Bransjenytt

Nokias Ari Partinen har jobbet med kameramoduler i Lumia-mobiler, og bytter nå jobb fra Nokia til Apple.
forfatter

De senere årene har vi sett salget av kompaktkameraer falle som en stein, mye av årsaken er at kameraet på smartmobiler er blitt mye bedre. Nokias Lumia-mobiler er ofte blant de beste, og gjør det bra i tester. Som Nokias 808 PureView, mobilen som bruker en spesiell pikselsammensetning for å skape bilder med mye større detaljskarphet.

En av dem som har jobbet med kameramodulene i Nokia-mobiler, slutter nå og begynner hos Apple. Ari Partinen, som har jobbet som fotograf, avslørte på twitter i forrige uke at han bytter jobb.

Ari Partinen tweet

Byttet fra Nokia til Apple tyder på at Apple satser på å skaffe seg et forsprang på kameramoduler, men det er tvilsomt om vi får se noe av Partinens ekspertise i kommende iPhone 6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.