Teknologi

3D-printerne har blitt billige, men de er ennå ikke allemannseie. Det håper oppstartsvirksomheten Zeepro å endre på, med en printer med innebygd Wi-Fi og styring fra smartmobiler og nettbrett.
Annonse
Annonse
forfatter

3D-printere er gjennom sin tiårige eksistens gått fra å være noe som kun store virksomheters utstillingsavdelinger kunne drømme om, til å være en mulighet for hobbfolk til å fremstille fysiske modeller av sine ideer. Men de har alltid vært forbeholdt folk med utpreget teknisk ferdighet og en vilje til å løse problemene etter hvert som de oppsto.

Den sveitsiskamerikanske oppstartsbedriften Zeepro er ikke den første som har påstått at 3D-teknologien nå har blitt folkelig. Men det ser nå ut til at de med sin Zim kan ha gjort noe riktig.

Utover å være betydelig mer “stueren” i sin design utmerker Zim seg ved å ha innebygd Wi-Fi og Ethernettilkobling, slik at den kan kobles direkte til hjemmenettverket. Den kan printe en figur med maksimalt sidemål på 14,8 x 14,8 x 14,8 cm. Zim kommer i to versjoner, med henholdsvis ett eller to 3D-printhoder, som forvandler plastikktråd til solide 3D-figurer. Velger man utgaven med to hoder, kan man fremstille tofargete modeller i én arbeidsomgang. Den billigere modellen med ett hode kan kun bygge opp figurer i én farge.

zim-ugler

Da det kan ta temmelig lang tid å fremstille en 3D-figur, er det innebygd et kamera i Zim, så man kan slippe å stå og kikke på printeren mens den jobber. Man kan i stedet følge med på sin smartmobil eller nettbrett, og dessuten dele statusen via sosiale medier.

Annonse

Zeepro har søkt finansiering gjennom folkefinansieringstjenesten Kickstarter, hvor private kan skyte inn penger i utvikling av teknologi- og kunstprosjekter, og har på 40 dage reist de 300.000 dollarene som de trengte for å sette i gang produksjonen. Faktisk var de frivillige investorene så glade for ideen, at det da fristen utløp forrige onsdag var kommet inn rundt to millioner kroner (347.446 dollar).

344 personer har lovet sin økonomiske støtte, og blir de første til å kunne kjøpe printeren.

zim-printer

Zim fås i fire farger. Utgaven med ett hode koster 599 dollar (ca. 3.600 kr), mens tohodersmodellen koster 799 dollar (ca. 4.800 kr). Frakt, toll og mva. kommer i tillegg.

zeepro.com

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.