Foto

Over 36.000 individuelle ”selfies” tegner jordkloden.
Annonse
Annonse
forfatter

NASA feiret ikke ”Earth Day” som alle andre. I april ba den amerikanske romfartsetaten folk om å laste opp sine selvportretter til sosiale medier under hashtaggen #globalselfie, og samtidig svare på spørsmålet: ”Hvor på jorden er du akkurat nå?”

3.200 megapiksler
Mer enn 36.000 mennesker bidro med sine ”selfies”. NASA har nå brukt alle bildene og satt dem sammen til et fantastisk, 3,2 gigapiksler stort mosaikkbilde av jorden.

Bildet er interaktivt, slik at du kan zoome inn på hver piksel og se selfiene i det respektive området. Det er imidlertid litt vanskelig å finne Skandinavia-regionen, som er dekket av ”skyer”.

Mosaikken er basert to bilder av jorden fra ulik vinkel, tatt på ”Earth Day” den 22. april av et radiometer installert på satellitten til Suomi National Polar-orbiting Partnership (NPP). NASA brukte to uker på å sette sammen mosaikken, etter å ha gått igjennom 50.000 bidrag fra Twitter, Instagram, Flickr, Facebook og Google+ måtte

Se hele bildet og zoom inn hvor du vil her:
http://www.gigapan.com/gigapans/155294

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.