Facebook vil gi hele verden internett

I dag er 2/3 av verden uten internett. Facebook samarbeider med store selskaper for å koble opp hele verden.
Annonse
Annonse
forfatter

Så langt er 2,7 milliarder mennesker, en tredjedel av verdens befolkning, koblet til nettet. Men Mark Zuckerberg vil at alle skal få! Derfor har han lansert nettstedet internet.org, hvor han har gått sammen med produsenter av både hardware og programvare, for å slå hodene sammen og komme opp med en plan.

Videomontasje
På nettsiden kan du se en videomontasje fra fattigere deler av verden, med en av John F. Kennedys berømte taler som voiceover. Om hvordan alle må behandles som likeveredige. Det får en til å tenke at, ja, selvsagt bør alle ha mulighet til å koble seg til internett og kommunisere med resten av verden! Undertegnede har imidlertid vanskelig for å tro at Zuckerberg & co sine intensjoner kun er av den rene typen. Har du hele verden koblet til nettet – og alle bruker Facebook! – så er det helt klart store potensielle verdier der. Selv om vi snakker verdens fattigste, så må det helt klart være noe å slå i bordet med som sosialt nettverk, at du har hele verden for dine føtter!

Se videoen her:

Men Facebook er ikke alene. Det er andre selskap som også tror på denne ideen. Med seg på laget har de nemlig fått mobilprodusentene Samsung og Nokia, chipprodusenter Qualcomm og MediaTek, og på bredbåndutbyggersiden har Ericsson blitt med i planleggingen. På softwaresiden har Opera blitt med på laget.

Annonse

En makroplan
Planen er fremdeles på makronivå. I første omgang dreier det seg om å samarbeide med tilbydere av mobilt bredbånd og få prisene til et minimum fra disse, slik at selve tilkobling til internett blir billigere på verdensbasis. I planen ligger også å kunne tilby superbillige smartmobiler. Videre må både nettsider og programvare lages så effektivt som mulig, med kraftig komprimering, slik at ting tar opp mindre plass. Slik at man kan få en rask surfeopplevelse selv med en underspesifisert bredbåndlinje og mobiltelefon.

Noen videre plan for hvordan alt skal løsnes er ikke fremlagt. Men på internet.org kan du lese en pressemelding som går litt mer i dybden.

Tanken som slår meg, er at de burde fått med seg Google også, som jobber med å innføre mobilt bredbånd til Den tredje verden ved hjelp av varmluftsballonger!

internet.org

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.