling, sier til Dagens Næringsliv at de stiller seg uforstående til at Uber kan drive lovlig. Det kreves nemlig løyve og kjøreseddel for å ha lov til å drive persontransport.

Uber er ikke det eneste alternativet til taxi i hovedstaden. Det finnes flere sjåførtjenester, som privatedriver.no, hvor man bestiller bil – sort Mercedes S-Klasse, på nett og etter hvert også i en app.

Annonse

 

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.