Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google jobber med en ny AI-basert søkemotor

Etter trusler fra Samsung om å fjerne søkemotoren fra mobilene og konkurransen fra Bing, sies det at Google stresser frem mange nye prosjekter.

Skrevet av / 18.04.23 - 18:09
Google jobber med en ny AI-basert søkemotor

Da chatbotten ChatGPT med kunstig intelligens ble lansert i november (det var så nylig!) traff den som en bombe. Det tok ikke lang tid før Microsoft integrerte den i søkemotoren sin Bing. Det skal ha utløst voldsom aktivitet hos Google, som i forrige måned lanserte sin egen chatbot, Bard.

Les også Offisielt: Google vil lansere en konkurrent til ChatGPT Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.

I går kom det flere dårlige nyheter for Google da det ble rapportert at Samsung vurderer å erstatte Google Søk med Bing på sine mobiltelefoner. Ifølge New York Times utløste ryktet «panikk» hos Google, som tjener 3 milliarder dollar årlig på kontrakten med Samsung. Dette ser heller ikke bra ut med tanke på omforhandlingen med Apple, hvor kontrakten også utløper i år. Dette er en avtale verdt 20 milliarder dollar. Dette fikk Alphabets (Googles morselskap) aksjekurs til å falle med 50 milliarder dollar på mandag.

Mange nye prosjekter

Ifølge New York Times, har Google startet et nytt prosjekt ved navn Magi, der de nå jobber hardt for å lage en ny AI-drevet søketjeneste. Det sies at denne vil være mer samtaleorientert enn dagens «ett spørsmål, mange svar». Men de planlegger også å oppgradere dagens søkemotor med AI-funksjoner.

Les også ChatGPT kan bruke internettet Ved hjelp av plugins kan ChatGPT kommunisere med tredjepartstjenester og også hente ny informasjon fra nettet.

Men Google har også en rekke eksperimentelle prosjekter basert på AI. Blant annet med Google Earth, samt en idé om å la en chatbot finne musikk til brukeren. I Google Image jobber de med verktøyet GIFI, som skal kunne skape bilder for de som søker, hvis de ikke er fornøyd med de bildene som allerede finnes. Eller hvorfor ikke lære nye språk med chatboten Tivoli Tutor? De jobber også med Searchalong, som hjelper brukeren med å finne mer informasjon mens de surfer, uten å måtte hoppe over til en søkemotor.

Kilde: New York Times

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top