Nyheter

Lyd & Bilde tar sterkt avstand fra gårsdagens avskyelige angrep på ytringsfriheten i Paris.
forfatter

Det er ikke normalt at du i Lyd & Bilde kan lese om politiske ytringer og redaksjonens meninger og standpunkt i dagsaktuelle saker utenfor vårt fagområde. Den linjen skal vi fortsette med. Like fullt stiller gårsdagens terrorangrep i Paris seg i en slik eklatante særstilling, og brudd på alt vi står for, at vi ikke kan «sitte rolig i båten» og håpe at stormen går over.

De muslimske fundamentalistene som i går tok seg inn i lokalene til den franske satireavisen «Charlie Hebdo» angrep ikke kun det enkelte magasinet og dets redaksjon, det var et angrep rettet mot den frie presse verden over, og vår ukrenkelige rett til å ytre våre meninger – populære som upopulære.

Som en stille protest, og for å understreke at det fri ord ikke lar seg kneble, har Lyd & Bilde i dag valgt å trykke noen av karikaturene som tidligere er publisert i «Charlie Hebdo».

Je suis charlie_1

«100 piskeslag om du ikke dør av latter!»

 

Je suis charlie_2«Kjærligheten er sterkere enn hatet» (denne forsiden trykket «Charlie Hebdo» etter at redaksjonen ble terrorbombet i november 2011)

 

Vi lyser fred over våre franske kollegers minne, og hyller dem som martyrer for retten til å ytre sine meninger uten å bli forfulgt, terrorisert eller drept for det.

Terroristene kan terrorisere og skremme oss, men de kan aldri stoppe den frie pressen! I dag er vi alle Charlie.

 

Tor Aavatsmark

Daglig leder, Publish AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.