Search
Generic filters

Digitale kontaktlinser

Dropp Google Glass. Hva med å heller få opp alt du trenger av informasjon direkte på øyeeplet?

Tenk om i stedet for å glane på en GPS-navigator på dashbordet, at man bare kan få reiseruta i synsvinkelen, direkte oppå landskapet foran seg. Eller at man slipper å se ned på telefonen når man skal ringe noen. Hvor mye tryggere hverdagen kunne blitt når man vandrer rundt i trafikken, hvis man ikke trengte å konstant stirre ned på mobiltelefonen når man skal få tak på informasjon.

Verden venter i spenning på Google Glass, monobrillen som gir tilgang til den digitale virkeligheten uten at vi trenger å se ned på den mobile enheten, det være seg smartmobil eller nettbrett. Men Babak Parviz, professor ved University of Washington, vil dra det enda lenger. Han vil flytte denne teknologien til en kontaktlinse. Ved å bruke radioer på størrelse med noen menneskehår, sier han at slike linser kan tilby utvidet virkelighet (Augmented Reality, AR) og eliminere behovet for skjermer.

Det betyr at man kan få opp reiseruta fra GPS-en direkte på øyet, eller man kan få opp navnet på butikker, restauranter og puber man går forbi i byen, og kanskje til og med dagens tilbud på mat, klær og andre ting. Fantasien setter grenser.

Alt dette kan også Google Glass gjøre, så det spørs om folk er interessert i å gå rundt med en kontaktlinse på øyet, når man kan få det i en snerten brille som er enklere å ta på og av. Men fordi linsa ligger innpå øyet, kan den som en bonus avlese blodverdiene og dermed også monitorere helsen. Tøft!

Det er viktig å nevne at dette hittil bare er på idéstadiet. Google Glass vil nok finnes i både to og tre oppdaterte versjoner før vi får den første kontaktlinsa. Om det noensinne skjer.

Kilde: wired.co.uk

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.