Teknologi

Kan QR-kodene endelig komme til nytte? Mercedes-Benz vil putte kodene i alle sine biler fra og med i år.
forfatter

QR-kodene, som man vil finne på innsiden av drivstofflokket og på innsiden av midtstolpen på motsatt side, er for å gi redningsmannskap rask og enkel tilgang til redningsdata om bilen. Bare å skanne koden med smartmobilen, så kommer skjemaer opp som viser hvordan man skal skjære seg inn i et bilvrak for å redde inneklemte passasjerer.

Dyrebare minutter
At redningsmannskapet slipper å vente på modellbekreftelse for å unngå å kutte over kabler og drivstoffslanger, gir dyrebare minutter når liv skal reddes.

QR-kodene kommer på Mercedes-Benz’ 2013-modellene og utover. Ingen patenter er tatt på teknologien, i håp om at andre bilfabrikanter vil følge etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også