OFFISIELT:

Ventetiden har vært lang, i går skrev vi om at leie- og kjøpe av film endelig var tilgjengelig på iTunes Store. Også i Norge. i dag er det offisielt.
Annonse
Annonse
forfatter

Alle med en iTunes-konto kan leie eller kjøpe film og bøker i Tunes.

Utvalget er ganske stort allerede, og flere at filmtitlene er sluppet i år. Man kan kjøpe mange av filmene enten i SD (DVD) kvalitet, eller i HD, og de fleste kan også leies. Men slik det ser ut nå, er ikke leiefilmer i HD-kvalitet.

Ennå i allefall. For det vil komme, utvilsomt. Apple tilbyr leiefilm i HD i andre markeder, og vi tror det er snakk om et tidsspørsmål før vi har det her også.

TV-serier er heller ikke tilgjengelig, slik de er det blant annet i iTunes Store i USA, og vi vet ikke noe ennå om når det kan bli tilgjengelig.

Norsk tekst

Annonse

Enn så lenge er det bare en film tilgjengelig med norsk tekst – Black Swan – men også her vil utvalget av tekstede filmer øke.

Kjøper man filmer kan man velge vanlig DVD-kvalitet, priset fra 79 til 139 kroner. Enkelte helt ned i 19 kroner avhengig av tittel og utgivelsesår, mens kjøpefilm i HD-kvalitet stort sett koster 169 kroner så langt vi kan se.

Ikke leie i HD – ennå

Leiefilm koster 29 eller 39 kroner, da har man 30 dager å starte avspillingen på, og 48 timer på å se den ferdig fra avspillingen har startet.

Filmene kan man leie og kjøpe for nedlasting til iPod touch, iPhone, iPad, iMac, MacB0ok og alle andre Apple-maskiner med iTunes-tilgang (og videostøtte).

Annonse

Se film hvor du vil

Og det er mulig å overføre filmer på tvers av dem, slik at man kan fortsette å se en film man så på en Mac Mini koblet til tv-en hjemme, på en iPad på vei til jobben.

Filmene er sortert i kategorier, og antallet titler er ganske bra, og voksende. Man kan også sortere filmene som er tilgjengelig på slippdato, bestselgende osv, og i skrivende stund ligger det 44 Disney-titler tilgjengelig på iTunes Store. For leie eller kjøp.

Apple har også sluppet bøker -iBooks – på iTunes, men der er antallet norske titler foreløpig begrenset.

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.