SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Nå blir 3D-printeren lett å bruke

3D-printerne har blitt billige, men de er ennå ikke allemannseie. Det håper oppstartsvirksomheten Zeepro å endre på, med en printer med innebygd Wi-Fi og styring fra smartmobiler og nettbrett.

3D-printere er gjennom sin tiårige eksistens gått fra å være noe som kun store virksomheters utstillingsavdelinger kunne drømme om, til å være en mulighet for hobbfolk til å fremstille fysiske modeller av sine ideer. Men de har alltid vært forbeholdt folk med utpreget teknisk ferdighet og en vilje til å løse problemene etter hvert som de oppsto.

Den sveitsiskamerikanske oppstartsbedriften Zeepro er ikke den første som har påstått at 3D-teknologien nå har blitt folkelig. Men det ser nå ut til at de med sin Zim kan ha gjort noe riktig.

Utover å være betydelig mer “stueren” i sin design utmerker Zim seg ved å ha innebygd Wi-Fi og Ethernettilkobling, slik at den kan kobles direkte til hjemmenettverket. Den kan printe en figur med maksimalt sidemål på 14,8 x 14,8 x 14,8 cm. Zim kommer i to versjoner, med henholdsvis ett eller to 3D-printhoder, som forvandler plastikktråd til solide 3D-figurer. Velger man utgaven med to hoder, kan man fremstille tofargete modeller i én arbeidsomgang. Den billigere modellen med ett hode kan kun bygge opp figurer i én farge.

zim-ugler

Da det kan ta temmelig lang tid å fremstille en 3D-figur, er det innebygd et kamera i Zim, så man kan slippe å stå og kikke på printeren mens den jobber. Man kan i stedet følge med på sin smartmobil eller nettbrett, og dessuten dele statusen via sosiale medier.

Zeepro har søkt finansiering gjennom folkefinansieringstjenesten Kickstarter, hvor private kan skyte inn penger i utvikling av teknologi- og kunstprosjekter, og har på 40 dage reist de 300.000 dollarene som de trengte for å sette i gang produksjonen. Faktisk var de frivillige investorene så glade for ideen, at det da fristen utløp forrige onsdag var kommet inn rundt to millioner kroner (347.446 dollar).

344 personer har lovet sin økonomiske støtte, og blir de første til å kunne kjøpe printeren.

zim-printer

Zim fås i fire farger. Utgaven med ett hode koster 599 dollar (ca. 3.600 kr), mens tohodersmodellen koster 799 dollar (ca. 4.800 kr). Frakt, toll og mva. kommer i tillegg.

zeepro.com

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.