Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

ChatGPT blir utstyrt med plugins som gir den nettverkstilgang

Ved hjelp av plugins kan ChatGPT kommunisere med tredjepartstjenester og også hente ny informasjon fra nettet.

Skrevet av / 26.03.23 - 12:00
ChatGPT blir utstyrt med plugins som gir den nettverkstilgang

Ifølge OpenAI, som står bak ChatGPT, kan den nye funksjonaliteten «hjelpe ChatGPT å få tilgang til oppdatert informasjon, gjøre beregninger eller bruke tredjepartstjenester». Ifølge selskapet er dette fortsatt i testfasen og bare noen få produsenter har fått tilgang til verktøyene, mens de undersøker at det ikke vil ha noen negative sikkerhets- eller personvernskonsekvenser.

Blant tredjepartsleverandørene i den første bølgen finner man Expedia, Kayak, Klarna Shopping, OpenTable, Slack og Spotify.

Ifølge selskapets demonstrasjonsvideo kan man for eks. be ChatGPT om restaurantanbefalinger, be om oppskrifter på matretter og så få den til å lage en handleliste med alle ingrediensene man trenger.

Noen av tilleggsprogrammene som testes (Skjermbilde: openai.com)

Dette kan først virke som en liten oppdatering, men den kan ha store konsekvenser. For eksempel nevner OpenAI i en bisetning at de har gitt ChatGPT «en nettleser og en kode-tolk». Dette betyr at den kunstige intelligensen, som til nå kun har hatt tilgang til gammel nedlastet informasjon, plutselig kan bevege seg ut på nettet, samt kjøre programmer.

Om dette vil føre til at kunstig intelligens går amok på nettet med uforutsette konsekvenser, gjenstår å se. Det er en grunn til at OpenAI legger stor vekt på sikkerhet i blogginnlegget sitt.

 

ChatGPT: Et skritt nærmere total AI-dominans?

En banebrytende utvikling innen AI-teknologi eller et trusselsscenario?

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top