Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Googles video-AI Lumiere gir imponerende resultater

Kan lage videoklipp fra tekst eller bilder, i ulike stiler eller manipulere video.

Skrevet av / 29.01.24 - 16:20
Googles video-AI Lumiere gir imponerende resultater

Det siste året har vi nesten blitt vant til AI-verktøy som kan lage bilder for oss ut fra en beskrivelse. Det samme kan selvsagt gjøres med video, men det er mye vanskeligere å få det til å se naturlig ut. Denne uken offentliggjorde Google detaljer om Lumiere-prosjektet sitt, og det ser ut til at teknologien har tatt et stort skritt fremover.

Verktøyet kan lage korte videoklipp ut fra beskrivelser, for eksempel «en hund med morsomme briller som kjører bil», eller det kan ta et bilde, for eksempel et berømt maleri, og animere det. Hvis du ikke helt klarer å sette ord på hvilken stil du ønsker, kan du gi dem et eksempel med et bilde. Du kan også ta et stillbilde og animere deler av det, for eksempel røyken fra en dampmaskin.

Enda mer imponerende er at den kan manipulere en kildevideo. Som å endre klærne til en person i videoen. Eller endre stilen i videoen fullstendig ved å forvandle personer til fantasivesener.

Lumiere brukte en ny diffusjonsmodell kalt Space-Time-U-Net. Som navnet antyder, kan AI-modellen finne ut hvor objekter befinner seg i rommet og hvordan de endrer seg over tid. Dette gjør det mulig å lage videoen fra start til slutt og få den til å se naturlig ut. Dette i motsetning til tidligere verktøy som ofte genererer stillbilder og deretter finner ut hvordan de skal fylle inn manglende bilder.

Les også Smartere bildesøk og AI-søk Circle to Search og Multisearch vil gjøre det enklere å finne informasjon om ukjente ting.

Les mer om Google Lumiere

Andre verktøy for videogenerering inkluderer Runway, Stable Video Diffusion og Metas Emu.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top