Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Førerløs Audi på motorveien

Audi stengte i sommer en motorvei i Florida, for å bevise at deres førerløse bil snart er klar for den virkelige verden.

Skrevet av / 07.08.14 - 13:21
Førerløs Audi på motorveien

Den tyske bilgiganten demonstrerte tidligere i sommer sin førerløse bilteknologi i en Audi A7 utstyrt med en rekke sensorer og kameraer, for å kunne kjøre på en motorvei i inntil 65 km/t. Bilen kan starte og stoppe på egenhånd og unngå andre kjøretøy foran og til begge sider.

Testturen, som foregikk langs Lee Roy Selmon Expressway i Tampa, Florida, gikk ikke helt feilfritt, da bilen to ganger stoppet og måtte fikses fordi en av sensorene ikke kommuniserte med den elektroniske hjernen. Til tross for dette mener Audi at teknologien vil bli tilgjengelig til konsumenter innen fem år.

Testturen var den første av sitt slag på denne strekningen, som er den tiende motorveistrekningen i USA til å bli tilgjengelig for den slags testing. Tampa ble valgt for å se hvordan teknologien fungerer i ekstrem varme.

Audi mener de første fullt ut førerløse bilene kan komme en gang innen de neste tjue årene. Spørsmålet vi da stiller oss er: Hva vil skje med sjåførskolene, og blir det lov å sette seg alene i bilen etter en fuktig kveld på byen?

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top