Førerløse biler

Audi stengte i sommer en motorvei i Florida, for å bevise at deres førerløse bil snart er klar for den virkelige verden.
forfatter

Den tyske bilgiganten demonstrerte tidligere i sommer sin førerløse bilteknologi i en Audi A7 utstyrt med en rekke sensorer og kameraer, for å kunne kjøre på en motorvei i inntil 65 km/t. Bilen kan starte og stoppe på egenhånd og unngå andre kjøretøy foran og til begge sider.

Testturen, som foregikk langs Lee Roy Selmon Expressway i Tampa, Florida, gikk ikke helt feilfritt, da bilen to ganger stoppet og måtte fikses fordi en av sensorene ikke kommuniserte med den elektroniske hjernen. Til tross for dette mener Audi at teknologien vil bli tilgjengelig til konsumenter innen fem år.

Testturen var den første av sitt slag på denne strekningen, som er den tiende motorveistrekningen i USA til å bli tilgjengelig for den slags testing. Tampa ble valgt for å se hvordan teknologien fungerer i ekstrem varme.

Audi mener de første fullt ut førerløse bilene kan komme en gang innen de neste tjue årene. Spørsmålet vi da stiller oss er: Hva vil skje med sjåførskolene, og blir det lov å sette seg alene i bilen etter en fuktig kveld på byen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.