Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Facebook vil gi hele verden internett

I dag er 2/3 av verden uten internett. Facebook samarbeider med store selskaper for å koble opp hele verden.

Skrevet av / 22.08.13 - 09:07
Facebook vil gi hele verden internett

Så langt er 2,7 milliarder mennesker, en tredjedel av verdens befolkning, koblet til nettet. Men Mark Zuckerberg vil at alle skal få! Derfor har han lansert nettstedet internet.org, hvor han har gått sammen med produsenter av både hardware og programvare, for å slå hodene sammen og komme opp med en plan.

Videomontasje
På nettsiden kan du se en videomontasje fra fattigere deler av verden, med en av John F. Kennedys berømte taler som voiceover. Om hvordan alle må behandles som likeveredige. Det får en til å tenke at, ja, selvsagt bør alle ha mulighet til å koble seg til internett og kommunisere med resten av verden! Undertegnede har imidlertid vanskelig for å tro at Zuckerberg & co sine intensjoner kun er av den rene typen. Har du hele verden koblet til nettet – og alle bruker Facebook! – så er det helt klart store potensielle verdier der. Selv om vi snakker verdens fattigste, så må det helt klart være noe å slå i bordet med som sosialt nettverk, at du har hele verden for dine føtter!

Se videoen her:

Men Facebook er ikke alene. Det er andre selskap som også tror på denne ideen. Med seg på laget har de nemlig fått mobilprodusentene Samsung og Nokia, chipprodusenter Qualcomm og MediaTek, og på bredbåndutbyggersiden har Ericsson blitt med i planleggingen. På softwaresiden har Opera blitt med på laget.

En makroplan
Planen er fremdeles på makronivå. I første omgang dreier det seg om å samarbeide med tilbydere av mobilt bredbånd og få prisene til et minimum fra disse, slik at selve tilkobling til internett blir billigere på verdensbasis. I planen ligger også å kunne tilby superbillige smartmobiler. Videre må både nettsider og programvare lages så effektivt som mulig, med kraftig komprimering, slik at ting tar opp mindre plass. Slik at man kan få en rask surfeopplevelse selv med en underspesifisert bredbåndlinje og mobiltelefon.

Noen videre plan for hvordan alt skal løsnes er ikke fremlagt. Men på internet.org kan du lese en pressemelding som går litt mer i dybden.

Tanken som slår meg, er at de burde fått med seg Google også, som jobber med å innføre mobilt bredbånd til Den tredje verden ved hjelp av varmluftsballonger!

internet.org

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top