Foto

Over 36.000 individuelle ”selfies” tegner jordkloden.
forfatter

NASA feiret ikke ”Earth Day” som alle andre. I april ba den amerikanske romfartsetaten folk om å laste opp sine selvportretter til sosiale medier under hashtaggen #globalselfie, og samtidig svare på spørsmålet: ”Hvor på jorden er du akkurat nå?”

3.200 megapiksler
Mer enn 36.000 mennesker bidro med sine ”selfies”. NASA har nå brukt alle bildene og satt dem sammen til et fantastisk, 3,2 gigapiksler stort mosaikkbilde av jorden.

Bildet er interaktivt, slik at du kan zoome inn på hver piksel og se selfiene i det respektive området. Det er imidlertid litt vanskelig å finne Skandinavia-regionen, som er dekket av ”skyer”.

Mosaikken er basert to bilder av jorden fra ulik vinkel, tatt på ”Earth Day” den 22. april av et radiometer installert på satellitten til Suomi National Polar-orbiting Partnership (NPP). NASA brukte to uker på å sette sammen mosaikken, etter å ha gått igjennom 50.000 bidrag fra Twitter, Instagram, Flickr, Facebook og Google+ måtte

Annonse

Se hele bildet og zoom inn hvor du vil her:
http://www.gigapan.com/gigapans/155294

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.