Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Bard med Gemini Pro kommer til Norge

Googles chatbot Bard skal nå bli bedre til å forstå, oppsummere og løse kreative oppgaver på norsk.

Skrevet av / 02.02.24 - 14:04
Bard med Gemini Pro kommer til Norge

I Norge erstatter Google den eksisterende versjonen av chatboten Bard med den mer avanserte språkmodellen Gemini Pro. Oppgraderingen vil bli rullet ut til norske brukere i løpet av de neste dagene og har som mål å forbedre Bards evne til å forstå, oppsummere, resonnere, kode og planlegge, slik at den kan svare raskere og mer nøyaktig på brukernes forespørsler.

Bard er beregnet på å håndtere avanserte spørsmål som krever en dypere forståelse eller en kreativ løsning, i motsetning til enkel, faktabasert informasjon som bedre håndteres gjennom tradisjonelle Google-søk. Med den oppdaterte versjonen av Bard kan brukerne utforske et bredt spekter av bruksområder, fra å forstå Keto-dietten til å planlegge en reise til Seoul.

 

(Foto: Google)

For å øke troverdigheten til svarene Bard gir, introduserer Google også en ny funksjon som gjør det mulig for brukerne å verifisere Bards svar gjennom et enkelt nettsøk. Denne funksjonen, som har fått navnet «Google it», skal gjøre det lettere for brukerne å finne kilder som kan bekrefte informasjonen.

Les også Imponerende resultater med Google Video AI Kan lage videoklipp fra tekst eller bilder, i ulike stiler eller manipulere video.

I tillegg utvider Google Bards funksjonalitet internasjonalt ved å integrere bildegenereringsteknologien Imagen 2, som gjør det mulig å lage bilder basert på tekstbeskrivelser. I første omgang vil denne funksjonen bare være tilgjengelig på engelsk og utenfor EU, men det er planer om å utvide den til flere språk og regioner, inkludert Norge.

Les også Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro Enten du bruker Google Bard eller Pixel 8 Pro, har de plutselig blitt mye smartere.

Oppdateringen av Bard, nå drevet av Gemini Pro, vil være tilgjengelig for norske brukere i løpet av de neste 48 timene via bard.google.com.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

2 hendelser på “Bard med Gemini Pro kommer til Norge”

  1. Noen oppdatering her? bard.google.com gir ikke tilgang til noe som helst, så vidt jeg kan se…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top