Julen 2013

Myke pakker er flott, men det er de harde pakkene vi helst vil ha. Her deler vi vår egne ønskelister og håper du får noen tips til hva du kan gi bort til jul!
forfatter

893858-Zoom

1. Sennheiser Momentum On-Ear

Lyden fra de små Sennheiser hodetelefonene er besnærende flott og fyldig. Øreklokkene er lukket og det lekker ikke mye lyd inn, eller ut. De er også veldig komfortable, og små nok til at de går ned i vesken, eller bare kan henge rundt halsen når de ikke er i bruk. On-Ear finnes i en rekke farger, og passer til alle mobiler og laptoper. Fjernkontroll med mikrofon er montert på ledningen, og det følger med et lite etui. Ikke så rart Momentum On-Ear er en av våre favoritter.

Pris: 1.600 kr     

Les testen her 

 

 

Manfrotto-pixi

2. Manfrotto Pixi

Det er forbausende hvor praktisk det er med et lite lommestativ til kameraet. Det lille Manfrotto-stativet i lettmetall kan brukes med alle kameraer opp til en kilo. Når det er klappet sammen er det et utmerket håndgrep for videoopptak. Et kulehode gjør det enkelt å stille kameraet i passende vinkel. Pixi er et rimelig og praktisk verktøy, og et utmerket gaveforslag som passer til alle som fotograferer mye.

Pris: 250 kr

 

 

GM_d_H_FS12032_DMW_BCSKM_t

3. Panasonic Lumix GM1

Det finnes billigere systemkameraer, men ingen av dem er så sexy som det lille Lumix GM1 fra Panasonic. Bildekvaliteten er på høyde med Lumix GX7 som koster nær det dobbelte, men GM1 går enkelt ned i lommen, og er alltid klart til bruk. Med en knøttliten zoom og avtakbar optikk, er dette en ulv i fåreklær. Kameraet er i tillegg solid nok til at det tåler å være med overalt. Dette er julegaven man blir husket for.

Pris: 6.490 kr

 

 

 

ue_boom-2

4.Ultimate Ears Boom

Få bærbare høyttalere er like kule, og spiller like tøft som UE Boom. Vår foretrukne reisekamerat i sommer. Som også tåler sjøsprøyt og tryning i snøen. Kobler man sammen to Boom-høyttalere trådløst, får man stereolyd og da blir det dobbelt så tøft. Den trådløse høyttaleren er ikke stort større enn en boks juleøl, og minst like moro. Den eneste ulempen med de batteridrevne, trådløse UE Boom, er å bestemme seg for hvilken farge det skal være.

Pris: 1.590 kr

 

Huawei-Ascend-Y300

5.  Huawei Ascend Y300

Huawei Ascend Y300 koster kun cirka 1.000 kroner og sett i det perspektivet får man mer telefon for pengene med denne modellen enn med noen annen mobil på markedet. Kameraet er hederlig, skjermen er til å leve med og lyden er desidert meget god. Og så ER det snakk om en Android-basert smartmobil som kan kjøre alle apper og widgets fra Google Play på linje med de langt dyrere konkurrentene. Kort sagt er Huawei Ascend Y300 så absolutt verdt pengene. Reelt sett får man mer enn man betaler for!

Pris: 995 kr

 

 

Sonos-Playbar1

6.  Sonos PlayBar

Når du skal se alle de Blu-ray filmene du har fått i julegave i romjulen, blir det mye bedre om du også har skikkelig lyd på TV-en. En meget bra og møbleringsvennlig løsning er Sonos PlayBar, som vi ga en meget positiv test. Den fungerer som et vanlig Sonos-apparat hvor du kan strømme mengder med kilder, men kan i tillegg kobles direkte til TV-en og gjøre underverker med lyden. Playbar kan monteres på tre måter og stiller seg selv inn avhengig av hvordan den monteres.

 Pris; 5.198 kr

 

 

 creativeT4

7.   Creative T4 Wireless

Den nye trådløse toppmodellen fra Creative tar steget videre fra sin vanlige fokus på PC-høyttalere til riktig hi-fi. Det er faktisk meget bra gjort. T4 Wireless er et 2.1 system med kompakte satellitter som, ifølge Creative, er utstyrt med audiofilklasse aluminiumelement. To Bluetooth-enheter (aptX og AAC-kodek) kan kobles til, og Creative Multipoint gjør at man enkelt kan skifte mellom kildene. Det finnes også optisk, RCA og AUX 3,5 mm inngang samt en hodetelefonutgang.

Pris: 2.299 kr

 

 

COVER,-julegaver,-The-Dark-Knight-trilogy---The-Ultimate-Collection

8. The Dark Knight Trilogy: Ultimate Collector’s Edition (BD)

Christopher Nolans trilogi om Batman startet med Batman Begins (2005) og ble fulgt opp med storsuksessen The Dark Knight (2008) og The Dark Knight Rises (2012). Nolan hadde tidligere kun hadde jobbet med smalere filmer, langt fra actioneventyr om superhelter, men feide all tvil til side og leverte bunnsolide filmer som er mer trofaste til tegneseriene enn tidligere. Filmer som holder et høyt nivå med en monumental, dyster og underholdende stemning og utmerket skuespill av Bale. Samtidig har han vist respekt for de originale beretningene og skapt en nyansert filmfortelling med et grundig arbeid med både konflikter, mytologier og karakterstudier. Viktigst av alt trilogien er knakende gode actionfilmer.

 Pris: 349,-

Release: 9. september 2013

 

 

 

COVER,-julegaver,-Boardwalk-Empire,-sesong-1-3

9.  Boardwalk Empire, sesong 1-3

Den amerikanske HBO-serien satt til Atlantic City under forbudstiden på 1920-tallet, har usedvanlig mange kvaliteter. Serien har en gjennomgående thrillernerve, der vi blir vitne til et spennende spill om kontrollen over den illegale spritomsetningen, Atlantic Citys fremtid og Nucky Thompsons ve og vel. Det hele mens fascinerende bikarakterer krydrer serien. Et velkomponert gangsterdrama med et spennende og intenst plott, fremført av meget gode skuespillere, der Steve Buscemi briljerer. En teknisk perfekt produksjon, der ikke minst rekvisitørene og kulissene skal ha all æren for å sette oss tilbake til den vovede 1920-tallet. Tredjesesongen begynner å vise litt slitasje og fremstår noe repeterende, men tar seg opp.

Pris: 599,-

Release: 20. november 2013

 

 

COVER,-julegaver,-Ultimate-hitchcock-collection

10.  Ultimate Hitchcock Collection (BD)

En større legende innenfor thrillergenre enn Alfred Hitchcock skal man lete lenge etter. Hele 15 av mesterregissørens filmklassikere fra tidsrommet 2934-1972 har fått topp restaurering. I motsetning til de fleste av dagens «skrekkfilmer» var Hitchcocks varemerke den psykologiske skrekken; en mer subtil og effektiv måte å få publikum til å hoppe i stole på. Med mesterlig foto, klipp og et særdeles tilpasset musikkspor skremte briten livet av en hel generasjon av kinogjengere. Hitchcock og den legendariske Hollywood-produsenten Davis O. Selznick skapte noen av de mest ikoniske thriller-/spenningsfilmene i filmens historie. Og, i denne boksen er også hans beste film, North By Northwest, endelig tatt med.

Pris: 1.599,-

Release: 27. november 2013

 

 

plantronics-voyagerlegend-backangle-lg

11.  Plantronics Voyager Legend

Hold kontakten på reise med neste generasjon av Voyager Legend og oppladingsvesken som følger med. Dette lette Bluetooth-headsettet kommer blant annet med tre mikrofoner, støyreduksjon og Windsmart-teknologi. Med den innebygde “Smart Sensor”-teknologien kan du besvare anrop ved kun å ta headsettet på øret, og det oppdaterer samtidig din status slik at dine kollegaer kan se om du er tilgjengelig. Hvis headsettet er utenfor rekkevidde overføres anrop automatisk mellom mobiltelefon og headset. Du kan også lytte til din favorittmusikk eller strømme GPS-informasjon fra smartmobilen. Vesken for opplading har kapasitet til å lade headsettet to ganger.

 Pris: 565 kr

 

 

1-nokia_lumia_625__colour_layers

12.  Nokia Lumia 625

En smartmobil for både arbeid og lek. Skjermen på 4,5” gir masser av plass til å spille spill, bruke apper, se videoklipp og surfe på nettet med 4G hastighet. Den har et lekkert utseende og man kan skifte farge på de utskiftbare dekslene alt etter humøret. Windows Phone 8’s Live Tiles gir øyeblikkelige oppdateringer fra venner og apper på startmenyen, og det integrerte MS Office og Outlook er som skapt til den seriøse tenåringen som også vil benytte smartmobilen i skolearbeidet. Nokia Lumia 625 kommer med 7 GB gratis lagring i SkyDrive.

Pris: 1.999 kr

 

 

Sony_NWZ-WH505

13.  Sony NWZ-WH505

Sony har her puttet tre funksjoner i ett og samme produkt. En musikkspiller er bygd inn i et par lukkede hodetelefoner, som også kan brukes som høyttalere. Dermed kan andre også høre musikken, bare ved å vende hodetelefonene og slå på en bryter. Det finnes også en bryter for valg av lydinnstillinger, slik at man kan få mer bass ut av de små høyttalerne.

NWZ-WH505 er toppmodellen blant to, med 16 GB lagringskapasitet, som rekker til rundt 4.000 sanger. Dersom du synes det holder med 4 GB, finnes også en rimeligere NWZ-WH303, til 990 kroner. Toppmodellen er tilgjengelig i svart, mens den rimeligste kommer i svart eller hvitt.

Pris: 1.670 kr

 

 

Gopro_Hero3Plus_Black

14.  GoPro Hero3+ Black Edition

Hero3 Black Edition regnes av mange som markedets beste action-videokamera. Det nye Hero3+ Black Edition har fått flere forbedringer. Blant annet 30 prosent bedre batteriytelse, samtidig som kamerahuset er krympet med 20 prosent og dermed gjør det enda mer kompakt.

Wi-Fi-tilkoblingen er fire ganger raskere for enda raskere overføring av bilder og video fra Hero3+ til mobiltelefonen eller nettbrettet.

SuperView er en ny videomodus som gir enda bredere vidvinkel enn før. I tillegg finnes Auto Low Light-modus, som på intelligent vis justerer bildehastigheten for best mulig resultat i varierende lysforhold. Optikken er også forbedret siden sist, for generelt bedre bildekvalitet. Kameraet filmer inntil 4K bildeoppløsning.

Pris: 4.000 kr

 

 

WiMP_HiFi_Sofa

15. Wimp HiFi

Med dagens strømmetjenester har vi tilgang på det aller meste av musikk direkte ved fingertuppene. Toppers! Ulempen er redusert lydkvalitet på grunn av komprimering med tap. Med Wimp HiFi er det endelig slutt på dette! Tjenesten gir tilgang på like mye musikk som den vanlige Wimp Premium (det vil si det aller meste!), og nå er endelig lydkvaliteten den samme som fra CD! Den komprimeringen som skjer for å redusere påkrevet båndbredde og lagringsplass, skjer uten tap av lydkvalitet (lossless). Wimp HiFi gir CD-kvalitet fra mobile Apple- og Android-enheter samt stasjonære musikkspillere fra Sonos og Bluesound. Fra datamaskin er lydkvaliteten inntil videre den samme som før.

Pris: 199 kr / mnd.

 

 

Sonos-Playbar1

16.  Sonos Play:1

Sonos har i årevis stått for noen av de beste trådløse lydsystemene på markedet, og nå har inngangsbilletten fått en lavere pris. Den splitter nye Play:1 er vesentlig mer kompakt enn de to andre høyttalerne fra Sonos, Play:3 og Play:5, men er likevel en sprek og vellydende toveis høyttaler med separat mellomtone/bass og diskant. Den kan benyttes både som enkel eller dobbel stereohøyttaler, alternativt som bakhøyttaler i et surroundsystem sammen med Playbar lydplanke. Kanskje kjenner du noen som eier Sonos fra før, og vil utvide til lyd i flere rom? For å kommunisere trådløst må en av høyttalerne være tilkoblet ruteren med ledning, alternativt kan man kjøpe en Sonos Bridge til å drive nettverket. Betjeningen skjer enkelt via iOS eller Android enheter, og Sonos støtter både Spotify og Wimp sine musikktjenester.

Pris: 1.598 kr

 

 

Samsung-TV-UE55F6755_FHD_2

 17.  Samsung UE46F6775

Ny TV er alltid en sikker vinner under juletreet, og jo større den er, jo bedre! Samsung er en av markedslederne innen TV med et vell av modeller å velge mellom. Denne modellen fra 6-serien  er en velutstyrt TV med påkostet bildepanel, rikelig med finesser og flott utseende. Samsungs egen smartportal inkluderer populære tjenester som Netflix og HBO, og TV-en kan dessuten fjernstyre eksterne TV-bokser. Den slanke rammen gjør at TV-en passer inn nesten hvor som helst, selv på steder der du ellers måtte ta til takke med en mindre skjerm. Samsung 6755 er tilgjengelig i både 40, 46, 50 og 55 tommers størrelse.

Pris: fra ca 10.000 kr i 40”

 

 

Samsung-lydplanke-HW-F750

18.  Samsung HW-F750 lydplanke

Dagens TV-er er slanke å lekre å se på, men det har en uheldig bivirkning: De blir ikke noe å særlig å høre på. Mange moderne TV-er sliter med slank og pistrete lyd og bokstavelig talt skriker etter litt hjelp på høyttalerfronten. Redningen kommer i form av en lydplanke! Samsung tilbyr en rekke slike i, deriblant den kompakte HW-F751 som enten henges på veggen eller legges flatt foran på TV-bordet. Den henter lyden ut fra TV-en enten trådløst (Bluetooth) eller via optisk kabel, og gir langt mer overbevisende lyd enn TV-ens innebygde høyttalere, ikke minst takket den trådløse basshøyttaleren som følger med. Samsung-planken er ingen erstatning for et fullblods hjemmekinoanlegg, men først og fremst en enkel og billig måte å forbedre TV-lyden på. Obs! Finnes i også i sølvfarget utgave, HW-F751.

Pris: 4.790 kr

 

 

nexusae0_ASUS-MeMO-Pad-FHD10_3-c14ffcb5c811d571

 

19.  ASUS MeMo Pad FHD 10

Med MeMo Pad FHD 10 har Asus skapt et mellomklasse nettbrett hvor det er spart på de riktige stedene, og det endelige resultatet er meget godt til prisen. Det er spesielt bra til musikk, spill og film, da lydkvaliteten er veldig god og skjermen, som er av typen IPS, har klare farger og god betraktningsvinkel.

Intel prosessoren er ikke av den kraftigste, men den utfører det nødvendige uten problemer, og Asus MeMo Pad FHD 10 føles aldri langsom.

Pris: 2.977 kr

 

 messenger_bag

20.   dbramante 1928 Messenger Bag

Den gamle postmannens skulderveske er kommet på mote igjen! Bare i en ny og teknologisk utgave. Firmaet dbramante 1928 har spesialisert seg på lekre vesker og etuier til gadgets og bærbare datamaskiner, alt sammen håndlaget og i lær.

Katalogen inneholder alt du kan tenke deg, men noe av det flotteste er etter vår mening ”messenger” skuldervesken. Den har magnetlukning i klaffen og flere rom, så det er plass til både laptop (opp til 15” widescreen), strømforsyning og mobil.

Pris: 1.299 kr

 

 

 Addon--T12-White-01_CMYK

21.  Audio Pro Addon T12

Hvis julenissen har spanderbuksen på ligger det kanskje et par Bluetooth-høyttalere fra Audio Pro i sekken. De bitte små T12-ere har en spilleglede og begeistring langt ut over hva man kan forvente fra en høyttaler i den størrelse og til den prisen. De går til og med så langt ned i bassen at man tror det er løgn, og de er perfekte til en liten fest. T12 fås i sort eller hvit og ved siden av Bluetooth-strømming er det optisk og koaksial samt analog inngang. Den innebygde forsterkeren er på 2 x 55 W.

Pris: 3.595 kr

Les testen her 

 

 

Bose_QC20i

22.  Bose QC20i

Freden er alltid dyrekjøpt, og i dette tilfellet er prisen ca. 2.400 kroner for stillhet på flyturen. Men når man også får bærbar vellyd i alle andre situasjoner med på kjøpet, blir prisen straks mer spiselig. Boses ørepropper med aktiv støyreduksjon spiller glimrende og gjengir også bassen på en måte som ellers er uhørt blant in-ear-hodetelefoner. Den aktive elektronikken til støyreduksjonen går – stort sett – ikke ut over lyden. Tvert imot er lydbildet åpent og luftig på en måte som kun få ørepropper makter. Den perfekte gave til mannen som har fått tutet ørene fulle med andres ønsker.

Pris: 2.399 kr

 

 

mini-jambox-hires-017

 

 

23.   Jawbone Mini Jambox
 


Jawbone Big Jambox er en av våre absolutte favoritter blant Bluetooth-høyttalere, og nå har den fått en lillebror. Mini Jambox er så liten at den kan klemmes ned i jakkelommen og veier bare 255 gram. Dette takket være at den er produsert i aluminium, og at den er støpt i ett stykke gjør at den også tåler en trøkk. Det gir den også tilstrekkelig stabilitet for å låte overraskende bra i opp til 10 timer. Smartmobil-appen gjør den smartere, og den gir deg statusinformasjon opplest i klartekst.

Pris: 1.490 kr

 

 

 SPA-ACX1_DSC-QX10_White_1-1200

24.   Sony DSC-QX10 & QX100

Hvor mye man enn utvikler smartmobil-kameraene kommer man aldri bort fra problemet med mangel på plass for optikk. Og man vil kanskje heller ikke ha med seg et kompaktkamera i tillegg. Da er Sonys løsning den smarteste vi har sett. Det er i prinsippet et komplett kompaktkamera med optikk, sensor og minnekort, men uten skjerm. Det bruker man i stedet mobilen til via wi-fi-oppkobling. QX10 er en enklere modell, mens QX100 kan sammenlignes med en riktig bra proffkompakt.

Pris: 1.650 kr og 3.450 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.