Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

24 julegavetips

I år ønsker vi oss harde pakker. De skal selvsagt gå på strøm, og her finner du våre egne ønskelister, som du kan dele med familie og venner. Så blir ingen skuffet i år.

Skrevet av / 01.12.14 - 06:00
24 julegavetips

Sennheiser  Momentum In-Ear
Sennheiser Momentum In-Ear
Momentum-serien til Sennheiser, er noen av de mest velspillende hodetelefonene vi vet om. Nå er endelig øreproppene i samme serie her, og de bringer ikke skam på sine storebrødre. Proppene er laget i metall, og kommer i sort med røde felter. De finnes i versjoner for iPhone og Android-mobiler, og er perfekt erstatning for proppene som følger med mobilen.

890 NOK/990 SEK/790 DKK   

sennheiser.com

 

Holger Senior
Holger Senior
PC-vesker finnes på hvert gatehjørne, men få er så kule som svenske Holger Bags. De kommer med en nyttig vri: Innebygget i foret sitter et ladbart batteri som kan lade dingsene dine. Nettbrett eller mobilen. Holger Bags finnes i tre størrelser, dette er Senior med plass til en 13-tommers laptop, et nettbrett, dokumentmappe og diverse småting – og de finnes i flere farger.

229 Euro

holgerbags.com

 

Panasonic Lumix GM5
Panasonic Lumix GM5
Å pakke opp et systemkamera på julaften, er for mange den ultimate gaveopplevelsen. Da passer det med et av de mest sexy og anvendelige små systemkameraene vi vet om. Panasonics lille GM5 går ned i lommen og har innebygget elektronisk søker, en knøttliten zoom og strøken bildekvalitet.

7.990 NOK/8990 SEK/6990 DKK             

panasonic.no/se/dk

 

FiiO_E11K_Kilimajnaro2(2)
FiiO E11K Kilimanjaro 2
En bærbar hodetelefonforsterker er den beste lydmessige oppgraderingen du kan gi til din mobiltelefon. Og vi var over oss av begeistring av forgjengeren FiiO E11. Fyldig lyd, potent forsterker og en praktisk EQ som gjorde at man kunne stille inn den lyden man selv ønsket. Vi belønnet den med 6 stjerner i L&B nr 9 2011. Den nye forsterkeren E11K Kilimanjaro 2 kan alt som forgjengeren kan, og den har dessuten fått 50 prosent mer effekt (450mW 16 ohm), og 60 prosent økt batteritid (16 timer). Utseendet er også oppgradert, nå i børstet, eloksert aluminium.

Pris: 838 kr / 910 SEK / 750 DKK

bestsound.no 

 

Klipsch GiG
Klipsch GiG
En snærten, bærbar – og trådløs – høyttaler som går rett ned i håndbagasjen. En fleksibel bøyle fungerer som støtte, og gjør at den kan plasseres både på høykant og på langs, og lyden er kraftig i forhold til det kompakte ytre. Omtrent på størrelse med Bose SoundLink Mini, men med vesentlig kraftigere lyd. Likevel har den oppgitt batteritid til 12 timer. Nesten dobbelt så lenge som SoundLink Mini. Trådløs overføring av musikk skjer med Bluetooth, og aptX-koding forbedrer lyden.

Pris: 1.490 kr 

mono.no 

 

Auris_Skye
Auris Skye
Har du en iPhone-dokkinghøyttaler med gammel kontakt, vil denne geniale dingsen forvandle høyttaleren til trådløs via AirPlay. Den tilkobles hjemmenettverket, eller du kan koble til den direkte via sitt eget nettverk (WiFi Direct). Deretter kan du strømme musikken trådløst via AirPlay fra din bærbare Apple-dings eller iTunes fra PC og Mac. Den kan alternativt bruke DLNA fra Android- og Windows-mobiler. Best av alt: Auris trenger ikke å forhåndslades. Den trekker like greit strøm direkte fra dokken.

Pris: 890 kr / 990 SEK / 999 DKK

ttmicro.no

 

LGGWatch
LG G Watch R
De fleste smartklokkene vi hittil har sett har vært kantete og ærlig talt litt for nerdete for vanlig folk. Men LG har forstått det den kanskje må se ut som en klokke om noen vil ha den rundt håndleddet. Den har dessuten standardinnfatning slik at du kan sette på en hvilket som helst pen klokkerem. Når skjermen ikke viser en klassisk urskive kan den vise samtaler, SMS, mail, meldinger og påminnelser. Den har også innebygd pulsmåler slik at du kan måle hvor effektiv treningen din er.

lg.com

 

ADDONT9OR
Audio Pro Addon T9
Trådløse høyttalere er en smidig måte å få musikk i huset uten å ha et stort musikkanlegg. Og de er lette å flytte til et annet rom eller ta med seg til hytta. Inn med strømkontakten og begynn å spille musikk direkte fra mobilen, nettbrettet eller laptopen. En av våre favoritter er Addon T9 som er pen nok til å stå fremme samtidig som den låter fantastisk bra. Og det til en pris som er betydelige lavere enn konkurrentene i samme klasse.

Pris: 2.100 kr

nebyhifi.no 

 

TrekStor Surftab
TrekStor Surftab Xintron 10.1 Fan Edition
10” nettbrettet fra TrekStor føles ikke som det økonominettbrettet det i virkeligheten er. Med en bakside i aluminium er det både tynt og stabilt, og Intel-prosessoren gir godt med krefter. Du får en digital TV-mottaker på mikro-USB med på kjøpet, og da høyttalerne er montert på forsiden er lyden faktisk glimrende. Siden vi testet Xintron 10.1 i sommer er prisen dessuten falt betraktelig, noe som gjør det til et riktig godt kjøp.

Pris: 1.490

trekstor.de 

 

 

Logitech K480
Logitech K480
Glem det knotete skjermtastaturet! Her er et tastatur som kan brukes med – nesten – alle dine gadgets på en gang. Stikk ned mobilen eller nettbrettet i spalten, og skriv i vei. Man kan Bluetooth-pare Logitech K480 med opp til tre enheter av gangen, og du kan skifte mellom dem på et par sekunder ved å skru på en knapp.

Pris: 499 kr

logitech.com

 

 

Jabra Solemate Max
Jabra Solemate Max
Ta festen med til stranden med Jabras stort sett bærbare toppmodell av Bluetooth-høyttalere. Den går ikke ned i lommen og knapt nok i ryggsekken, men du kan uten bekymring kaste den tre kilo tunge Solemate Max i bagasjerommet på vei til stranden. Max-en er selvfølgelig beskyttet mot støv, sand og vannsprøyt. Separate stereohøyttalere til bass og diskant og en felles slavebass på baksiden leverer musikk nok til at dere alle kan danse.

Pris: 3.999 kr

no.jabra.com 

 

 

Images
Pure Evoke D4 BT
Kjøkkenradioen har blitt digital, og den er klart til å snakke med mobil og nettbrett. Pure Evoke D4 BT er den siste inkarnasjon av den mest populære DAB-radioen de siste 12 årene. Den nye utgaven mottar selvfølgelig både DAB+ og FM, og den kan dessuten brukes som Bluetooth-høyttaler. Man kan lade sin bærbare enhet mens musikken spiller, takket være en USB-port på baksiden. Kjøper du en batteripakke som tilbehør kan musikken blir bærbar.

Pris: 1.499 kr / batteripakke 349 kr

pure.com

 

X-Men
X-Men Limited Cerebro Helmet Collection
X-Men Days of Future Past 3D (les anmeldelsen på filmsidene i denne utgaven) er nylig sluppet på Blu-ray, nå kan du komplettere den omfattende X-Men-samlingen din med den alle filmene (X-Men, X2, X-Men The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, X-Men First Class, The Wolverine og X-Men Days of Future Past (2000-2014) i denne fantastiske samleutgaven. I tillegg til over 14 timer med samtlige filmer, hjelmen og en utrolig kul innpakning, får du et vell av bonusmateriell og topp lyd- og billedkvalitet. En julegaveidé til nevøen som har alt?

Pris: 999,- 

platekompaniet.no 

 

Disney
From All of Us
Spør du en skandinav hva hans/hennes største barndomsminne fra julehøytiden er, er det svært mange som vil svare Donald Duck & Vennen hans, selve definisjonen på julestemning, iscenesatt av Walt Disneys fantastiske kunstnere og elegant orkestrert av Jiminy Cricket, som guider oss igjennom den fantastiske filmkatalogen til Disney. Men, i motsetning til de korte utdragene du fikk i din barndoms jul, får du i denne boksen de komplette filmene: Snow White, Pinocchio, Lady & the Tramp, The Jungel Book, The AristoCats og Robin Hood (1937-1973). En uunnværlig gave til HELE familien!

Pris: 499,-

platekompaniet.no 

 

Sonos Play1
Sonos Play:1
Dette er en liten og brukervennlig musikkspiller med virkelig bra lyd til størrelsen. Frem til jul får man dessuten med et års gratis musikk via Deezer på kjøpet, en musikktjeneste som vokser kjapt og som per i dag har 35 millioner låter. Deezer har også en nordisk musikkredaksjon, så det finnes mye av ”vår” musikk til tross for at det i grunnen er en fransk musikktjeneste. Det betyr også at det finnes en mengde spennende musikk på Deezer som normalt ikke når frem til våre breddegrader.

Pris: 1.698 kr

hifiklubben.no

 

värmekamera
Seek-Thermal-Camera
Et varmekamera trenger vi vel alle sammen! Det å sjekke om huset lekker varme, finne bortkommende barn og husdyr og hva vet jeg. Nå kan man faktisk få et til mobilen, både til Android og iPhone 5 eller senere. Imidlertid må man enn så lenge bestille det fra USA, men dette er jo noe man bare må ha!

Pris: 199 dollar

thermal.com

 

Samsung Multiroom
Samsung Multiroom trådløse høyttalere
Det nye trådløse lydsystemet fra Samsung gir deg enkel musikkavspilling hvor som helst i huset. Med ”Samsung Multiroom”-appen installert på smarttelefonen eller på nettbrettet kan du enkelt justere volum, bytte låt eller velge hvilke høyttalere som skal spille hvilke låter. De kan også spille musikk direkte fra mobilen din via Bluetooth og NFC. Multiroom støtter også Spotify Connect, slik at du også kan spille musikk direkte fra Spotify-appen. Høyttalerne kan dessuten kobles sammen med en Samsung lydplanke, og utvides til et komplett surroundsystem. Svart eller hvit finish.

Samsung Hub: 495 kr
M3: 1.690 kr
M5: 2190 kr
M7: 2995 kr
Samsung.com

 

Samsung-HW-H7500-0
Samsung HW-H7500 Soundbar
Havner det en buet TV under juletreet i år? Da kan du behøve en lydplanke som matcher for at ikke lyden skal bli fullstendig flat! Samsung har lansert en buet, trådløs lydplanke som er kompatibel med deres 55″ og 65″ buede Tver, inkludert HU8505. Lydplanken er utstyrt med to høyttalere på siden som gir lyd i tre forskjellige retninger, som gir et bredere lydbilde med virtuell surroundlyd. Lydplanken kan enten brukes som TV-stativ eller monteres til veggen. Finnes både i svart og sølv. Den er også tilgjengelig i en noe rimeligere, flat versjon kalt HW-750/751.

Pris: 6.499 kr

Samsung.com

 

BeoPlayH6SE
BeoPlay H6 SE hodetelefoner
Bang & Olufsen er kjent for stilrene produkter av høy kvalitet. BeoPlay H6 er en justerbar, ergonomisk over-ear-hodetelefon med god bærekomfort. Lyden er av den velbalanserte typen som man kan spille i timevis uten å bli lyttetrett. Den har også lydutgang slik at du kan dele musikken med en venn. Fjernkontroll og mikrofon er integrert i kabelen. Nytt av året er at H6 også tilbys som ”Special Edition” med en rekke moderne fargevalg. En vellydende og luksuriøs julepresang til både mor og far!

Pris: 3.299 NOK

Beoplay.com

 

SamsungHU75044ktv
Samsung HU7505 4K TV
Samsung har fokusert mye på buede skjermer i år, vår favoritt i sortimentet deres er fortsatt flat. HU7505-serien byr på sylskarp bildekvalitet med 4K oppløsning og en rekke moderne smartfinesser, med tilgang til bl.a HBO Nordic og Netflix (sistnevnte i 4K-kvalitet) som noen av de gjeveste appene ombord. Med HU7505-serien bør det også være enkelt å finne en størrelse som får plass, om ikke nødvendigvis under juletreet – så i hvert fall på veggen eller TV-bordet: Tilgjengelige skjermstørrelser spenner fra 48 til hele 85 tommer!

Pris: fra 10-100.000 kroner avhengig av størrelse

Samsung.com

 

Huawei Ascend Mate 7
Huawei Ascend Mate 7
Til prisen er dette kanskje den beste phablet på markedet akkurat nå. Huaweis implementering av Android-plattformen kommer med et par skjønnhetsfeil, og telefonens lyd er ikke noe å skrive hjem om, men vi er glad for fingeravtrykkleseren, og både skjermkvalitet og ytelse er med foran i feltet. Dessuten byr den på gedigent design i lekre materialer. Blant annet byr mobilen på den slankeste rammen omkring en mobilskjerm vi hittil har sett.

Pris: 3.999 kr

huawei.com/no

 

 

Parrot Rolling Spider_990
22.
Parrot Rolling Spider
Her er en kompakt og smidig flyvende drone som kan fly innendørs og utendørs med høy hastighet og stabilitet. Den skjærer gjennom luften, gjør loops, og ved hjelp av de avtakbare hjulene kan den kjøre fra gulv til tak. Den er kompakt og lett (55 g) og bygget i polyamid. Den styres med Bluetooth. Et vertikalt kamera (60fps), som er plassert under stellet, hjelper dronen med å stabilisere seg under flyvningen, mens ultralyd analyserer dronens flyhøyde opp til 4 meter. Over 4 meter overtar en trykksensor. Kameraet gjør det også mulig å ta snapshots, som blir lagret på Rolling Spiders flashminne (1 GB). Bildene kan overføres til en datamaskin via den innebygde mikro USB-kontakten.

Pris: 929 kr

parrot.com 

 

Dell  Venue  8 Pro
Dell Venue 8 Pro
Det er litt av en bedrift å fremstille et nettbrett som på en og samme tid gir brukeren hele programpakken og er så kompakt og robust. Dell Venue 8 Pro er selvfølgelig fremstilt av glass og plast, men produktet virker solid og den konsentriske strukturen på den sorte baksiden er både flott og gjør grepet på enheten lettere og mer sklisikkert. Det å presse en full versjon av Windows 8.1 ned på en 8” skjerm er ikke umiddelbart verdens beste idé. I desktoptilstand er touchbetjeningen nærmest umulig, med mindre man har meget små fingre, men da er det godt at Dell Venue 8 Pro faktisk støtter betjening via en aktiv digital penn.

Pris: 2.490 kr

dell.no

 

LG G Pad 8
LG G Pad 8.3
Dette er et high-end produkt til budsjettpris, og vi liker formfaktoren som byr på en skjerm på 8,3” i en enhet som kun er litt større enn de mange 7” nettbrettene på markedet. Noen av enhetens smarte funksjoner gjør brukeropplevelsen bedre og mer intuitiv, og ytelsen er absolutt godkjent. Selv om LG G Pad 8.3 kommer med et par skavanker, nøler vi likevel ikke med å anbefale den som et av de bedre Android-nettbrettene på markedet. Spesielt fordi det har et flott skjermbilde og god lyd i hodetelefonene.

Pris: 2.490 kr

lg.com

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top