Teknologi

Kan QR-kodene endelig komme til nytte? Mercedes-Benz vil putte kodene i alle sine biler fra og med i år.
forfatter

QR-kodene, som man vil finne på innsiden av drivstofflokket og på innsiden av midtstolpen på motsatt side, er for å gi redningsmannskap rask og enkel tilgang til redningsdata om bilen. Bare å skanne koden med smartmobilen, så kommer skjemaer opp som viser hvordan man skal skjære seg inn i et bilvrak for å redde inneklemte passasjerer.

Dyrebare minutter
At redningsmannskapet slipper å vente på modellbekreftelse for å unngå å kutte over kabler og drivstoffslanger, gir dyrebare minutter når liv skal reddes.

QR-kodene kommer på Mercedes-Benz’ 2013-modellene og utover. Ingen patenter er tatt på teknologien, i håp om at andre bilfabrikanter vil følge etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.