Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

JE SUIS CHARLIE!

Lyd & Bilde tar sterkt avstand fra gårsdagens avskyelige angrep på ytringsfriheten i Paris.

Skrevet av / 08.01.15 - 12:43
JE SUIS CHARLIE!

Det er ikke normalt at du i Lyd & Bilde kan lese om politiske ytringer og redaksjonens meninger og standpunkt i dagsaktuelle saker utenfor vårt fagområde. Den linjen skal vi fortsette med. Like fullt stiller gårsdagens terrorangrep i Paris seg i en slik eklatante særstilling, og brudd på alt vi står for, at vi ikke kan «sitte rolig i båten» og håpe at stormen går over.

De muslimske fundamentalistene som i går tok seg inn i lokalene til den franske satireavisen «Charlie Hebdo» angrep ikke kun det enkelte magasinet og dets redaksjon, det var et angrep rettet mot den frie presse verden over, og vår ukrenkelige rett til å ytre våre meninger – populære som upopulære.

Som en stille protest, og for å understreke at det fri ord ikke lar seg kneble, har Lyd & Bilde i dag valgt å trykke noen av karikaturene som tidligere er publisert i «Charlie Hebdo».

Je suis charlie_1

«100 piskeslag om du ikke dør av latter!»

 

Je suis charlie_2«Kjærligheten er sterkere enn hatet» (denne forsiden trykket «Charlie Hebdo» etter at redaksjonen ble terrorbombet i november 2011)

 

Vi lyser fred over våre franske kollegers minne, og hyller dem som martyrer for retten til å ytre sine meninger uten å bli forfulgt, terrorisert eller drept for det.

Terroristene kan terrorisere og skremme oss, men de kan aldri stoppe den frie pressen! I dag er vi alle Charlie.

 

Tor Aavatsmark

Daglig leder, Publish AS

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top