Facebook vil gi hele verden internett

I dag er 2/3 av verden uten internett. Facebook samarbeider med store selskaper for å koble opp hele verden.
Annonse
Annonse
forfatter

Så langt er 2,7 milliarder mennesker, en tredjedel av verdens befolkning, koblet til nettet. Men Mark Zuckerberg vil at alle skal få! Derfor har han lansert nettstedet internet.org, hvor han har gått sammen med produsenter av både hardware og programvare, for å slå hodene sammen og komme opp med en plan.

Videomontasje
På nettsiden kan du se en videomontasje fra fattigere deler av verden, med en av John F. Kennedys berømte taler som voiceover. Om hvordan alle må behandles som likeveredige. Det får en til å tenke at, ja, selvsagt bør alle ha mulighet til å koble seg til internett og kommunisere med resten av verden! Undertegnede har imidlertid vanskelig for å tro at Zuckerberg & co sine intensjoner kun er av den rene typen. Har du hele verden koblet til nettet – og alle bruker Facebook! – så er det helt klart store potensielle verdier der. Selv om vi snakker verdens fattigste, så må det helt klart være noe å slå i bordet med som sosialt nettverk, at du har hele verden for dine føtter!

Se videoen her:

Men Facebook er ikke alene. Det er andre selskap som også tror på denne ideen. Med seg på laget har de nemlig fått mobilprodusentene Samsung og Nokia, chipprodusenter Qualcomm og MediaTek, og på bredbåndutbyggersiden har Ericsson blitt med i planleggingen. På softwaresiden har Opera blitt med på laget.

En makroplan
Planen er fremdeles på makronivå. I første omgang dreier det seg om å samarbeide med tilbydere av mobilt bredbånd og få prisene til et minimum fra disse, slik at selve tilkobling til internett blir billigere på verdensbasis. I planen ligger også å kunne tilby superbillige smartmobiler. Videre må både nettsider og programvare lages så effektivt som mulig, med kraftig komprimering, slik at ting tar opp mindre plass. Slik at man kan få en rask surfeopplevelse selv med en underspesifisert bredbåndlinje og mobiltelefon.

Noen videre plan for hvordan alt skal løsnes er ikke fremlagt. Men på internet.org kan du lese en pressemelding som går litt mer i dybden.

Tanken som slår meg, er at de burde fått med seg Google også, som jobber med å innføre mobilt bredbånd til Den tredje verden ved hjelp av varmluftsballonger!

internet.org

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.