TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Disse joggeskoene kan du printe ut selv!

Takket være ”tekstilblekk”.

forfatter
Publisert 19.03.14 - 12:11

Sneakerbot er navnet på de første joggeskoene du kan lage selv med 3D-printer, og i hvilken som helst farge du ønsker. Det spanske selskapet Recreus er inspirert av den futuristiske stilen fra 1980-tallsfilmer som ”Tilbake til fremtiden 2”, men selv om også den selvprintede utgaven er noe klumpete, er de ikke selvsnørende.

Verdens tøffeste joggesko?
Verdens mest nerdete joggesko!

Recreus har sluppet selve printdataene gratis, som kan lastes ned fra nettet. Sneakerbot-skoene skal kunne printes ut av en hvilken som helst 3D-printer av stor nok størrelse, men du trenger det spesiallagde ”tekstilblekket” utviklet av Recreus å fôre 3D-printeren med.

”Tekstilblekket” heter FilaFlex, og er en 1,75 mm tynn tråd som 3D-printeren trenger for å printe ut klesplagg.

FilaFlex er navnet på tråden du trenger for å printe ut tekstiler.
FilaFlex er navnet på tråden du trenger for å printe ut tekstiler.

Sneakerbot er nå i sin 2. utgave, som skal være mer komfortabel enn den første. Mykhet kan varieres ved å justere fyllposent. Hvor mye tråd du trenger, aner vi ikke, men printet er oppgitt til å bruke 23 timer. Hvorvidt det er for en eller to sko, er vi heller ikke sikre på.

Se hvordan skoene printes her:

Kilde: dailymail.co.uk

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde