High-End

En av de beste småhøyttalerne vi noensinne har testet er forlengst ute av produksjon. Men nå kommer den i et begrenset opplag. Og for siste gang lover Dynaudio.

Dynaudio Special Twenty Five ble opprinnelig produsert til Dynaudios 25-årsjubileum i 2002. Bare 1000 par ble produsert, med 25 års garanti i mange av dem i den karakteristiske birds eye maple.
Høyttaleren gjenoppstod i en kort periode og forsvant fra markedet i 2007, nå kommer den aller siste serien med Special Twenty Five, i begrenset antall. Når den er sluttsolgt er det også slutt for produksjonen av høyttaleren, sier Dynaudio.

Kabinettet i maserbjørk håndbygges på Dynaudios kabinettfabrikk i Vejle, og er satt sammen av flere lag MDF og LDF med en snittykkelse på 30 mm. Elementene er hentet fra øverste hylle, med en Esotar2 diskant og en håndbygget 20cm bass, hentet fra toppmodellen Evidence Master til 700.000 kroner.
Som nevnt er Special Twenty Five en av de aller beste småhøyttalerne vi har testet, med en utrolig tilstedeværelse og en gnistrende åpen og nøytral klang, spiller den som en mye større og dyrere høyttaler. Den er rett og slett vanedannende ærlig og gjennomsiktig som et nypolert krystallglass.
Special Twenty Five koster 37.000 kroner paret, så lenge opplaget varer.
Tekniske spesifikasjoner:
Følsomhet 88 dB
Maks effekt > 200 watts
Impedanse 4 ohm
Frekvensrespons (+/- 3 dB) 35 Hz – 25 kHz
Kabinettvolum 17.5 l
Konstruksjonsprinsipp: toveis bassrefleks
Delefilter 6 dB/okt
Delefrekvens 2400 Hz
Vekt 13 kg
Dimensjoner (W x H x D) 222 x 423 x 349 mm
Dynaudio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også