Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple Lossless nå åpen for alle

Apples musikkformat ALAC blir åpen kode.

Skrevet av / 28.10.11 - 19:58
Apple Lossless nå åpen for alle

Apple Lossless Audio Codec, også kjent som ALAC, er Apples svar på det åpne lydformatet FLAC. Begge er såkalte tapsfrie komprimeringsformater som krymper musikkfiler til 50% av originalen uten tap av lydinformasjon.

Mens FLAC hele tiden har vært et åpent lydformat som brukes og spilles fritt av en rekke programmer, har ALAC vært begrenset til bruk innen iTunes og av Apples egne musikkspillere. ALAC-kodeket er også en del av Airplay-standarden som brukes for trådløs lydoverføring mellom iTunes og andre enheter.

Nylig kunngjorde Apple at de har gjort ALAC-kodeket til åpen kode. Dermed står andre utviklere fritt til å lansere programmer og produkter som koder og dekoder musikkfiler i ALAC-formatet.

Hva betyr dette i praksis? Vel, at Apple nå ønsker å gjøre ALAC-formatet mer utbredt, kan tolkes som et tegn at vi snart får se høyoppløst musikknedlasting i iTunes. Samtidig vil man nå kunne laste ned høyoppløst musikk fra andre steder enn iTunes, og spille dem av på Apples spillere. Derimot ser det ikke ut til at Apple vil støtte FLAC med det første, men det finnes programmer som kan konvertere FLAC-filene dine til ALAC.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Apple Lossless nå åpen for alle”

  1. Steinar Bakken

    Hei Audun, betyr det at Alac er tilgjengelig for avspilling i Apple Music app nå?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top