Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Digitale kontaktlinser

Dropp Google Glass. Hva med å heller få opp alt du trenger av informasjon direkte på øyeeplet?

Skrevet av / 23.04.13 - 09:50
Digitale kontaktlinser

Tenk om i stedet for å glane på en GPS-navigator på dashbordet, at man bare kan få reiseruta i synsvinkelen, direkte oppå landskapet foran seg. Eller at man slipper å se ned på telefonen når man skal ringe noen. Hvor mye tryggere hverdagen kunne blitt når man vandrer rundt i trafikken, hvis man ikke trengte å konstant stirre ned på mobiltelefonen når man skal få tak på informasjon.

Verden venter i spenning på Google Glass, monobrillen som gir tilgang til den digitale virkeligheten uten at vi trenger å se ned på den mobile enheten, det være seg smartmobil eller nettbrett. Men Babak Parviz, professor ved University of Washington, vil dra det enda lenger. Han vil flytte denne teknologien til en kontaktlinse. Ved å bruke radioer på størrelse med noen menneskehår, sier han at slike linser kan tilby utvidet virkelighet (Augmented Reality, AR) og eliminere behovet for skjermer.

Det betyr at man kan få opp reiseruta fra GPS-en direkte på øyet, eller man kan få opp navnet på butikker, restauranter og puber man går forbi i byen, og kanskje til og med dagens tilbud på mat, klær og andre ting. Fantasien setter grenser.

Alt dette kan også Google Glass gjøre, så det spørs om folk er interessert i å gå rundt med en kontaktlinse på øyet, når man kan få det i en snerten brille som er enklere å ta på og av. Men fordi linsa ligger innpå øyet, kan den som en bonus avlese blodverdiene og dermed også monitorere helsen. Tøft!

Det er viktig å nevne at dette hittil bare er på idéstadiet. Google Glass vil nok finnes i både to og tre oppdaterte versjoner før vi får den første kontaktlinsa. Om det noensinne skjer.

Kilde: wired.co.uk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top