Brillefri 3D-laptop fra Toshiba

Annonse
Annonse
forfatter

Toshiba lanserte nylig sin første bærbare multimedie-PC med mulighet til å vise 3D-bilder uten behov for 3D-briller. Qosmio F750 3D, som PC-en heter, kan også vise en kombinasjon av 2D og 3D-bilder på skjermen samtidig (praktisk for bilderedigering), mens Toshiba også hevder å ha stappet inn toppspesifiserte komponenter så datamaskinen kan utføre meget krevende oppgaver problemfritt.

3D unplugged
Datamaskinen bruker, som verdens første brillefrie 3D-TV, Toshiba REGZA GL1, en spesiell linseformet 3D-skjerm for å gi bedre 3D-opplevelser uten briller. Fordelen med brillefritt er enkel: du slipper briller! Med mindre du allerede bruker briller, og da slipper du å ha enda et par utenpå dine egne. Da slipper du også å måtte ha hodet rett mot skjermen til alle tider, men du kan se på som du gjør vanlig TV. Behagelig.

Overvåker øynene
Ulempen med brillefritt er en smal sweetspot, fordi halvparten av pikslene skal treffe det venstre øyet, mens den andre rettes mot høyre. Toshbia hevder å ha minimert dette problemet. Hemmeligheten ligger i et integrert webkamera som følger med brukerens øyebevegelser, slik at skjermen kan justere 3D-effekten til å matche øyets posisjon.

Thoshiba markedsfører også at den brillefrie 3D-dataen tilbyr en unik måte for bedrifter og designere å presentere 3D-innhold. “Nye produktkonsepter, arkitekturplaner, medisinsk informasjon eller pedagogiske verktøy kan sees med uovertruffen realisme og større dybde.” Da må i så fall potensielle businesspartnere sitte tett innpå – skjermen måler 15,6 tommer på diagonalen, så la oss ikke bli for sosiale her.

Skjermen har full HD-oppløsning, og 120 Hz oppdateringsfrekvens skal eliminere uskarphet og etterslep.

Annonse

Kraftig multimediemaskin
Maskinen huser andre generasjons Intel Core-prosessorer, og den nyeste 3D-grafikken fra Nvidia gjør det enkelt for Qosmio F750 3D å håndtere krevende programmer og de nyeste videospillene. Integrerte stereohøyttalere designet av Harman/Kardon trekkes også frem (selv har jeg en laptop med drittlyd fra JBL, så jeg stoler ikke helt på at de innebygde knertene “produserer suveren lydkvalitet”, Dolby Advanced Audio eller ikke.

3D-konvertering, 3D-tilkobling
I tillegg til integrert Blu-ray XL-støtte, har Qosmio F750 3D også Toshibas 2D-til 3D-teknologi, som gjør at du får 3D-inntrykk av 2D-filmer og -spill. Har du en 3D-TV i stua, kan du dessuten lett koble Toshiba-dataen med HDMI og spille av 3D Blu-ray via denne.

Utseende
Qosmio F750 3D er tilgjengelig i skinnende rød utførelse, og har et særpreget bølget mønster over lokket, mens innsiden av håndleddstøtten er prydet med et karbonmønster. En EasyControl-bar med syv dedikerte snarveiknapper er på plass, plassert over det matte, svarte tastaturet. Denne gir enkel kontroll over multimedie- og 3D-funksjoner.

Datamaskien lanseres oktober 2011. Veiledende utsalgspris ikke oppgitt.

toshiba.no

Annonse
Laptopen kommer i stilfull rødfarge.


Spesifikasjoner

39,6cm (15,6”) Full HD (1920 x 1080) brillefri 3D skjerm (120Hz)
HD webkamera med eye-tracking teknologi
Intel Core i7 processor (2.00/2.90GHz Turbo) 1.333MHz
Nvidia GeForce GT 540M graphics (opp til 2GB)
500GB (7200rpm) SATA hard disk drive
Opp til 8GB DDR3 RAM (1333MHz)
Blu-ray XL re-recordable drive
Windows 7 64bit Home Premium
Harman/Kardon stereohøyttalere, Dolby Advanced Audio
HDMI-CEC, Multi-Card Reader
Wi-Fi 802.11(b/g/n)
3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 med USB Sleep-and-Charge, Sleep-and-Music
380,5mm x 254mm x 30mm (front) / 37,6mm (bak)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Oppdaterer dronen med 1'' kamera og 5.4K-video.
Hittil hemmeligholdt rapport avslører at Huawei hadde ubegrenset tilgang til alle samtaler i nederlandsk mobilnettverk.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!
Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?