Brillefri 3D-laptop fra Toshiba

Annonse
Annonse
forfatter

Toshiba lanserte nylig sin første bærbare multimedie-PC med mulighet til å vise 3D-bilder uten behov for 3D-briller. Qosmio F750 3D, som PC-en heter, kan også vise en kombinasjon av 2D og 3D-bilder på skjermen samtidig (praktisk for bilderedigering), mens Toshiba også hevder å ha stappet inn toppspesifiserte komponenter så datamaskinen kan utføre meget krevende oppgaver problemfritt.

3D unplugged
Datamaskinen bruker, som verdens første brillefrie 3D-TV, Toshiba REGZA GL1, en spesiell linseformet 3D-skjerm for å gi bedre 3D-opplevelser uten briller. Fordelen med brillefritt er enkel: du slipper briller! Med mindre du allerede bruker briller, og da slipper du å ha enda et par utenpå dine egne. Da slipper du også å måtte ha hodet rett mot skjermen til alle tider, men du kan se på som du gjør vanlig TV. Behagelig.

Overvåker øynene
Ulempen med brillefritt er en smal sweetspot, fordi halvparten av pikslene skal treffe det venstre øyet, mens den andre rettes mot høyre. Toshbia hevder å ha minimert dette problemet. Hemmeligheten ligger i et integrert webkamera som følger med brukerens øyebevegelser, slik at skjermen kan justere 3D-effekten til å matche øyets posisjon.

Thoshiba markedsfører også at den brillefrie 3D-dataen tilbyr en unik måte for bedrifter og designere å presentere 3D-innhold. «Nye produktkonsepter, arkitekturplaner, medisinsk informasjon eller pedagogiske verktøy kan sees med uovertruffen realisme og større dybde.» Da må i så fall potensielle businesspartnere sitte tett innpå – skjermen måler 15,6 tommer på diagonalen, så la oss ikke bli for sosiale her.

Skjermen har full HD-oppløsning, og 120 Hz oppdateringsfrekvens skal eliminere uskarphet og etterslep.

Kraftig multimediemaskin
Maskinen huser andre generasjons Intel Core-prosessorer, og den nyeste 3D-grafikken fra Nvidia gjør det enkelt for Qosmio F750 3D å håndtere krevende programmer og de nyeste videospillene. Integrerte stereohøyttalere designet av Harman/Kardon trekkes også frem (selv har jeg en laptop med drittlyd fra JBL, så jeg stoler ikke helt på at de innebygde knertene «produserer suveren lydkvalitet», Dolby Advanced Audio eller ikke.

3D-konvertering, 3D-tilkobling
I tillegg til integrert Blu-ray XL-støtte, har Qosmio F750 3D også Toshibas 2D-til 3D-teknologi, som gjør at du får 3D-inntrykk av 2D-filmer og -spill. Har du en 3D-TV i stua, kan du dessuten lett koble Toshiba-dataen med HDMI og spille av 3D Blu-ray via denne.

Utseende
Qosmio F750 3D er tilgjengelig i skinnende rød utførelse, og har et særpreget bølget mønster over lokket, mens innsiden av håndleddstøtten er prydet med et karbonmønster. En EasyControl-bar med syv dedikerte snarveiknapper er på plass, plassert over det matte, svarte tastaturet. Denne gir enkel kontroll over multimedie- og 3D-funksjoner.

Datamaskien lanseres oktober 2011. Veiledende utsalgspris ikke oppgitt.

toshiba.no

Laptopen kommer i stilfull rødfarge.


Spesifikasjoner

39,6cm (15,6”) Full HD (1920 x 1080) brillefri 3D skjerm (120Hz)
HD webkamera med eye-tracking teknologi
Intel Core i7 processor (2.00/2.90GHz Turbo) 1.333MHz
Nvidia GeForce GT 540M graphics (opp til 2GB)
500GB (7200rpm) SATA hard disk drive
Opp til 8GB DDR3 RAM (1333MHz)
Blu-ray XL re-recordable drive
Windows 7 64bit Home Premium
Harman/Kardon stereohøyttalere, Dolby Advanced Audio
HDMI-CEC, Multi-Card Reader
Wi-Fi 802.11(b/g/n)
3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 med USB Sleep-and-Charge, Sleep-and-Music
380,5mm x 254mm x 30mm (front) / 37,6mm (bak)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.