Digitale kontaktlinser

Dropp Google Glass. Hva med å heller få opp alt du trenger av informasjon direkte på øyeeplet?
Annonse
Annonse
forfatter

Tenk om i stedet for å glane på en GPS-navigator på dashbordet, at man bare kan få reiseruta i synsvinkelen, direkte oppå landskapet foran seg. Eller at man slipper å se ned på telefonen når man skal ringe noen. Hvor mye tryggere hverdagen kunne blitt når man vandrer rundt i trafikken, hvis man ikke trengte å konstant stirre ned på mobiltelefonen når man skal få tak på informasjon.

Verden venter i spenning på Google Glass, monobrillen som gir tilgang til den digitale virkeligheten uten at vi trenger å se ned på den mobile enheten, det være seg smartmobil eller nettbrett. Men Babak Parviz, professor ved University of Washington, vil dra det enda lenger. Han vil flytte denne teknologien til en kontaktlinse. Ved å bruke radioer på størrelse med noen menneskehår, sier han at slike linser kan tilby utvidet virkelighet (Augmented Reality, AR) og eliminere behovet for skjermer.

Det betyr at man kan få opp reiseruta fra GPS-en direkte på øyet, eller man kan få opp navnet på butikker, restauranter og puber man går forbi i byen, og kanskje til og med dagens tilbud på mat, klær og andre ting. Fantasien setter grenser.

Alt dette kan også Google Glass gjøre, så det spørs om folk er interessert i å gå rundt med en kontaktlinse på øyet, når man kan få det i en snerten brille som er enklere å ta på og av. Men fordi linsa ligger innpå øyet, kan den som en bonus avlese blodverdiene og dermed også monitorere helsen. Tøft!

Det er viktig å nevne at dette hittil bare er på idéstadiet. Google Glass vil nok finnes i både to og tre oppdaterte versjoner før vi får den første kontaktlinsa. Om det noensinne skjer.

Kilde: wired.co.uk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.