TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nå er sjåførtjenesten Uber her

De fleste vet at man kan bestille taxi med en app på mobilen, men fra i dag kan du også bestille bil med Uber-tjenesten i Oslo.

Taxi-prisene i hovedstaden har eksplodert de siste årene, og det virker ikke på forbrukerne som at det er reell konkurranse i taxi-markedet. Det kan være en av grunnene til at Uber lanseres i Oslo i dag. Tjenesten ble startet i San Francisco i 2009 og er allerede i bruk i Stockholm, og flere andre storbyer rundt om i verden, og baserer seg på at man bestiller og betaler med en app på mobilen.

Når bestillingen er gjort, dukker bilde og navn på sjåføren opp i appen, og etter at turen er ferdig har man oversikt over reisen med GPS-sporing liggende i appen.

I første omgang er det UberBLACK som er i drift, hvor Uber samarbeider kun med profesjonelle sjåfører med Mercedes, BMW eller Tesla.

Uber app

Uber er ikke uten kontroversjer, og taxi-bransjen ser naturlig nok ikke med blide øyne på konkurransen. Uber har også et prøveprosjekt på gang kalt UberPOP, som skal foregå i seks måneder , hvis ikke taxi-næringen og politikerne setter en stopper for UberPOP.

Glenn Tuxen, leder for Norges Taxiforbunds Oslo-avdeling, sier til Dagens Næringsliv at de stiller seg uforstående til at Uber kan drive lovlig. Det kreves nemlig løyve og kjøreseddel for å ha lov til å drive persontransport.

Uber er ikke det eneste alternativet til taxi i hovedstaden. Det finnes flere sjåførtjenester, som privatedriver.no, hvor man bestiller bil – sort Mercedes S-Klasse, på nett og etter hvert også i en app.

 

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.