OFFISIELT:

Ventetiden har vært lang, i går skrev vi om at leie- og kjøpe av film endelig var tilgjengelig på iTunes Store. Også i Norge. i dag er det offisielt.
Annonse
Annonse
forfatter

Alle med en iTunes-konto kan leie eller kjøpe film og bøker i Tunes.

Utvalget er ganske stort allerede, og flere at filmtitlene er sluppet i år. Man kan kjøpe mange av filmene enten i SD (DVD) kvalitet, eller i HD, og de fleste kan også leies. Men slik det ser ut nå, er ikke leiefilmer i HD-kvalitet.

Ennå i allefall. For det vil komme, utvilsomt. Apple tilbyr leiefilm i HD i andre markeder, og vi tror det er snakk om et tidsspørsmål før vi har det her også.

TV-serier er heller ikke tilgjengelig, slik de er det blant annet i iTunes Store i USA, og vi vet ikke noe ennå om når det kan bli tilgjengelig.

Norsk tekst

Enn så lenge er det bare en film tilgjengelig med norsk tekst – Black Swan – men også her vil utvalget av tekstede filmer øke.

Kjøper man filmer kan man velge vanlig DVD-kvalitet, priset fra 79 til 139 kroner. Enkelte helt ned i 19 kroner avhengig av tittel og utgivelsesår, mens kjøpefilm i HD-kvalitet stort sett koster 169 kroner så langt vi kan se.

Ikke leie i HD – ennå

Leiefilm koster 29 eller 39 kroner, da har man 30 dager å starte avspillingen på, og 48 timer på å se den ferdig fra avspillingen har startet.

Filmene kan man leie og kjøpe for nedlasting til iPod touch, iPhone, iPad, iMac, MacB0ok og alle andre Apple-maskiner med iTunes-tilgang (og videostøtte).

Se film hvor du vil

Og det er mulig å overføre filmer på tvers av dem, slik at man kan fortsette å se en film man så på en Mac Mini koblet til tv-en hjemme, på en iPad på vei til jobben.

Filmene er sortert i kategorier, og antallet titler er ganske bra, og voksende. Man kan også sortere filmene som er tilgjengelig på slippdato, bestselgende osv, og i skrivende stund ligger det 44 Disney-titler tilgjengelig på iTunes Store. For leie eller kjøp.

Apple har også sluppet bøker -iBooks – på iTunes, men der er antallet norske titler foreløpig begrenset.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.