3D-printing

Takket være ”tekstilblekk”.
forfatter

Sneakerbot er navnet på de første joggeskoene du kan lage selv med 3D-printer, og i hvilken som helst farge du ønsker. Det spanske selskapet Recreus er inspirert av den futuristiske stilen fra 1980-tallsfilmer som ”Tilbake til fremtiden 2”, men selv om også den selvprintede utgaven er noe klumpete, er de ikke selvsnørende.

Verdens tøffeste joggesko?
Verdens mest nerdete joggesko!

Recreus har sluppet selve printdataene gratis, som kan lastes ned fra nettet. Sneakerbot-skoene skal kunne printes ut av en hvilken som helst 3D-printer av stor nok størrelse, men du trenger det spesiallagde ”tekstilblekket” utviklet av Recreus å fôre 3D-printeren med.

”Tekstilblekket” heter FilaFlex, og er en 1,75 mm tynn tråd som 3D-printeren trenger for å printe ut klesplagg.

FilaFlex er navnet på tråden du trenger for å printe ut tekstiler.
FilaFlex er navnet på tråden du trenger for å printe ut tekstiler.

Sneakerbot er nå i sin 2. utgave, som skal være mer komfortabel enn den første. Mykhet kan varieres ved å justere fyllposent. Hvor mye tråd du trenger, aner vi ikke, men printet er oppgitt til å bruke 23 timer. Hvorvidt det er for en eller to sko, er vi heller ikke sikre på.

Se hvordan skoene printes her:

Kilde: dailymail.co.uk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.