Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Googles Gemini AI i alt fra chatboter til mobiler

Enten du bruker Google Bard eller Pixel 8 Pro, har de plutselig blitt mye smartere.

Skrevet av / 07.12.23 - 12:01
Googles Gemini AI i alt fra chatboter til mobiler

Google sier at deres nye AI har passert ChatGPT i tester på språkforståelse, bildetolkning, matematikk og koding. Og de nøyer seg ikke med å ha den i datasentre, men ruller den også ut i chatbots og, enda mer imponerende, i Pixel 8 Pro-mobilen.

Gemini Nano i Pixel 8 Pro

Med desemberoppdateringen av Pixel-mobilene får Pro-varianten Gemini Nano, en nedstrippet versjon av AI som er skreddersydd for å kjøre lokalt på Tensor-prosessoren. Nå får vi selv se hva Google mente da de beskrev Pixel 8-generasjonen som mobiler bygget for AI.

Smarte svar i Whatsapp (Skjermbilde: Google)

Blant de nye funksjonene er at opptaksappen nå kan gi deg et sammendrag av innspilte samtaler, intervjuer og foredrag ( antagelig begrenset til engelsk). Den kan gi langt mer intelligente forslag til svar på meldinger, noe som først kom i WhatsApp. Photo Unblur kan nå refokusere bilder av kjæledyr som ikke kan sitte stille foran kameraet.

Tidligere AI-funksjoner som HDR-video, timelapse-videoer i mørket, portrettbilder, smarte svar og forbedring av skannede dokumenter skal også ha fått et løft av den nye intelligensen i Pixel 8 Pro.

Smartere chat med Bard

Den større Gemini Pro, som nå er motoren i Bard-chatboten, er ikke bare en stor oppgradering, men sies også å ha overgått ChatGPT-4 på de fleste områder. Det mest oppsiktsvekkende er at den nå har overgått menneskelige eksperter i å svare på vanskelige spørsmål innen matematikk, fysikk, historie, jus, medisin og etikk!

Google sier at tidligere AI-er ofte har blitt trent opp til å være gode på enkeltstående emner, og at svarene deretter har blitt satt sammen hvis spørsmålet dekker flere emner. Gemini vil bli opplært til å ta hensyn til ulike kunnskapsområder samtidig, noe som øker kvaliteten på svarene. Den er også designet for å være mer «gjennomtenkt» i komplekse spørsmål, i stedet for å ta det første beste svaret som «godt nok» som tidligere generasjoner.

Den største modellen, Gemini Ultra, kjøres for øyeblikket i datasentre, og det gjenstår fortsatt en del testing før den slippes løs i den kommende Bard Advanced.

Googles datasenter med Tensor Cloud-prosessorer (Foto: Google)

Bard som kjører Gemini Pro er nå tilgjengelig på engelsk i 170 land, men Google sier at den vil bli tilgjengelig på flere språk i fremtiden. De vil også inkludere Gemini-produkter som Googles søkemotor og nettleseren Chrome.

Les mer om Gemini på Google Deepmind

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top