Search
Generic filters

Nå blir 3D-printeren lett å bruke

3D-printerne har blitt billige, men de er ennå ikke allemannseie. Det håper oppstartsvirksomheten Zeepro å endre på, med en printer med innebygd Wi-Fi og styring fra smartmobiler og nettbrett.

3D-printere er gjennom sin tiårige eksistens gått fra å være noe som kun store virksomheters utstillingsavdelinger kunne drømme om, til å være en mulighet for hobbfolk til å fremstille fysiske modeller av sine ideer. Men de har alltid vært forbeholdt folk med utpreget teknisk ferdighet og en vilje til å løse problemene etter hvert som de oppsto.

Den sveitsiskamerikanske oppstartsbedriften Zeepro er ikke den første som har påstått at 3D-teknologien nå har blitt folkelig. Men det ser nå ut til at de med sin Zim kan ha gjort noe riktig.

Utover å være betydelig mer “stueren” i sin design utmerker Zim seg ved å ha innebygd Wi-Fi og Ethernettilkobling, slik at den kan kobles direkte til hjemmenettverket. Den kan printe en figur med maksimalt sidemål på 14,8 x 14,8 x 14,8 cm. Zim kommer i to versjoner, med henholdsvis ett eller to 3D-printhoder, som forvandler plastikktråd til solide 3D-figurer. Velger man utgaven med to hoder, kan man fremstille tofargete modeller i én arbeidsomgang. Den billigere modellen med ett hode kan kun bygge opp figurer i én farge.

zim-ugler

Da det kan ta temmelig lang tid å fremstille en 3D-figur, er det innebygd et kamera i Zim, så man kan slippe å stå og kikke på printeren mens den jobber. Man kan i stedet følge med på sin smartmobil eller nettbrett, og dessuten dele statusen via sosiale medier.

Zeepro har søkt finansiering gjennom folkefinansieringstjenesten Kickstarter, hvor private kan skyte inn penger i utvikling av teknologi- og kunstprosjekter, og har på 40 dage reist de 300.000 dollarene som de trengte for å sette i gang produksjonen. Faktisk var de frivillige investorene så glade for ideen, at det da fristen utløp forrige onsdag var kommet inn rundt to millioner kroner (347.446 dollar).

344 personer har lovet sin økonomiske støtte, og blir de første til å kunne kjøpe printeren.

zim-printer

Zim fås i fire farger. Utgaven med ett hode koster 599 dollar (ca. 3.600 kr), mens tohodersmodellen koster 799 dollar (ca. 4.800 kr). Frakt, toll og mva. kommer i tillegg.

zeepro.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.