TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Lad mobilen på 20 sekunder!

18 år gamle Esha Khare har funnet opp en superkondensator, som kan revolusjonere oppladbare batterier.

forfatter
Publisert 27.08.13 - 13:33

Den 18 år gamle forskeren Esha Khare holder muligens din mobils fremtid i sin hånd. Hun har vunnet prisen Intel Foundation Scientist Award. Som navnet antyder, er det chipprodusenten Intel, som står bak konferansen Intel International Science and Engineering Fair.

Hennes oppfinnelse er en ultrakompakt kondensator, som kan lades på bare 20-30 sekunder. Superkondensatoren er så liten at den kan monteres i stedet for de tradisjonelle oppladbare batteriene som i dag sitter i alle mobiltelefoner. Kondensatoren klarer 10.000 oppladninger, hvilket er 10 ganger mer enn vanlige mobilbatterier.

Esha Khare forsker i nanokjemi, som er bakgrunnen for at det kan lykkes å gjøre kondensatoren så liten.

Les flere detaljer her. Eller få et kort overblikk her (PDF).

Se intervju med Esha Khare:

youtu.be/Iu47hcxj47c

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde