Digitale kontaktlinser

Dropp Google Glass. Hva med å heller få opp alt du trenger av informasjon direkte på øyeeplet?
Annonse
Annonse
forfatter

Tenk om i stedet for å glane på en GPS-navigator på dashbordet, at man bare kan få reiseruta i synsvinkelen, direkte oppå landskapet foran seg. Eller at man slipper å se ned på telefonen når man skal ringe noen. Hvor mye tryggere hverdagen kunne blitt når man vandrer rundt i trafikken, hvis man ikke trengte å konstant stirre ned på mobiltelefonen når man skal få tak på informasjon.

Verden venter i spenning på Google Glass, monobrillen som gir tilgang til den digitale virkeligheten uten at vi trenger å se ned på den mobile enheten, det være seg smartmobil eller nettbrett. Men Babak Parviz, professor ved University of Washington, vil dra det enda lenger. Han vil flytte denne teknologien til en kontaktlinse. Ved å bruke radioer på størrelse med noen menneskehår, sier han at slike linser kan tilby utvidet virkelighet (Augmented Reality, AR) og eliminere behovet for skjermer.

Det betyr at man kan få opp reiseruta fra GPS-en direkte på øyet, eller man kan få opp navnet på butikker, restauranter og puber man går forbi i byen, og kanskje til og med dagens tilbud på mat, klær og andre ting. Fantasien setter grenser.

Alt dette kan også Google Glass gjøre, så det spørs om folk er interessert i å gå rundt med en kontaktlinse på øyet, når man kan få det i en snerten brille som er enklere å ta på og av. Men fordi linsa ligger innpå øyet, kan den som en bonus avlese blodverdiene og dermed også monitorere helsen. Tøft!

Det er viktig å nevne at dette hittil bare er på idéstadiet. Google Glass vil nok finnes i både to og tre oppdaterte versjoner før vi får den første kontaktlinsa. Om det noensinne skjer.

Annonse

Kilde: wired.co.uk

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.