OFFISIELT:

Ventetiden har vært lang, i går skrev vi om at leie- og kjøpe av film endelig var tilgjengelig på iTunes Store. Også i Norge. i dag er det offisielt.
forfatter

Alle med en iTunes-konto kan leie eller kjøpe film og bøker i Tunes.

Utvalget er ganske stort allerede, og flere at filmtitlene er sluppet i år. Man kan kjøpe mange av filmene enten i SD (DVD) kvalitet, eller i HD, og de fleste kan også leies. Men slik det ser ut nå, er ikke leiefilmer i HD-kvalitet.

Ennå i allefall. For det vil komme, utvilsomt. Apple tilbyr leiefilm i HD i andre markeder, og vi tror det er snakk om et tidsspørsmål før vi har det her også.

TV-serier er heller ikke tilgjengelig, slik de er det blant annet i iTunes Store i USA, og vi vet ikke noe ennå om når det kan bli tilgjengelig.

Norsk tekst

Enn så lenge er det bare en film tilgjengelig med norsk tekst – Black Swan – men også her vil utvalget av tekstede filmer øke.

Kjøper man filmer kan man velge vanlig DVD-kvalitet, priset fra 79 til 139 kroner. Enkelte helt ned i 19 kroner avhengig av tittel og utgivelsesår, mens kjøpefilm i HD-kvalitet stort sett koster 169 kroner så langt vi kan se.

Ikke leie i HD – ennå

Leiefilm koster 29 eller 39 kroner, da har man 30 dager å starte avspillingen på, og 48 timer på å se den ferdig fra avspillingen har startet.

Filmene kan man leie og kjøpe for nedlasting til iPod touch, iPhone, iPad, iMac, MacB0ok og alle andre Apple-maskiner med iTunes-tilgang (og videostøtte).

Se film hvor du vil

Og det er mulig å overføre filmer på tvers av dem, slik at man kan fortsette å se en film man så på en Mac Mini koblet til tv-en hjemme, på en iPad på vei til jobben.

Filmene er sortert i kategorier, og antallet titler er ganske bra, og voksende. Man kan også sortere filmene som er tilgjengelig på slippdato, bestselgende osv, og i skrivende stund ligger det 44 Disney-titler tilgjengelig på iTunes Store. For leie eller kjøp.

Apple har også sluppet bøker -iBooks – på iTunes, men der er antallet norske titler foreløpig begrenset.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.