Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Badevakter erstattes av droner

Svømmere i nød blir i fremtiden hjulpet av droner fra oven, i stedet for David Hasselhoff.

Skrevet av / 04.11.14 - 17:07
Badevakter erstattes av droner

Det er Amin Rigi og RTS Labs i Iran som nå skal masseprodusere en liten, ubemannet drone spesielt utviklet for å levere livbøyer til svømmere i nød.

Dronen, hvis fulle navn er Pars Aerial Rescue Robot, fungerer som en mobil livbøye-dispenser, som flyr ut til forkomne svømmere og slipper flytende livreddere ned til dem, mens man venter på den virkelige redningen.

Til å begynne med hadde dronen fire rotorer, som med innebygd gyroskop holdt seg stabil i luften, og den var sterk nok til å bære livbøyer i tillegg til navigasjonsutstyr og infrarøde kameraer. Sistnevnte er varmesøkende, til god hjelp når man skal finne levende mennesker og dyr, som har en varmere kroppstemperatur enn det kalde vannet.

Etter hvert har dronen blitt stadig forbedret. Under er en tidlig testdemonstrasjon, med en prototype av et oktokopter:

Den neste videoen viser tester av en ny fungerende prototype. Denne gang med seks rotorer – et heksakopter – som når frem til en svømmer i løpet av 22 sekunder, mer enn et minutt raskere enn en menneskelig livvakt som startet samtidig. Videoen viser LED-lys på undersiden av de seks rotorarmene, så svømmere om kvelden kan se dronen som kommer for å redde dem. Dessuten kan vi se at dronen er fjernstyrt av et menneske. Fremtidige planer er derimot at dronen vil kunne fly helt på egenhånd.

Kilde: popsci.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top