Nanoteknologi

18 år gamle Esha Khare har funnet opp en superkondensator, som kan revolusjonere oppladbare batterier.
forfatter

Den 18 år gamle forskeren Esha Khare holder muligens din mobils fremtid i sin hånd. Hun har vunnet prisen Intel Foundation Scientist Award. Som navnet antyder, er det chipprodusenten Intel, som står bak konferansen Intel International Science and Engineering Fair.

Hennes oppfinnelse er en ultrakompakt kondensator, som kan lades på bare 20-30 sekunder. Superkondensatoren er så liten at den kan monteres i stedet for de tradisjonelle oppladbare batteriene som i dag sitter i alle mobiltelefoner. Kondensatoren klarer 10.000 oppladninger, hvilket er 10 ganger mer enn vanlige mobilbatterier.

Esha Khare forsker i nanokjemi, som er bakgrunnen for at det kan lykkes å gjøre kondensatoren så liten.

Les flere detaljer her. Eller få et kort overblikk her (PDF).

Se intervju med Esha Khare:

https://www.youtube.com/watch?v=Iu47hcxj47c

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.