Droner

Svømmere i nød blir i fremtiden hjulpet av droner fra oven, i stedet for David Hasselhoff.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er Amin Rigi og RTS Labs i Iran som nå skal masseprodusere en liten, ubemannet drone spesielt utviklet for å levere livbøyer til svømmere i nød.

Dronen, hvis fulle navn er Pars Aerial Rescue Robot, fungerer som en mobil livbøye-dispenser, som flyr ut til forkomne svømmere og slipper flytende livreddere ned til dem, mens man venter på den virkelige redningen.

Til å begynne med hadde dronen fire rotorer, som med innebygd gyroskop holdt seg stabil i luften, og den var sterk nok til å bære livbøyer i tillegg til navigasjonsutstyr og infrarøde kameraer. Sistnevnte er varmesøkende, til god hjelp når man skal finne levende mennesker og dyr, som har en varmere kroppstemperatur enn det kalde vannet.

Etter hvert har dronen blitt stadig forbedret. Under er en tidlig testdemonstrasjon, med en prototype av et oktokopter:

Den neste videoen viser tester av en ny fungerende prototype. Denne gang med seks rotorer – et heksakopter – som når frem til en svømmer i løpet av 22 sekunder, mer enn et minutt raskere enn en menneskelig livvakt som startet samtidig. Videoen viser LED-lys på undersiden av de seks rotorarmene, så svømmere om kvelden kan se dronen som kommer for å redde dem. Dessuten kan vi se at dronen er fjernstyrt av et menneske. Fremtidige planer er derimot at dronen vil kunne fly helt på egenhånd.

Kilde: popsci.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
Skal utfordre Volkswagen og Skoda