TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Google overtar Motorola

forfatter
Publisert 15.08.11 - 15:20

Søkemotorgiganten Google kjøper Motorola Mobility, i følge et blogginnlegg fra Google.

Google blar opp 68 milliarder kroner – 12,5 milliarder USD – for mobildivisjonen til Motorola. Dermed kontrollerer Google en av de tradisjonelt store aktørene innen mobiltelefoni. Motorola har nylig lansert nettbrettet Xoom som kjører på Googles operativsystem Android.

Et operativsystem som så dagens lys i den første Google-mobilen Nexus One, som ble lansert i  januar 2010. Tre år etter at Apple revolusjonerte mobilmarkedet med smartmobilen iPhone.

Mens Nexus One ikke ble den suksessen mange hadde spådd, fungerte den som brekkstang for Googles operativsystem Android, som i dag brukes i smartmobiler fra nesten alle produsenter, unntatt Apple og Nokia.

Med oppkjøpet av Motorola Mobility, har Google knyttet til seg en sterk merkevare som kan hardware, og som kan gi Google et solid løft i markedet for smartmobiler med Android.

Google opplyser i en pressemelding at de vil fortsette samarbeidet med produsenter av smartmobiler som før.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde