Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kjempe-3D-printer skal bygge hus på 20 timer

3D-printere er det nye store. Allerede i dag kan de brukes til å fremstille små maskiner og reservedeler, men nå vil en amerikansk forsker bruke en kjempe-3D-printer til å bygge hus.

Skrevet av / 16.08.12 - 10:11
Kjempe-3D-printer skal bygge hus på 20 timer

Contour Crafting er navnet på en ny måte å utnytte 3D-printer-teknologi til å lage en hel bygning på under et døgn! I utgangspunktet er det snakk om en meget stor 3D-printer som henges opp over et sted hvor bygningen skal oppføres. Så printer den huset i betong, lag etter lag. Maskinen skal til og med spytte ut vannrør, kloakksystem og elektriske kabler, mens den bygger veggene, og når huset er ferdig, skal det bare tilføyes vinduer og dører.

Mannen bak Contour Crafting heter Behrokh Khoshnevis, og han er professor ved University of Southern California. Han har nylig presentert konseptet under et TED-foredrag (se video etter historien).

I følge Khoshnevis kan teknologien ikke bare brukes til å raskt oppføre boliger etter naturkatastrofer samt i områder plaget av fattigdom. I et fremtidsperspektiv kan man også sende automatiserte 3D-printere til for eksempel månen eller Mars for å oppføre boliger, laboratorier, verksted og andre fasiliteter, så det hele kunne stå klart til en gruppe av kolonister eller vitenskapsfolk.

Dvice.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top