Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Apple Lossless nå åpen for alle

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apple Lossless Audio Codec, også kjent som ALAC, er Apples svar på det åpne lydformatet FLAC. Begge er såkalte tapsfrie komprimeringsformater som krymper musikkfiler til 50% av originalen uten tap av lydinformasjon.

Mens FLAC hele tiden har vært et åpent lydformat som brukes og spilles fritt av en rekke programmer, har ALAC vært begrenset til bruk innen iTunes og av Apples egne musikkspillere. ALAC-kodeket er også en del av Airplay-standarden som brukes for trådløs lydoverføring mellom iTunes og andre enheter.

Nylig kunngjorde Apple at de har gjort ALAC-kodeket til åpen kode. Dermed står andre utviklere fritt til å lansere programmer og produkter som koder og dekoder musikkfiler i ALAC-formatet.

Hva betyr dette i praksis? Vel, at Apple nå ønsker å gjøre ALAC-formatet mer utbredt, kan tolkes som et tegn at vi snart får se høyoppløst musikknedlasting i iTunes. Samtidig vil man nå kunne laste ned høyoppløst musikk fra andre steder enn iTunes, og spille dem av på Apples spillere. Derimot ser det ikke ut til at Apple vil støtte FLAC med det første, men det finnes programmer som kan konvertere FLAC-filene dine til ALAC.

forfatter
Skrevet af

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. Steinar Bakken

    09.06.21 at 16:01

    Hei Audun, betyr det at Alac er tilgjengelig for avspilling i Apple Music app nå?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.