TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Mercedes satser på QR-koder

Kan QR-kodene endelig komme til nytte? Mercedes-Benz vil putte kodene i alle sine biler fra og med i år.

forfatter
Publisert 02.06.13 - 12:26

QR-kodene, som man vil finne på innsiden av drivstofflokket og på innsiden av midtstolpen på motsatt side, er for å gi redningsmannskap rask og enkel tilgang til redningsdata om bilen. Bare å skanne koden med smartmobilen, så kommer skjemaer opp som viser hvordan man skal skjære seg inn i et bilvrak for å redde inneklemte passasjerer.

Dyrebare minutter
At redningsmannskapet slipper å vente på modellbekreftelse for å unngå å kutte over kabler og drivstoffslanger, gir dyrebare minutter når liv skal reddes.

QR-kodene kommer på Mercedes-Benz’ 2013-modellene og utover. Ingen patenter er tatt på teknologien, i håp om at andre bilfabrikanter vil følge etter.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde