Search
Generic filters

iTunes Movie Store lansert

Ventetiden har vært lang, i går skrev vi om at leie- og kjøpe av film endelig var tilgjengelig på iTunes Store. Også i Norge. i dag er det offisielt.

Alle med en iTunes-konto kan leie eller kjøpe film og bøker i Tunes.

Utvalget er ganske stort allerede, og flere at filmtitlene er sluppet i år. Man kan kjøpe mange av filmene enten i SD (DVD) kvalitet, eller i HD, og de fleste kan også leies. Men slik det ser ut nå, er ikke leiefilmer i HD-kvalitet.

Ennå i allefall. For det vil komme, utvilsomt. Apple tilbyr leiefilm i HD i andre markeder, og vi tror det er snakk om et tidsspørsmål før vi har det her også.

TV-serier er heller ikke tilgjengelig, slik de er det blant annet i iTunes Store i USA, og vi vet ikke noe ennå om når det kan bli tilgjengelig.

Norsk tekst

Enn så lenge er det bare en film tilgjengelig med norsk tekst – Black Swan – men også her vil utvalget av tekstede filmer øke.

Kjøper man filmer kan man velge vanlig DVD-kvalitet, priset fra 79 til 139 kroner. Enkelte helt ned i 19 kroner avhengig av tittel og utgivelsesår, mens kjøpefilm i HD-kvalitet stort sett koster 169 kroner så langt vi kan se.

Ikke leie i HD – ennå

Leiefilm koster 29 eller 39 kroner, da har man 30 dager å starte avspillingen på, og 48 timer på å se den ferdig fra avspillingen har startet.

Filmene kan man leie og kjøpe for nedlasting til iPod touch, iPhone, iPad, iMac, MacB0ok og alle andre Apple-maskiner med iTunes-tilgang (og videostøtte).

Se film hvor du vil

Og det er mulig å overføre filmer på tvers av dem, slik at man kan fortsette å se en film man så på en Mac Mini koblet til tv-en hjemme, på en iPad på vei til jobben.

Filmene er sortert i kategorier, og antallet titler er ganske bra, og voksende. Man kan også sortere filmene som er tilgjengelig på slippdato, bestselgende osv, og i skrivende stund ligger det 44 Disney-titler tilgjengelig på iTunes Store. For leie eller kjøp.

Apple har også sluppet bøker -iBooks – på iTunes, men der er antallet norske titler foreløpig begrenset.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.